NÁRODNÍ FINÁLE KATEGORIE U12

NÁRODNÍ FINÁLE KATEGORIE U12

Nejmladší nymburští hráči do 12 let rozehráli o tomto víkendu kvalifikaci o Mistrovství České republiky.

Vzhledem k tomu, že krajský přebor věkové kategorie do 12 let byl vypsán jako nepostupový, je nutné sehrát kvalifikaci na Národní finále. Do ní se mohla družstva přihlásit i bez toho, aby odehrála základní část krajského přeboru. Učinilo tak šest týmů: TJ AŠ Mladá Boleslav, BK Brandýs n. L., BK Beroun, BCM Nymburk, BC Kolín, BK EBC Mělník, z nichž pouze Beroun nenastupoval v krajském přeboru. Systém kvalifikace je tříkolový. 


Pro první kolo byly vytvořeny tři skupiny po třech týmech. Do skupiny A byly zařazeny tým Nymburka, Mělníka a Brandýsa, ve skupině B bojoval Kolín, Beroun a Boleslav. Skupina B má své zápasy odehrála 19.února a vyhrál ji Beroun před Kolínem a Ml.Boleslaví. Druhá skupina byla na programu o tomto víkendu, ale družstvo z Mělníka se odhlásilo kvůli nevyhovujícímu termínu. Utkání mezi Nymburkem a Brandýsem skončilo vítězstvím Nymburka 86:20 a tedy pořadí je Nymburk na prvním místě a Brandýs na druhém (fotografie ze zápasu najdete zde). Vítězové obou skupiny se přímo probojovali do finále kvalifikace.


Druhé kolo kvalifikace, které je naplánované na víkend 24./25.března, rozhodne o dvou skutečnostech. Vítězové kvalifikačních skupin Nymburk a Beroun si zahrají dvoukolově polsky (tedy 2+2 zápasy na palubovkách obou soupeřů) o právo pořádat závěrečný turnaj (získá pochopitelně vítězné družstvo). O další dvě místa do třetího kola kvalifikace si zahrají zbylé týmy dvoukolovou baráž systémem A2-B3 a A3-B2 opět polsky (tedy dva zápasy v jeden den na palubovce jednoho z týmů). Ve druhém kole tedy bude hrát Brandýs s Mladou Boleslaví a Kolín postupuje bez boje, protože Mělník se odhlásil.


Třetí kolo kvalifikace, které je na programu o víkendu 14/15.dubna a bude se hrát buď v Nymburce nebo Berouně (viz druhé kolo), rozhodne, kdo pojede na Mistrovství České republiky do Ústí nad Labem na počátku května a také vítěz kvalifikace se stane Přeborníkem kraje. Třetí finálové kolo se bude hrát jako dvoudenní turnaj systémem každý s každým.

 
Systém kvalifikace je daný, jasný a pochopitelný. Co je méně pochopitelné, že se přeborníkem kraje může stát tým, který neodehrál základní část a pouze se přihlásil do kvalifikace, jako tomu je v případě Berouna.
 
vloženo: 04.03.2012 12:56 / přečteno: 10317x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.