DOBOJOVÁNO

DOBOJOVÁNO

O základní části Mattoni NBL se po dnešku už bude hovořit pouze v minulém čase.

V dohrávce šestnáctého kola jsme hostili nováčka ligové soutěže Lions Jindřichův Hradec, který vede bývalý nymburský hráč a asistent trenéra Karel Forejt. Cíle obou trenérů deklarovaných před zápasem byly stejné. Byl to v podstatě přípravný zápas. Lions se připravují na rozhodující boje ve skupině A2, my na Český pohár, který otevírá svou oponu ve středu.

Nymburk měl na lavičce kompletní hráčskou sestavu, chyběl však trenér, kterého přemohlo nachlazení a zápas tak sledoval jen prostřednictvím internetového přenosu TV comu. Do utkání se po nemoci zapojil Petr Benda a zdálo se, že byl správně vyhladovělý. Společně s třináctibodovým Hrubanem byl nejlepším střelcem Nymburka. V zápase dostal největší porci minut (23:44) a po utkání si trochu stěžoval na únavu. „Byl jsem rád, že mi trenér dal i čas na odpočinek,“ smál se náš pivot.

Zápas byl v prvních deseti minutách vyrovnaný.  Naše úvodní vedení 8:4 hosté po chvíli dorovnali, na chviličku se dostali před nás, ale jinak po většinu první čtvrtiny ztráceli jeden až tři body. střeleckými lídry byli Hruban (7 bodů) na naší straně a Vošlajer (8 bodů) na straně Lions. Brzy po začátku druhé čtvrtiny se Lions dostali do tříbodového vedení, což byl jejich nejvyšší náskok zápasu. Šest a půl minuty před koncem dali hosté 27.bod a do konce prvního poločasu se už do listiny střelců nezapsali. Naše obrana se totiž zintenzívněla a Lions už neměli tolik volných střel jako doposud. Náskok se do dvouciferného čísla ještě nedostal, ale chyběl pouze bod.

Ve druhém poločase se náš výkon dostal do obrátek, dokázali jsme si několikrát připravit rychlou akci do útoku a aktivitu hostů jsme eliminovali výbornou zónovou obranou. Výsledkem naší zlepšené hry bylo zvýšení náskoku až na 17 bodů (53:36). Svou roli pochopitelně sehrály i tři ztráty hostů v řadě za sebou. Teprve v polovině třetí čtvrtiny se hostům podařilo pěti body v řadě na chvíli vymanit z propadu ve skóre. Trenér Amiel reagoval oddechový časem okamžitě a po něm se náskok zase šplhal ke dvacítce. Závěr třetí desetiminutovky zařídil efektní smečí Palyza. Stejný hráč pak dvěma trestnými hody načal poslední čtvrtinu a tím nás dostal do vedení o dvacet bodů (64:44). Trojka nejlepšího střelce zápasu Venty (17 bodů) byla jen labutí písní jindřichohradeckého Lva. V poslední desetiminutovce se Hradec se čtyřmi malými hráči nepouštěl do atakování podkošového prostoru a ostřeloval náš koš z dálky. Někdy se podařilo body přidat, a proto se rozdíl ve skóre stále udržoval kolem dvaceti bodů. Aplaus především vlastní lavičky se vysloužil Petr Šlechta (*1995), hráč extraligové U19, který svůj první trojkový pokus v Mattoni NBL přetavil ve tři body. Poslední body v zápase zaznamenal Miljan Pavković také z perimetru.

 
   
 
vloženo: 04.02.2013 23:08 / přečteno: 9424x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.