V SOBOTU NA LIGU

V SOBOTU NA LIGU

V sobotu od čtvrté hodiny odpolední přivítáme v prvním domácím povánočním zápase slovenský tým Interu Bratislava. 

Inter přijede do Nymburka už se třetím trenérem a pozměněným kádrem. Největší fluktuace hráčů byla u zahraničních posil. Během prvních čtyř měsíců odešlo 6 cizinců a čtyři noví přišli. Ani největší posilou je Manny Ubilla, kterého si jistě pamatujeme z jeho působení v Novém Jičíně, kam přišel v sezoně 2008/09. Za svoje působení v naší nejvyšší soutěži zatím nastřílel 842 bodů a v posledním zápase Interu proti Ostravě byl stěžejním hráčem svého týmu s valorizací +43. 


BK Inter Bratislava se před letošní sezonou klub rozhodl o účasti v české Mattoni NBL a v telefonickém hlasování zástupců českých týmů vyhrál Inter o dva hlasy nad Nitrou a doprovodil slovenského mistra z Levic do Mattonky. Klub sestavil soupisku mnoha slovenských mladíků doplněnou o starší zahraniční hráče. Pod vedením trenéra Srba Stevana Tota se týmu příliš nedařilo a poměrně záhy po začátku sezony zaujal pozice na chvostu tabulky. První výhra přišla ve 4.kole, když Inter se štěstím vyhrál ve Svitavách o bod. Prohra v Chomutově a debakl doma od Děčína spláchl trenéra a spolu s ním i dva hráče Miloševiće a Becklese. O pár dní déle vydržel v týmu Allen Curtis. Na trenérskou sesli přišel Slovák s německý pasem Ivan Vojtko (rok byl také trenérem Pardubic). Novému trenérovi se vstup povedl, když v souboji slovenských týmů slavil úspěch Inter Bratislava nad Levicemi v poměru 77:67. Na začátku prosince vyhrál Inter doma nad Ústím, ale debakl na USK (96:55) znamenal odchod Ivana Vojtka, který sám pořádal o „rozvod“ s tím, že na místo trenéra postoupil jeho a Totův asistent Richard Ďuriš. Do sestavy se už nevešel Kevin Bridgewaters, hlavně kvůli příchodu Manny Ubilly. Díky tomu měl Inter jednoho neunijního hráče přespočetného a při nesporných kvalitách Ubilly, zůstal Černý Petr Kevinovi. Z důvodu „ne vždy profesionálního přístupu k povinnostem“, jak se píše na webových stránkách Interu skončil i Brit Morakinyo Williams. S pozměněným kádrem tým vyhrál poslední ligový zápas proti Ostravě 78:69.


Naše zkušenosti s Interem jsou pouze jednozápasové. Na konci října jsme porazili našeho dnešního soupeře výrazně 90:61. Svěřenci (ještě) Stevena Tota nestačili hlavně v první čtvrtině, kterou prohráli 8:24. Zpočátku byla druhá čtvrtina pro nás výrazně lepší a čtyři minuty před koncem prvního poločasu jsme vedli 41:16, pak ale domácí přeci jen vzpamatovali. Ve třetí čtvrtině se naše rychlost dopředu snížila a také domácí se osmělili. Důsledkem byla bodově vyrovnaná hra, ovšem její pravidla jsme určovali my.  Nejlepšími střelci byli: Curtis 16, Miloševič 12, Gavran 10 a Musil 8, u nás měli nejpřesnější mušku Palyza 22, Wilson 15, Benda 12 a Pumprla se Spraljou po 9 bodech.  
 
Richard Ďuřiš – trenér Interu:

Očekávám, že i v těžkém zápase proti Nymburku potvrdíme zlepšení posledních dní. Víme, jaký soupeř na nás čeká, ale každé utkání se začíná od stavu 0:0 a my se pokusíme udělat všechno pro to, abychom českého mistra v rámci možností potrápili. Každý zápas proti soupeřovi takových kvalit je svátkem aj na tento se velmi těšíme.

Oren Amiel – asistent trenéra Nymburka

Dříve než odstartujeme druhou část VTB ligy, která obsahuje opět velmi těžký program, je pro nás důležité, abychom se dostali zpět na úroveň hry, kterou jsme měli před vánoční přestávkou. To je důvod, proč je pro nás utkání proti Interu tak důležité. Nejen že chceme vyhrát, my chceme zlepšit naši hru. Bratislava ukázala v minulém zápase, že je konkurenceschopná, hrála s velkým nadšením i s velkou energií. My to tohoto zápasu musíme jít se stejnou porcí energie a agresivity a hrát naplno od první do poslední minuty.

 
 
vloženo: 06.01.2012 08:50 / přečteno: 8797x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.