OHLÉDNUTÍ ZA PRVNÍM FINÁLE

OHLÉDNUTÍ ZA PRVNÍM FINÁLE

Přečtěte si ohlasy trenérů a hráčů po prvním finálovém utkání.

Zbyněk Choleva

Velmi dobře jsme začali, ale škoda, že nám to nevydrželo déle. Ve druhé čtvrtině už jsme se propadali, ale pořád jsme hráli s velkou odvahou a líp jsme stříleli. Po přestávce už to na sebe vzala domácí základní osa a trestala naše ztráty a špatný doskok. Z volných pozic a protiútoků se soupeř dostal na koně a do většího rozdílu. My jsme se ještě dál snažili a bojovali, ale pak už jsme řešili i dilema, jestli šetřit síly na pondělní druhý zápas.

 
Ronen Ginzburg

Máme za sebou první zápas a jsme rádi, že jsme vyhráli. Začali jsme špatně, především na obranné polovině. Prostějov hrál na začátku zápasu velice dobře, ale od 13.minuty do 35.minuty jsme hráli velice dobrou obranu a ta nás dostala do lepší pohody. Během utkání jsme se snažili rozdělit minuty na mnohem více hráčů, jako to dělal Prostějov. Čeká nás zítra další utkání. I když jsme měli před tímto zápasem více času na odpočinek, máme v nohách už více než osmdesát utkání. Mí hráči mají můj velký obdiv, protože přichází na každý zápas s plnou energií a chtějí hrát a to není jednoduché.

Radek Nečas říkal po utkání, že to na začátku zápasu vypadalo, jako když jsme přišli na špacír. Co na to říkáte a jak jste hráče motivoval během poločasové přestávky?

Radek má pravdu. Přišli jsme a hráli jsme velmi pohodlně, hlavně prvních 12-13 minut. Změna nastala po několika střídáních a hráči přicházející ze střídačky přinesli mnohem větší agresivitu. Pokud taková situace v zápase nastane, ptáte se sám sebe jednak, jak se to mohlo stát, ale hlavně přemýšlíte, co s tím udělat. Předně musíme říct, že Prostějov hrál velice dobře a chybám nás nutil. Nejsem typ trenéra, který by hned křičel na hráče. Uvědomoval jsem si, že jsme týden nehráli a pro nás, kteří jsme byli zvyklí hrát dvakrát nebo třikrát týdně, to není jednoduché. Viděl jsem na hráčích, že jsou z toho sami nervózní a nechtěl jsem jim ještě já přidávat nervozitu svým chováním.  

 
Pavel Pumprla

Vstup do zápasu nebyl příliš povedený, trochu jsme zaspali začátek. Prostějov naopak přenesl euforii, bojovnost a chuť ze zápasů proti Děčínu. Vůbec na nich nebyla zpočátku vidět únava. Jakmile jsme se začali soustředit na obranu, začali jsme chodit do rychlých protiútoků a ještě do poločasu jsme se dostali do zápasu. Vstup do druhého poločasu jsme nechtěli podcenit. Myslím, že nám vyšel na jedničku.

To byla skoro jednička s hvězdičkou….
Dalo by to tak říct (úsměv).

Jak důležité je pro psychiku, že se dostaneš do zápasu ještě před poločasem?

Je to důležité a není rozhodující, zda se dostane do vedení nebo se alespoň bodově přiblíží na rozdíl kolem pět bodů. To, že jsme se dostali do těsného vedení, byl jenom bonus.

Jak si vysvětluješ, že Prostějov nechytl začátek druhého poločasu?

Každému týmu se hraje špatně, když najednou se pár akcí za sebou nepovede a naopak soupeři ano. Cesta z krize je pak podstatně horší.

Ve třetí čtvrtině hrála na straně Prostějova v podstatě lavička. V poslední části ale trenér Choleva poslal znovu základní pětku. Neměl jsi obavy, že soupeř chce ještě zápas zvrátit?

Je jasné, že chtěl zanechat všechny hráče v rotaci a také nikdo nechce prohrát o dvacet bodů.


Vojtěch Bratčenkov

Škoda, že nám nevyšel vstup do druhé poloviny jako úvod zápasu. Nymburk si pohlídal doskoky, šel rychle dopředu a tím nás jednoznačně přehrál. Chybou z naší strany už bylo, když jsme nechali domácí, aby se na konci prvního poločasu dostali do vedení. Nezbývá nic jiného, než se ze zápasu poučit a v pondělí neopakovat stejné chyby.

Jak se vám hrálo bez Mateje Venty?

Bylo to oslabení, ale Jamar i Pája si na jedničce s míčem dobře rozumí. Je to škoda, že Matej nehraje, ale kluci se s tím dokáží porvat.  

 
Pavel Slezák
Jaký byl návrat na nymburskou palubovku?

Vynikající, užíval jsem si to. Tady je vždycky dobrá atmosféra a hrát proti Nymburku je dobrá zkušenost.

Jaká je spokojenost s výsledkem?
S prohrou člověk nemůže být nikdy spokojený.

Co rozhodlo ve druhé čtvrtině, kdy jste prohospodařili dvouciferný náskok?

Nevím, jestli nám došly síly. Nymburk měl pomalý rozjezd, my jsme toho dokázali využít. Škoda, že jsme jejich útlumu nevyužili… Pak se rozjeli a těžko se už zastavovali.

Jak nepříjemné je hrát v tak úzké rotaci?

Nemáme klasického rozehrávače a musíme se na rozehrávce střídat s Jamarem. Máme za sebou více minut, nemůžeme se šetřit na další zápas. Úzká rotace má i svoje výhody, protože člověk dostane více minut.

Jaký máte recept na pondělní utkání?

Hrát jako v první čtvrtině. Dařilo se nám v útoku, hráli jsme dobře v obraně. Balón šel rychle z ruky a ve druhém poločase jsme předržovali balón.

Jak se ti hrálo jako čerstvému otci?
Moc dobře ne, protože jsem toho moc nenaspal. Určitě se to projevilo na mém výkonu. Doufám, že zítra to bude lepší. 

 

Petr Benda

Vstup do zápasu se nám moc nepovedl, hráli jsme špatně v obraně i útoku. Byli jsme trochu splašení a uklidnili jsme se až v posledních pěti minutách prvního poločasu. Zlepšili jsme se hlavně na obranné polovině, lépe jsme řešili situace jeden na jednoho, které nám do té doby činily největší problémy. Začali jsme hrát basketbal, který nám přinášel úspěchy po celou tuto sezonu. Kromě posledních pěti minut byl zápas v naší režii.

Proč soupeř na konci náskok stáhl?
Prostřídali jsme a upadla koncentrace.

Jak bylo důležité, že jsme zachytili nepříjemný vývoj už v prvním poločase?

Kdyby se soupeř držel ještě na začátku druhého poločasu, šel by zápas do vyrovnané koncovky.  

Čekali jste takový nápor Prostějova v úvodu?

Nečekali jsme nápor, spíše jsme si mysleli, že to bude vyrovnané utkání.

 

Ladislav Sokolovský

Trochu se nám nepovedl začátek, nastoupili jsme poněkud vlažně, až netradičně na to, že se hraje finále. Nechali jsme hostům narůst sebevědomí a oni navíc první čtvrtinu zahráli velice dobře. Hráli jednoduše, žádný stres. Ve druhé čtvrtině jsme zlepšili obranu a po poločase byl nástup stejný, jako měl být nástup do utkání.

Řekli jste si něco o poločasové přestávce?

Nebylo nutné něco říkat. Každý věděl, že se hraje finále a každý věděl, co pro to má udělat. Získali jsme dva balóny v obraně, dali jsme jednoduché koše a euforie šla nahoru.

Dá se podle dnešního zápasu předvídat zítřejší?

Nedá. Prostějov před utkáním cestoval čtyři hodiny, teď tady spí. Určitě budou odpočinutější a budou na utkání lépe připravení. Já osobně očekávám vyrovnanější zápas. 

 
vloženo: 21.05.2012 11:06 / aktualizováno: 21.05.2012 13:10 / přečteno: 9382x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.