REKORDNÍ VÝHRA NAD USK

REKORDNÍ VÝHRA NAD USK

V dohrávce 17. kola Mattoni NBL se podařilo Nymburku zvítězit na pražské Folimance rekordním rozdílem v historii vzájemných zápasů s týmem Pražanů, když porazil USK o 66 bodů 115:49.

První zápas v roce 2014 tak skončil jednoznačným výsledkem pro desetinásobného mistra, v jehož dresu mělo hned sedm hráčů dvojciferný počet bodů.
 

Nestává se často, aby hráči z lavičky nastříleli v soutěžním zápase 72 bodů, jako se to stalo ve čtvrtek na USK. Trenér Kestutis Kemzura poslal do hry od začátku hráče, na které obvykle hodně sází, s výjimkou Tomáše Pomikálka. Postupem času s nárůstem skóre ale stále více minut sbírali další jinak ne tolik vytěžovaní hráči. Přesto zápas skončil rekordní výhrou.

 

Nymburk zahájil zápas na Folimance jedenáctibodovou šňůrou a hned v úvodních minutách si tak zadělal na pozdější výhru. V první čtvrtině velmi kvalitní obranou nepouštěl domácí hráče do vymezeného prostoru a ti tak museli spoléhat pouze na těžké střely z perimetru. Ty ale obroučkou nepropadaly. Nymburk se oproti tomu trefil za tři body v první čtvrtině čtyřikrát a nastřílel celkem 28 bodů. USK za první část povolil jen tři.

 

V podobném duchu se odvíjel zápas i v dalším průběhu. Když z rychlého protiútoku položil dvojku Martin Kříž, vedl Nymburk už o 30 bodů. Z perimetru se skvěle dařilo Lukáši Palyzovi, který za první poločas nasázel čtyři trojky ze čtyř pokusů a s 12 body byl dosavadním nejlepším střelcem zápasu.

Nymburku se v závěru druhé čtvrtiny podařilo to samé co v první. Tedy trojka s klaksonem. V první části se to povedlo Thomasi Massambovi, v druhé Vladovi Ilievskému. V poločase tak vedli hosté 55:28.

 

Nárůst ve skóre nezadržitelně pokračoval i po přestávce. Hráči Nymburka se trefovali ze všech pozic. Nadále se dařilo z perimetru, z pod koše i z rychlých protiútoků. Oproti prvnímu vzájemnému zápasu v letošní sezoně byl rozdíl mezi oběma týmy mnohem výraznější. S košem Pavla Houšky krátce po začátku poslední části narostl rozdíl ve skóre už na 50 bodů.

 

Na hřišti už se v červeném dresu pohybovali více méně pouze hráči, kteří nedostávají od trenéra Kestutise Kemzury tolik příležitostí v Eurocupu či VTB lize. Stobodovou hranici prolomila spektakulární smeč Tomáše Pomikálka, autora 16 bodů. Z dálky nadále pálil úspěšně Lukáš Palyza, nejlepší střelec zápasu s 21 body. 12 bodů, nejvíce po návratu po zranění, dal Petr Benda.

 

Závěrečná čtvrtina se nesla v exhibičním duchu, ale domácí diváci akcím Nymburka tleskali. Na straně USK je potěšil výkon šestnáctibodového Aleše Chána. Nymburk jasně vyhrál a vyšla mu tak generálka na nedělní zápas VTB ligy s Kalevem.

 
vloženo: 02.01.2014 21:21 / přečteno: 8492x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.