PANDA PO TŘECH LETECH V NYMBURCE

PANDA PO TŘECH LETECH V NYMBURCE

V dohrávce 8.kola dnes hostíme celek s pandou červenou ve znaku - Ústí nad Labem. 

Tým z Ústí se do Mattoni NBL dostal po třech letech strávených v 1.lize. Nejlepším umístěním v historii klubu je 7.místo a to v sezoně 1993/94 a 2005/06. V Mattoni NBL odehrálo Ústí celkem 14 sezon. 
V letošní sezoně se Ústí drží na 10.pozici se šesti vítězstvími. Většinu z nich získalo na domácí palubovce, přičemž dokázalo porazit z týmů, které jsou v tabulce pod nimi: Inter, Opavu a Plzeň a z týmů výše postavených ještě Tury ze Svitav a Hutníky z Ostravy. Na venkovní palubovce získalo Ústí jednu výhru a to poměrně překvapivě nad Levicemi. Nejvyšší nakládačku dostala Sluneta od Svitav 96:58 na venkovní palubovce. Doma ji nejvíce potrápil Kolín, který jako jediný nastřílel v Ústí stovku.

Do Nymburka míří nejlepší hráč Mattoni NBL, podle serveru www.nbl.cz Thaddus McFadden. 
Měsíční statistiky: 20,6 b/z, 4,0 as/z, 3,4 d/z, 4,6 získ. faulů/z, 8 zisků/5 ztrát (!), trojky: 26/12
Měsíční validita: 22,4
Nejlepší zápas: V Levicích (81-78), 5.11.: 27 b., 5 d., 2 as., 2 zisky/0 ztrát, trojky: 5/4
více si můžete přečíst zde  
 

Názory trenérů před utkáním:

Roman Bednář
S jakou náladou jedete do Nymburka?

Řekl bych s neutrální. Nymburk je top družstvo nejen v české soutěži a my jsme tým, který bojuje ve středu tabulky o každé vítězství. My jedeme do Nymburka s tím, abychom sestavě, která proti nám nastoupí, dělali co největší těžkosti. Chceme využít čtyřicet minut k tomu, aby všichni hráči byli konfrontování s nejlepším basketbalem, se kterým se aktuálně můžeme střetnout.

Tím, že nevíte dopředu, koho trenér Ginzburg vyšle do zápasu, velkým handicapem?

Ono je jedno, kdo nastoupí, protože síla Nymburka je v jakékoliv kombinaci sestavy velice vysoká. Pro mě, jako pro trenéra je to možná výhoda, protože se budu moci více zaměřit na náš výkon. Na druhou stranu je to nepříjemné vůči komunikaci směrem k družstvu, protože musíme změnit zažitý proces přípravy na utkání. Skauting jednotlivých hráčů nebude stejný, jako když hrajeme třeba proti Děčínu.

Do Nymburka jedete v době, kdy musí skousnout porážku od Rudupisu. Myslíte, že je to pro vás výhoda?

Je to jedno. Jsou to spíše spekulace, jak ovlivní výkon v předchozím zápase výkon týmu v dalším. Já vnímám Nymburk jako naprosto profesionální organizaci od shora až dolů, a proto v každém utkání budou chtít hráči splnit beze zbytku pokyny svých trenérů.


Ronen Ginzburg:

V náročném programu není ani čas na řádnou přípravu a už je tu Ústí. Co očekáváte od zápasu i s ohledem na předchozí program a výsledky?

Po úterní porážce si především musíme vyčistit hlavu. Nedělal bych z naší poslední prohry žádné ukvapené závěry. Stejně tak, jako jsme neoslavovali tucet vítězných zápasů v řadě, nebudeme nyní propadat chmurám po jedné prohře. Mezi zápasy s Rudupisem a Ústím mnoho času není, zvláště, když chceme vyléčit nějaká drobná zranění. A co očekávám? Že dobře odvedeme svou práci, tedy, že odehrajeme dobrý zápas.

V čem je Ústí nebezpečné a co jsou jeho silné stránky?

Sluneta má tři dobré Američany. Hráči soupeře jsou poměrně rychlí, dobře běhají a jsou solidní na obranném doskoku. Budeme tedy muset lépe střílet, abychom pak nemuseli bojovat o útočný doskok. 

 
vloženo: 08.12.2011 00:01 / přečteno: 11288x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.