ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

Další úhly pohledu na včerejší utkání proti Jindřichovu Hradci připojili jeho aktéři. Co řekli, najdete dál. 

Karel Forejt

Na začátku jsme nehráli vůbec špatně. Já hodnotím na našem výkonu obranu, protože jsme jedním z hůře bránících týmů. Ve druhé čtvrtině přišel náš tradiční výpadek, který tentokrát trval až příliš dlouho. Šest minut jsme nebyli schopni dát koš. Nutno podotknout, že to bylo i zvýšenou aktivitou Nymburka a jeho zónovou obranou. Ve druhém poločase bylo na domácích vidět, že nasadili vyšší obrátky, začali jsme se hůře prosazovat. Bylo to dáno tím, že naši klíčoví hráči už byli unavení. Nemáme tak širokou rotaci jako Nymburk.

Na konci jste hodně stříleli trojky. Nechtěli jste se už pod košem s Nymburkem boxovat?

V tomto úseku mi chyběla větší aktivita našich jediných dvou pivotů Tomance a Vošlajera. Nutno přiznat, že v té době již byli unaveni. Na nich se střídalo pět podkošových hráčů Nymburka a to není jednoduché.

 
Oren Amiel

Vyhráli jsme, i když jsme možná nehráli ten nejlepší basketbal. Vrátili jsme se z náročného tripu, který byl složitý z hlediska fyzické náročnosti. Díky dvěma prohrám to nebylo jednoduché ani po psychické stránce. I z toho důvodu jsme potřebovali vyhrát a začít si vracet sebevědomí. Teď se musíme už začít soustředit na Český pohár     

Ve druhé čtvrtině se oproti první zlepšila obrana. Co jsme změnili?

Zpočátku jsme špatně řešili přebírání hráčů soupeře. Kraus hrál na pozici čtyři a my jsme hráli s vyššími hráči. Přešli jsme nakonec do zónové obrany, která přinesla úspěch. V dalším průběhu jsme průběh zápasu bezpečně kontrolovali.

 
Jan Pavlík

Myslím, že jsme podali bojovný výkon. Škoda. Měli jsme ve dvou, třech případech výpadek delší než obvykle, který nás stál lepší výsledek možná i kolem deseti bodů. Bohužel jsme měli jen tři střelce. Nepřidal se nikdo z křídla a to nás v mnohých zápasech už stálo vítězství nebo přijatelnější výsledek. 

V první čtvrtině to z vaší strany nebylo špatné. Co se stalo ve druhé, kdy se domácí poprvé utrhli?

Na konci druhé čtvrtiny bylo právě těch pět minut, možná i šest, kdy jsme nebyli schopni dát koš. Tam nám Nymburk utekl na deset bodů a pak už jen kontroloval průběh zápasu.

 
Matej Venta

V Nymburce se vždycky těžko hraje, ale dneska jsme bojovali. Trochu nás ještě limituje, že máme dva nové hráče, mně a Lukáše. V některých okamžicích zápasu je vidět, že potřebujeme ještě chvilku, abychom se sehráli. Těší mě, že oproti zápasu s Pardubicemi, kdy jsme měli špatných několik prvních minut, jsme se nerozpadli a přestože jsme už ztráceli více bodů, jsme bojovali do konce. Myslím, že oproti minulému utkání to byl krok vpřed.

 
Tomáš Pomikálek

Splnili jsme, co jsme chtěli – vyhrát. Vyzkoušeli jsme si různé druhy obrany i útoku. Hráči Jindřichova Hradce vystřelí za zápas opravdu hodně střel, někdy i hodně bláznivých a to se všechno bránit nedá.

Šel jsi na alley-oop a nevyšlo to. Co se stalo?

Někdo z protihráčů mi těsně před rukou tečoval míč a já ho pak nechytl správně. Možností na podobné zakončení bylo více, ale soupeř nám to vždycky překazil.

Co vidět za vyrovnaným začátkem a co za výkonem ve druhé čtvrtině, kdy jsme bodově odskočili?

Soupeři se zpočátku dařily jednoduché střely, nám se naopak nedařilo v obraně. Ve druhé čtvrtině jsme zlepšili obranu. Svědčí o tom o počet bodů, které jsme v první a druhé čtvrtině dostali. 

 
Pavel Houška

Bylo to utrápené utkání. Chtěli jsme hrát v jiném tempu a nemohli jsme se do toho dostat. Konečný výsledek byl o dvacet bodů, což určitě mohlo být víc. Jsem rád, že jsme podali dobrý týmový výkon.

Jak se do zápasu, kdy o nic nejde, motivujete?

My jsme to brali jako přípravu na Český pohár. Chtěli jsme si zkusit nějaké taktické prvky.

Dostali jsme šedesát bodů, je to solidní obrana?

Neřekl bych, že obrana byla nějak vynikající. Často se nám stává, že dobře bráníme skoro celý soupeřův útok, ale pak dostaneme v posledních vteřinách koš a většinou z dálky. To není příjemné.

 
 
vloženo: 05.02.2013 09:33 / přečteno: 9274x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.