DALŠÍ ZÁPAS VE STŘEDU

DALŠÍ ZÁPAS VE STŘEDU

Ve středu hostíme od 18:00 na domácí palubovce našeho nejčastějšího soupeře, tým Unibon Nový Jičín.  

(aktualizovány názory před utkáním) Do letošní soutěže vstoupil klub pod jménem nového generálního sponzora UNIBON. Dlouho to však na start tohoto klubu v Mattoni NBL nevypadalo. Nový Jičín pořádal o zapsání do ligy až na konci období určeného pro podání přihlášek. Finanční situace v klubu nebyla na začátku nijak růžová a růžová nebyla ani v průběhu sezony.

V základní dvaadvacetikolové části Mattoni NBL prohrál Nový Jičín pětkrát. Vždy to bylo na venkovní palubovce a tedy týmů, které porazil dvakrát, bylo jen šest a všechny jsou ze skupiny A2. Opava byla jediným z družstev ze skupiny A2, které sebralo novojičínským bod za dvoubodovou prohru 89:91. Všechny prohry, kromě čtrnáctibodové v Prostějově, se vešly do pěti bodů.

V nadstavbové skupině A1 se týmu příliš nedařilo. V posledním zápase vydřel Jičín vítězství doma nad Ostravou, zbývající tři duely s Pardubicemi, Děčínem a Prostějovem, prohrál. I když to nebyly nijak katastrofické porážky, ztratil Nový Jičín v letošní sezoně domácí neporazitelnost.

V Českém poháru se Nový Jičín dostal až do finále, kde proti nám odehrál 67.zápas a my v něm přidali celkově jubilejní padesáté vítězství. Nebyl to vůbec lehký zápas, který muselo rozhodnout prodloužení. V základní hrací době jsme v podstatě neustále prohrávali a to díky vynikající střelbě soupeře v prvním poločase. Ve druhém jsme začali náskok stahovat, ale do vedení jsme se dostali až v poslední čtvrtině. Vyrovnaný zápas poslal do prodloužení Šarovič. V něm se střílelo jen z čáry trestných hodů. Za posledních 11 vteřin nedokázali novojičínští spáchat faul, a tak jsme nejtěsnější vedení uhájili.

Soupiska hráčů Nového Jičína nedoznala výrazných změn. Úplné nováčky má tři. Jednak je to rozehrávač W.Channels, který přišel rovnou z NCAA, potom expardubický Vošlajer a Litevec V.Pečiukas, který má za sebou NCAA, 2 roky v Žalgirisu a také zkušenosti s francouzskou a rumunskou ligou. Falešným nováčkem je Ondrej Šoška, který je v Jičíně pátou sezonu, ale po třech si odskočil do Prostějova a po jedné na rok do Opavy. Ze zahraničních hráčů má nejdelší angažmá pivot Šarovič, letos hraje čtvrtou sezonu, ale nejdéle je v Jičíně kapitán Hájek (8.) a hráčem s inventárním číslem je Rosťa Pelikán, který přišel v roce 2000 a zůstává zde už 11.sezonu. Zvláštní statut má Šteffel, který hraje bez smlouvy a nastoupil do Nového Jičína po odchodu z italské druhé ligy z týmu Sigma Barcellona tešně před začátkem skupiny A1. Trenér Choleva má v kádru také dva odchovance: Medka a Jurečku.

Nejvytíženějšími hráči s více pěti sty minutami na palubovce jsou: Šarović, Muirhead, Pečiukas, Channels a Pandula. Nejvíce bodů nastřílel v dosavadním průběhu ligy Muirhead (průměr 14,3 bodů/zápas), Šarovič (12,5 bodů/zápas) a Channels (10,0 bodů/zápas). Ostatní hráči se přes magickou desítku zatím nedostali. Další čtyři hráči se k dvouciferné hodnotě blíží (9,5 bodů/zápas) Pandula, Pečiukas, o bod méně nastříleli Šoška a Ubilla. Na doskoku je nebezpečný především Šarović, Muirhead a Channels. Nový Jičín má i hodně ostrostřelců z dálky. Za 25 kol Mattoni NBL nastříleli 473 trojkových pokusů se solidní úspěšností 38%. Průměrná valorizace na zápas je výborných 95,1 bodů. I to je důvod, proč je třeba se mít před hráči NLB na pozoru celé utkání.


Ronen Ginzburg: 

 
vloženo: 29.03.2011 07:27 / aktualizováno: 30.03.2011 07:37 / přečteno: 13847x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.