FINÁLOVÁ SÉRIE ZAČALA

FINÁLOVÁ SÉRIE ZAČALA

V neděli večer začala naše jubilejní desátá finálová série a hned v prvním utkání jsme po ospalém začátku zvítězili 75:66. 

Oba dva týmy jakoby přenesly do začátku svůj program posledního týdne. Zatímco Prostějov tvrdě zápolil s Děčínem o možnost utkat se o zlaté medaile, naši hráči si klídek z posledního týdne museli alespoň zpestřovat hrou pět na pět na tréninku. V tomto duchu Orli tvrdě máchali křídly a naše obrana jim těžkosti nedělala. Už v průběhu první čtvrtiny jsme prohrávali o deset bodů, když hosty táhl právě deseti body Jamar Smith. Pro toho připravil trenér Choleva na úvod roli rozehrávače. Nebylo to proto, že by chtěl svého soka na opačné straně překvapit, ale proto, že prostějovský rozehrávač číslo jedna Matej Venta přišel s rukou na šátkovém závěsu. „Tvrdě jsem v posledním zápase proti Děčínu narazil ramenem ve cloně na protihráče a něco tam křuplo. S léky a injekcemi jsem sice zápas dohrál, ale dneska to opravdu nešlo,“ řekl smutný Matej po utkání, když ve Sportovním centru sledoval, jak se hrálo finále slovinské ligy mezi Krkou a Olimpijí.

Prostějov hrál na začátku velice dobře takticky a nutil nás k chybám. Vypovídá o tom pět ztracených míčů už za prvních deset minut proti dvěma ztrátám Orlů. Naše obrana v první čtvrtině nefungovala. Dovolili jsme hostům proměnit z dvaceti střel deset košů (z toho 3 trojky z pěti pokusů). Nám se naopak z perimetru nedařilo. Postupem času začal trenér Ginzburg zapojovat do hry hráče ze střídačky. „Hráči z lavičky přinesli do hry novou energii,“ pochválil je pak na tiskové konferenci. V konečném účtování přinesli hráči mimo základní pětku 26 bodů proti 12 Prostějova. Krátce po začátku druhé čtvrtiny se hosté dostali po koši Nicholsona do jedenáctibodového vedení a ještě další čtyři minuty se drželi na rozdílu lehce pod deseti body. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu za stavu 31:39 nastoupil Michal Křemen a z pravého rohu vyslal trojkový projektil a zažehl raketovou stíhací jízdu. V poslední minutě po dvou útočných doskocích proměnil AJ další trojku a po dlouhé době jsme šli znovu do vedení (43:41). Tímto skóre skončil první poločas.

Vynikající obranu a skvělý útok ze závěru prvního poločasu jsme si přenesli i do druhého. Pět minut na přelomu poločasů jsme vyhráli 14:0 a po třech minutách třetí čtvrtiny byl stav 51:41. Tím jsme se nespokojili a navýšili jsme vedení až na 16 bodů necelé dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny. Bylo jasné, že v tomto utkání už o vítězi nebude pochybnost. Pod tíhou zvyšujícího se bodového rozdílu se na straně Orlů přihlásila ke slovu únava. Už to nebyl ten svistot orlí perutě z úvodu zápasu, ale těžké supění lokomotivy zdolávající velké převýšení. Přesně v polovině poslední čtvrtiny se náš náskok zarazil až jeden bod pod dvacítkou (73:54). Určitý útlum naší hry a zónová obrana Prostějova pak stály za kosmetickou úpravou skóre. Jakoby trenér Choleva, který na posledních sedm minut vytáhl do té chvíle odpočívající čtveřici klíčových hráčů Smith, Peterson, Pandula a Nicholson, zkoušel nějaké herní prvky do zítřejšího zápasu. Nechme se překvapit. Zápas začíná v osm večer a všichni jste zváni.


doplněny fotografie

    
 
vloženo: 20.05.2012 23:15 / aktualizováno: 21.05.2012 07:21 / přečteno: 9086x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.