BITVA NA SEVERU

BITVA NA SEVERU

Nymburk sehrál v Děčíně podle očekávání velmi náročné a vyrovnané utkání. Až v poslední čtvrtině rozhodl o tom, že v posledním zápase před vánoční přestávkou vyhraje 80:72.

Den po příjezdu z náročného tripu, navíc tradičně v bouřlivém prostředí děčínské haly, se dopředu tušilo, že se nymburští basketbalisté budou muset o další ligovou výhru porvat. To se také potvrdilo, i když hosté v zápase prohrávali pouze jednou. To když se na začátku zápasu trefil Pavel Vyoral.

Až na jednu výjimku za stavu 11:11 v první čtvrtině si Nymburk udržoval mírný náskok. Domácí se snažili drtivou většinu svých akcí táhnout přes vymezené území, i když tam moc volného prostoru nebylo. Hostující hráči zase větší počet bodů nastříleli zpoza trojkového oblouku. Poměr trojek za první čtvrtinu byl 1:4 ve prospěch Nymburka. Výše uvedenému způsobu útočné aktivity odpovídal i počet bodů z vymezeného území 12:4 pro Děčín. Jedinou trojku Děčína dal Vyoral, o čtyři nymburské se podělili Rančík (2), Palyza a Page.  


Ve druhé čtvrtině se vše změnilo. Za tři body stříleli hlavně domácí a poměr tříbodových střel se vyrovnal na 5:5. Domácí celkově ve střelbě z pole byli výrazně výkonnější, když statistici napočítali 41 střel za 20 minut zápasu. Hostující hráči pro změnu vynikali v úspěšnosti. Na 15 proměněných střeleckých pokusů (stejné číslo jako měl Děčín) potřebovali pouze 24 pokusů. Kde se tedy bral takový počet střeleckých pokusů Děčína? V útočných doskocích. Těch měli domácí za dvacet minut deset, Nymburk jen jeden. Nymburk však hrál výrazně týmově 13 asistencí (Welsch 4) proti šesti děčínských Válečníků. Při mizerné střelbě domácích je držely v zápase také body po ztrátách Nymburka. Zatímco hosté zúročili ztráty Válečníků sedmi body, domácí 11 ztráty potrestali 14 body. Všechny tyto faktory stály za poměrně vyrovnaným poločasovým skóre 39:42.   


V samotném úvodu druhého poločasu se domácí po šesté trojce přiblížili na dva body (42:44), ale pak Nymburk odskočil na 42:49 po smeči Palyzy z výborné nahrávky Jiřího Welsche. Po očekávaném time outu domácího trenéra se Děčín přiblížil jen na rozdíl 6 bodů (45:51) a pak šest bodů Nymburka v řadě přimělo trenéra Budínského k druhému oddechovému času v krátkém sledu. Dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny vedl Nymburk o 15 bodů a vypadalo na rozhodující trhák. 


Jenže Děčín předvedl vynikající návrat do utkání a v necelých prvních pěti minutách poslední části stáhl náskok soupeře na pouhý bod. Jakoby byl nástup do čtvrté čtvrtiny pro Nymburka zakletý. Po osmibodové šňůře domácích, kterou završila trojka Vyorala (to už byla šňůra 11:2), si vzal kouč Kestutis Kemzura za stavu 59:61 ihned time out. Po něm se hráči Nymburka ukázali svoji větší zkušenost a nedovolili Děčínu definitivně obrátit skóre. Naopak nymburský buldozer díky sérii 13:2 zcela zplanýroval naděje domácích na vyrovnanou koncovku. Trojku dal postupně Page, Mahalbašič (jeho první v české lize) a Palyza a bylo jasné, že letos Děčín Nymburk neporazí.  


Hosté ovládli posledních pět minut zápasu, náskok rychle zvedli opět nad hranici deseti bodů a přes bojovný výkon Děčína do posledních vteřin nepřipustili překvapení. Nejlepším střelcem Nymburka byl v zápase Radoslav Rančík s 26 body. Na druhé straně byl lídrem Pavel Bosák s 15 body.



 
vloženo: 20.12.2013 21:11 / aktualizováno: 20.12.2013 21:36 / přečteno: 8548x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.