ÚSPĚŠNÝ VSTUP DO SEMIFINÁLE

ÚSPĚŠNÝ VSTUP DO SEMIFINÁLE

Nymburk má v semifinálové sérii první bod. Opavu v domácím prostředí zdolal 86:60 a stále je v letošním ročníku domácí soutěže neporažen. Aby zvládl sezonu bez jediné prohry, potřebuje vyhrát ještě pět následujících zápasů.

Jenom na lavičce přihlížel zápasu a povzbuzoval spoluhráče Rado Rančík. Pouze v civilu vedle něj zůstal také Vlado Ilievski, který ještě není v plné kondici po prodělané angíně. Petr Benda sice na soupisce byl, ale nakonec do zápasu také nezasáhl. V základní sestavě tak nastoupili Thomas Massamba, Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek, Dylan Page a Rašid Mahalbašič.


První body zápasu dal Tomáš Pomikálek, který se prosadil v nájezdu 1 na 1 a zahájil tak devítibodovou šňůru Nymburka, kterou ukončil až po dvou minutách Ladislav Sokolovský střelou ze střední vzdálenosti. Neukončil ale nápor domácích. Ti byli od začátku skvěle koncentrovaní na obranu a první čtvrtinu povolili soupeři pouze 11 bodů. Když Martin Kříž trefil trojku téměř s klaksonem, svítil na tabuli po první části stav 26:11.


Úspěšným tříbodovým pokusem zahájil druhou čtvrtinu i Tre Simmons po akci, která ho našla úplně volného na perimetru. Nymburk dál Opavu nepříjemně svíral v obraně a po každém zisku míče šel rychle na útočnou polovinu. Opavě to dělalo velké problémy, a přestože domácí zdaleka ne každou akci v útoku úspěšně zakončili, jejich náskok narůstal rychle. V poločase byl více než dvojnásobný 51:25.


Třetí čtvrtina nabídla spíš boj, než basketbalovou krásu. Opava byla houževnatá a Nymburku se vyrovnala v obraně. Nechávala mu jen málo volných pozic. Na druhou stranu domácí se nenechali rozhodit menší produktivitou v útoku a dál se věnovali pečlivé defenzivě. Proto se jejich náskok během této části ztenčil pouze o bod na 67:42.


Na začátku poslední čtvrtiny se vyfauloval Lukáš Palyza. Kouč Kemzura měl ale v záloze na jeho místo ještě mladého Matěje Svobodu, kterého poslal poprvé na palubovku tři minuty před koncem. V tu chvíli si Nymburk udržoval stále podobný náskok. Matěj o chvíli později rozehrál s Martinem Křížem rychlý protiútok, na jehož konci proměnil koš s faulem. Na straně Nymburka tak ve středu bodovali všichni, kteří nastoupili.


Nymburk si v poklidu dokráčel pro první bod v sérii, když porazil Opavu o 26 bodů. Nejlepším střelcem zápasu byl Tre Simmons s 20 body. Na druhé straně nejvíce zaskóroval Ladislav Sokolovský s 15 body. Double double si připsal Rašid Mahalbašič, který k 11 bodům přidal 12 doskoků. Další zápas série se hraje v Opavě v sobotu od 18.00.

 
vloženo: 30.04.2014 20:24 / přečteno: 8795x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.