GORAN SAVANOVIĆ

GORAN SAVANOVIĆ

Jsem na 49% Čechem a na 51% Srbem, řekl Goran Savanovič v rozhovoru pro webový portál Probasketu. Rozhovor si můžete přečíst i na našich stránkách 

Goran Savanovič hrál v Nymburce v sezoně 2005/06 a 2006/07. 

Hrajete ještě profesionálně basketbal?
Už nehraji. Skončil jsem a pracuji jako generální manažer v Proleter Zrenjanin, což je tým v první srbské lize (pozn. redaktora: aktuálně na 13. místě s bilancí 2-5). Je to rozdíl, ale je to zajímavé.
Vaše poslední česká mise v Prostějově neskončila dobře. Byl jsem propuštěn z orlích řad. Jaký je Váš názor na tuto situaci s odstupem času?
K mému odchodu z Prostějova. Nebyl jsem vyhozen, odešel jsem na základě vlastního rozhodnutí, protože jsem byl zraněný a cítil jsem, že se má kariéra chýlí ke konci, tudíž jsem skončil. 
Nezanevřel jste na Nymburk a sledujete jejich výkony?
Co se týká Nymburka, strávil jsem zde dva skvělé roky, získal spoustu přátel a vždy budu jedním z předních fanoušků lvů.
Pro názornost, vyrostl jsem jako fanoušek Partizanu, můj otec a dokonce i děděček byli velcí příznivci Partizanu a mám fotografie, na nichž jsem jako tříletý v dresu Partizanu. Nicméně v posledním zápase Partizanu proti Nymburku jsem si uvědomil, že povzbuzuji Nymburk.
Co říkáte na účast Nymburka v Adriatické lize?
Chovám hodně respekt pro každého v této organizaci. Pan Jansta je muž s vizí pro český basketbal, pan Zídek, Šimeček a Šistek dělají skvělou práci a posouvají Nymburk a český basketbal směrem kupředu. Doufejme, že jednou se dostanou do Euroligy a pokud se jim to podaří, tak budu první, kdo jim bude gratulovat.
K letošní sezóně, musím říct, že Nymburk je nepříjemnějším překvapením. Můj přítel Neno Ginsburg odvádí skvělou práci s týmem a doufám, že v ní bude nadále pokračovat.
Jste v kontaktu s někým z Nymburka a české ligy?
Samozřejmě, nedávno jsem byl ve spojení se Standou Votroubkem, o něco později s Láďou Sokolovským nebo Pavlem Benešem. Jsem přesvědčen, že mohu tvrdit, že jsem získal přátele na celý život v České republice.
A jaká vzpomínka Vám nejvíce utkvěla v paměti z českých palubovek a České republiky?
Nejlepší vzpomínka bezpochyby na dva tituly s Nymburkem, ale bylo i hodně hezkých momentů mimo české palubovky.Zachutnala mi česká kuchyně a proslavené české pivo, o němž musím říct, že je opravdu nejlepší na světe. České filmy mi hodně připomínají staré srbské filmy, myslím si, že mají dosti podobný smysl pro humor. Po čtyřech letech strávených v České republice mohu tvrdit, že jsem na 49% Čechem a na 51% Srbem.
 
vloženo: 20.11.2010 15:23 / přečteno: 19783x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.