NÁVRAT K OBRANĚ

NÁVRAT K OBRANĚ

to je podle asistenta trenéra Orena Amiela jeden z cílů pondělního zápasu proti Lions Jindřichův Hradec.  

Oren Amiel

Do utkání, které na první pohled není důležité, musíme přijít soustředěni. Jindřichův Hradec je tým, který velice dobře doskakuje v útoku (13.26 útočných doskoků na zápas = 1.místo v Mattoni NBL – pozn.). Proto musíme především kontrolovat náš obranný doskok. Tři hráči Lions jsou také velice nebezpeční v útoku. Předně je to Tomanec, nejlepší střelec Mattoni NBL, potom zkušený Pavlík a také Roman Zachrla. V poslední době posílili o Krause, který rovněž dokáže využít každou příležitost ke skórování nebo Mateje Ventu, který se bude starat o jejich rozehrávku.

Má výhra pro nás nějaký hlubší význam?

Ano. Jakýkoliv výsledek sice nepřinese žádnou změnu v pořadí našeho týmu na prvním místě, ale před blížícím se pohárem se potřebujeme cítit dobře. Čeká nás hodně náročný týden se čtyřmi zápasy v pěti dnech.

Je pro pohodu v týmu lepší utkání vyhrát obranou nebo dobrou střelbou v útoku?

Myslím, že se musíme především vrátit k obraně, kterou jsme poráželi silné týmy v průběhu této nebo i minulé sezony. Teď máme v zápasech dobré momenty v útoku, ale potřebujeme stabilizovat obranu.

 
Karel Forejt

S jakými vizemi půjdete do zápasu, kdy je v podstatě všechno rozhodnuto?

Pro nás je to, společně se sobotním utkáním se třetími Pardubicemi, jedno z velice kvalitních přípravných utkání. Možná to působí trochu úsměvně, že nováček o utkání s mistrem říká přípravné.  My se z našeho úhlu pohledu chystáme na nejdůležitější část sezony a najít v Česku zápas, který by nás lépe prověřil, asi není možné.

Do Nymburka se vracíte v rámci nejvyšší české soutěže po dlouhé době. Jaký to je pocit?

Je to určitě hezký pocit. Pocházím ze středních Čech, v Nymburce jsem prožil krásná léta a nebylo jich málo. Vracím se sem rád. Znám tam spoustu lidí, je tam přátelské prostředí. Myslím, že mohu mluvit i za hráče, ale ti se tam těší také. Kolikrát za život se jim stane, že si zahrají proti evropskému týmu. Hrozně si vážím, že fanoušci Nymburka na mě ani po letech nezapomněli. Vloni jsem se po zápase se sedmnáctkami Jindřichova Hradce, které trénuji, byl podívat na ligový zápas Nymburka. V hale se mi dostalo přivítání potleskem. To člověka opravdu potěší.

Kdo z nymburských hráčů vám připadá jako lídr týmu?

Když nebudu hodnotit pouze roli střelce, já považuji jako duši nymburského týmu Radka Nečase. Radek je hráč, kterého by chtěl každý trenér v této soutěži. On udává tón toho, jak tým bude bránit. Když je Radek na hřišti, má tým potřebnou agresivitu v obraně. Velkou osobností je také Jirka Welsch a v kostře týmu nemůže chybět Petr Benda. Petrovou nejlepší vlastností je sebeobětování ve prospěch týmu. On je opravdu týmový hráč, velice platný v obraně, bere na sebe důležité střely.

 
Vojta Hruban

Čeká nás zápas proti týmu, který je hluboko pod námi, vše je rozhodnuto. Je to zápas „o ničem“?

Není. My v posledních zápasech nemáme moc dobrou formu. Pro nás by to mohl být trochu „tréninkový zápas“, ve kterém bychom se chytli a dostali se znovu do tempa.

I trenér hostů říká, že by je to trochu tréninkový zápas. Jak vypadá takový „tréninkový zápas“?

Slovo tréninkový je trochu nadsazené. Nelze k zápasu nastoupit lehkovážně, ale spíše si zkusit něco, co budeme potřebovat v těžších zápasech.

Čeká nás za dva dny Český pohár. Může být k vidění nějaké šetření sil?

Je na trenérovi, jak rozdělí minuty a jak bude šetřit naše síly. Hráči na palubovce se určitě šetřit nebudou. I když nás program byl v posledním týdnu náročnější, měli jsme celý den volna.

Budeme mít co do činění s nejlepším střelcem Mattoni NBL. Myslíš, že se budeš podílet na jeho obraně?

Obrana je týmový úkol, takže pokud proti sobě nastoupíme, je to hodně pravděpodobné. Já myslím, že to bude bezvadný úkol pro Petra Bendu, ať se po nemoci pořádně rozběhá (smích).

Kdo je v týmu Hradce dalším hráčem, který dělá tým nebezpečným?

Honza Pavlík je typem hráče, který, když se zblázní, dokáže nastřílet pětadvacet bodů jako nic. Proměňuje trojky z rychlého protiútoku. Tedy na něho si budeme muset dát také pozor.

To už by ale mohl být tvůj úkol v obraně …

To už by mohl. Je potřeba mu nenechat v úvodu nějakou otevřenou střelu, aby se chytil a dostal do tempa.

Proti němu by mohla být výhodou tvoje větší rychlost…

Je pravda, že Honza to hraje více na zkušenost než na rychlost. Jeho největší nebezpečnost je ve střelbě. Nebojí se vystřelit v protiútoku, nebojí se vystřelit těžké střely, a když má den, tak je dává.


foto je staženo z webu Jindřichova Hradce (autor Zd.Píša)

 
vloženo: 03.02.2013 22:57 / přečteno: 10087x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.