DNES V DĚČÍNĚ

DNES V DĚČÍNĚ

Po zápasech s evropskými týmy se dnes Nymburk utká v posledním předvánočním zápase Mattoni NBL s Děčínem na jejich palubovce.

Trenér Budínský bude podle klubového webu mít k dispozici všechny své hráče, kromě Luboše Bartoně, který v polovině prosince v duchu klubových dohod zamířil za lepším do španělské Valencie. Trenér Kemzura bude muset oželet služby Tre Simmonse, který rovnou z Německa zamířil za moře nejen za odpočinkem, ale také za svým lékařem s bolavou patou.

 

Připomeňme, že Děčín je týmem, který jako poslední dal Nymburku více bodů, než dostal. Stalo se tak 29.prosince minulého roku a byla to jediná porážka Lvů v sezoně 2012/13. Nymburští hráči však letos nic nepodcenili. „Naštěstí hrajeme v Děčíně před Vánoci a ne po nich,“ oddechl si Jiří Welsch, který i přes pozitivní změnu varuje: „Je třeba si uvědomit, že Vánoce začínají pro nás v sobotu a ne v pátek.“

 

Trenéři Nymburka, i když o povánočních trápeních v Děčíně vědí jen z doslechu, neponechali nic náhodě a o jejich opatření promluvil Lukáš Palyza „Všichni víme, co se v Děčíně kolem Vánoc dokáže odehrávat, proto jsme přijeli včera v šest hodin večer z letiště a šli jsme rovnou na trénink. Nechceme nic podcenit.“ I on si loňské utkání pamatuje a kvituje s povděkem, že se zápas o pár dní posunul. „Při zápase s Děčínem je lepší na Vánoce myslet než na ně vzpomínat,“ usmíval se Lukáš.

 

Nymburk prohrál s děčínskými Válečníky také v roce 2011. Tehdy to nebylo po Vánocích, ale po návratu z neúspěšné kvalifikace o Euroligu. Ani tento handicap nemůže v dnešním zápase hrát roli, protože Lvi se vrací z Německa s postupem do další části Eurocupu v kapse. „Po naší šťastné středě, by to chtělo ještě jednu příjemnou tečku, tu pověstnou třešničku na dortu,“ plánuje Lukáš Palyza. Nebude však třešnička s červíčkem? „Pokud nastoupíme zodpovědně a od první minuty budeme hrát tvrdě v obraně a neponecháme nic náhodě, nemůže nás čekat žádné drama,“ vyvrací obavy Lukáš Palyza.

 

Je třeba si však uvědomit, že Děčín je na domácí palubovce značně nebezpečným týmem. „V první řadě je to prostředím. V české lize není moc plných hal. V Děčíně sice není největší hala, ale vždycky je zaplněná a hlavně domácím hráčům pomáhá, aby se vybičovali k nadprůměrným výkonům. Faktorem číslo dvě, který dělá z děčínských hráčů nebezpečné protivníky je, že mají hráče se silným charakterem, kteří se nás ‚nebojí‘. Některý tým jde do utkání a je smířený s porážkou. Ovšem Děčín si v  minulých sezonách ověřil, že s námi hrát mohou a že Nymburk mohou porazit,“ vyjmenoval Jiří Welsch důvody, proč bývají zápasy v Děčíně dramatičtější.   

 

Lukáš však poukázal ještě na jednu vlastnost dnešního soupeře: „Děčín porazil doma Ústí, které bylo na vítězné vlně, ale pár dní zpátky prohrál o dvacet v Brně. To jen svědčí o tom, že Děčín je nevyzpytatelný tým. Jejich dobrá forma může padnout zrovna na zítřek a pak se máme co ohánět.“

 

Kdybychom srovnali oba týmy, zjistíme, že v týmových statistikách jsou oba poměrně vyrovnané. Nymburk je sice ve všech parametrech o trochu lepší, ale rozdíly v úspěšnosti trojkové střelby, v asistencích nebo trestných hodech jsou zanedbatelné. Větší mezeru bychom našli v počtu doskoků (34,2:41,6), v ratingu (91,3:117,3) a především v obraně. Zatímco Nymburk má průměr inkasovaných bodů 57,4 ; Děčín je o téměř dvacet bodů horší (76,4). Na webových stránkách Děčína o tom hovoří ex-nymburský Tomáš Vyoral: „Hodně bude záležet, jak se popasuje s nátlakovou obranou a jak dokážeme ubránit jejich individuality.“

 

Zápas začíná v 18:00 hodin a zápas s fanoušky Nymburka odjíždí z náměstí v 15:00 hodin. 

 
vloženo: 20.12.2013 00:48 / přečteno: 9204x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.