UDRŽÍ NYMBURK NEPORAZITELNOST?

UDRŽÍ NYMBURK NEPORAZITELNOST?

Vysoké prosincové datum a povánoční čas, to je pro Nymburk vždy trochu nebezpečná kombinace. Kromě dvou bodů do tabulky je ve hře i neporazitelnost nymburského týmu v domácí soutěži v celém roce 2013.

Poslední prohru v rámci Mattoni NBL nebo Českého poháru zaznamenal Nymburk na chlup přesně před rokem na palubovce Děčína. „Nepříjemné datum a nepříjemný soupeř,“ vyhrkl ze sebe Vojta Hruban na otázku, co ho nejdříve napadne při vyslovení slov: poslední zápas roku. „Každý termín po Vánocích je nebezpečný, ať je soupeřem kdokoliv a Pardubice jsou ještě o stupeň nebezpečnější. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého. Musíme do zápasu stoprocentně soustředěně, dělat všechno na maximum a pak bychom měli utkání zvládnout, i když nikdo nemůže čekat, že vyhrajeme o třicet,“ přemítá dál nymburský křídelník.

 

Jsou Děčín a Pardubice podobné týmy? „V Děčíně, který hraje hodně silově, to byla řežba podpořená mírnějším posuzováním rozhodčími a vyhecovaná fanoušky, kteří v Děčíně sedí hodně blízko a v malé hale dokáží udělat pěkný kotel. V Pardubicích to bude více technický zápas a basketbalově náročnější. Tedy očekávám trochu jiný zápas, ale náročností to bude nastejno,“ přidal Vojta Hruban srovnání dvou soupeřů posledních dvou kol Mattoni NBL.

 

Pardubice zaujímají v tabulce třetí místo o bod za Prostějovem a o bod před trojicí pronásledovatelů Děčín, Ústí, Opava. Na svém kontě mají 6 porážek, z toho v normální hrací době ani jednu na domácí palubovce. Jediným jejich přemožitelem v Pardubicích byl Prostějov 73:77 v prodloužení. Ve srovnání všestrannosti týmů jsou Pardubice na 4.místě, ale na náš tým ztrácejí skoro 30 valorizačních bodů. V tabulce úspěšnost střelby však Bekse patří 2.místo. Mnohem nebezpečnější jsou Pardubice v blízkosti koše, protože v trojkové úspěšnosti jim patří s 31,1% až 11.místo. Na svém kontě také mají nejmenší počet vystřelených trojek v zápase. Na doskoku jsou Pardubice čtvrté, přičemž v útočných jsou lepší než Nymburk. Pochopitelně na vině je úspěšnost střelby a počet míčů po nevydařených střelách je tedy vyšší než v nymburském případě.

 

Trenér Bohunický, který převzal tým letos na jaře po Janu Slowiakovi, nejvíce využívá Levella Sanderse (31 minut) a nad dvaceti minutami na zápas se dostává další pětice: Muirhead, Bohačík, Kotas, Nelson a Čarnecký. Na otázku, kteří hráči Pardubic jsou pro tým klíčoví, odpovědět Vojta Hruban: „Jednoznačně z perimetru je největším nebezpečím Corey Muirhead (6.nejlepší střelec Mattoni NBL – pozn.). Pod košem je pak nebezpečná celá sestava Zbyňa Pospíšil, Boči (Bohačík) a Trevis Nelson. Nelze zapomenout na Levella Sanderse, který se rok co rok rozhodne, zrovna nám dá dvacet bodů (v minulém prohraném utkání v Děčíně byl Ell autorem 23 bodů – pozn.). Možná se Ell přestěhoval do Pardubic, protože nějak zjistil, že tentokrát budeme hrát po Vánocích s Pardubicemi a ne Děčínem,“ smál se Vojta.

 

Zápas začíná v 18:00 hodin v ČEZ Areně Pardubice a pro nymburské hráče to tak bude ostrá generálka na eurocupové utkání proti Montepaschi Siena, které se právě v této Aréně 15.ledna odehraje.  

 
 
   
 
vloženo: 28.12.2013 13:38 / přečteno: 8211x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.