SEDM DNÍ BEZ ZÁPASU? DIVNÉ…

SEDM DNÍ BEZ ZÁPASU? DIVNÉ…

Nepočítaje vánoční přestávku, hráči Nymburka v sezoně včetně přípravy nepamatují, že by nehráli sedm dní zápas. Všichni oslovení se shodují na tom, že nehrát během týdne ani jednou soutěžní utkání je přinejmenším nezvyk.

Po pondělním návratu z Volgogradu se tým sešel poprvé až ve středu. Nejdříve si hráči ráno zaběhali po dlouhé době venku, večer je pak čekala klasická tréninková jednotka v hale. Nedělní zápas v Kazani byl zatím v nedohlednu.


„Je to docela neobvyklé, takové ticho po pěšině. Občas to byla i nuda. Měli jsme dva dny volna, tak jsme si aspoň odpočali, nabrali síly a doléčili různé bolesti. Už bych ale tase hrál, moje tělo je na to v tuto dobu zvyklé, tak abych z toho neměl nějaký šok,“ smál se Derek Raivio, který volný čas strávil doma. „Nemám tu manželku, odjela do USA, takže jsem ani nikam nechodil. Odpočíval jsem doma a koukal na filmy, komunikoval přes internet s rodinou a přáteli, nebo si četl,“ okomentoval svou činnost.


Vojta Hruban se obával, že si tělo vzpomene, že by mělo přepnout do zápasového režimu. „Je to nezvyk. Zatím jsme asi ve třetím dnu, takže to není ještě tak zlé, ale až přijde čtvrtek, pátek, tak budeme cítit, že už jsme měli dávno hrát. Celkově je ale fajn, že si můžeme trošku zatrénovat a vyjet z těch zajetých zápasových kolejí. Poslední dobou toho bylo hodně a hodně a hodně,“ řekl Vojta, který si stihl zajít do kina.


„Byla to nějaká komedie, žádný velký snímek, ale na odpočinek dobré. Zase toho volna nebylo tolik. Ono se řekne týden bez zápasu, ale na druhou stranu dvoufázově trénujeme, takže volna je možná paradoxně i méně. Ale odpočineme si psychicky od zápasů a to je to hlavní.“


Tomáš Pomikálek využil čas k tomu, aby si zajel domů. „Takovou pauzu máme po docela dlouhé době. Jel jsem po delší době za rodiči a kamarády domů do Liberce a musím říct, že jsem si to docela užil. Je to zvláštní změna týden nehrát, ale nevadí mi to. Možná bych byl radši, kdyby se hrála aspoň česká liga, aby nehrozilo vypadnutí ze zápasového rytmu. Na druhou stranu asi teď budeme hodně trénovat, takže to asi nebude takový problém,“ uvažoval Tomáš.


To potvrdil i kondiční trenér Ricardas Reimaris. „Dnes to bude po volnu spíš seznamovací. Pořádnou zátěž přidáme až zítra,“ povídal, zatímco rozmisťoval po palubovce náčiní na kondiční tréninkovou jednotku. Z toho bylo poznat, že už první den po volnu nepůjde o úplně lehký trénink.


„Budeme se snažit udržet zaběhnutou intenzitu, ale zase nesmíme jít přes čáru. Musíme trénovat chytře a účelně. Nepolevit, ale zároveň hráče nepřetížit. Hlavně se pokusíme načerpat novou energii. Co se týká hry, tak pořád není dost času na to něco zásadního měnit. Možná nějaké detaily, ale jinak máme svůj systém a styl. Jde o to dělat správné věci ve správný čas a ve správné rychlosti,“ prozradil hlavní kouč Kestutis Kemzura.

 
vloženo: 05.03.2015 17:33 / přečteno: 10121x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.