Z PRAHY SE VEZLA SPOKOJENOST

Z PRAHY SE VEZLA SPOKOJENOST

Pohodovější zápas si nemohli po Novém roce přát basketbalisté Nymburka. Rekordní výhrou ve vzájemných zápasech o 66 bodů si ve čtvrtek zařádili na palubovce USK na pražské Folimance a zvedli si tak sebevědomí před nedělním důležitým zápasem VTB ligy s Kalevem.

Utkání v Praze rozhodly už úvodní minuty. Po jasné první čtvrtině byl scénář zápasu ložený na vysoké skóre. „Nejdůležitější byl náš nástup. Chtěl bych pochválit naši základní pětku za ten skvělý vstup do utkání. Bylo to 3:20 a troufám si říct, že bylo po zápase. USK dnes nevypadalo na to, že to může zvrátit. V dalším průběhu utkání jsme pak místy i dominovali,“ komentoval jasný zápas jeho nejlepší střelec Lukáš Palyza.


„Pro nás je hodně důležité si občas takhle zahrát, protože, se vší úctou k soupeři, my se často vracíme z cest po náročných zápasech, hned druhý den hrajeme ligu a to pak naše výkony nejsou optimální a hrajeme do dvaceti bodů rozdílu. Když se povede takový zápas, jako proti USK, je to skvělé pro sebevědomí všech hráčů,“ uvedl Lukáš.


V Praze dostali od trenéra Kemzury více příležitostí i ostatní méně vytěžovaní hráči. Svou šanci uchopil i Tomáš Pomikálek. „Zahrál jsem si dobře. Fakt jsem si to užil, dokonce jsem dal i dvě trojky, což se mi snad od přípravy nepovedlo,“ smál se po utkání Třetí nejlepší střelec Nymburka s 16 body na kontě. „Zápas se rozhodl v první čtvrtině a pak už se to na tom vezlo. Když vyhrajete první čtvrtinu o 25 bodů, většinou bývá rozhodnuto,“ dodal.


Zřejmě nejhezčí akcí zápasu, která nadchla i domácího hlasatele, překonal Tomáš stobodovou hranici. Vznesl se do vzduchu a nekompromisně přes hráče zarazil míč do obroučky. „Dal jsem předtím trojku na 98 bodů a je pravda, že když jsem zasmečoval, uvědomil jsem si, že to byla stovka. Myslím si, že taková za to stála,“ usmál se ještě jednou spokojeně.


Na vysoký rozdíl ve skóre nehleděl po zápase kouč Kestutis Kemzura. Cenil si vysoké koncentrace svých hráčů za rozhodnutého stavu a práce v obraně. „Ne všechno, co vypadá jednoduše, ve skutečnosti jednoduché bylo. Jsem rád, že jsme odehráli zápas takovým způsobem a mohli jsme dát příležitost mladším a méně vytěžovaným hráčům,“ řekl litevský trenér.


„Po vánoční přestávce jsme už stihli dobře potrénovat a dohnat kondiční ztrátu. Přesto jsem mohl pošetřit některé hráče před dalším náročným programem. Na našem týmovém výkonu to ale nebylo znát,“ pravil trenér spokojeně.

 
vloženo: 03.01.2014 23:08 / přečteno: 8767x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.