VH: ZA VÍTĚZSTVÍM JE HODNĚ PRÁCE

VH: ZA VÍTĚZSTVÍM JE HODNĚ PRÁCE

První semifinálové utkání hodnotili trenéři i hráči obou týmu. Podívejte se, čeho si všimli a kde vidí příčinu nymburského vítězství. 

Kestutis Kemzura

Opavu jsme porazili hlavně díky naší obraně. S plány na agresivní defenzívu jsme vstoupili do zápasu a tím se nám podařilo chytit rytmus a dostat se do vedení. Dobře jsme bránili jejich pick and roll a uhlídali jsme klíčového hráče Šiřinu. První polovina zápasu byla v pořádku. Ve druhé části jsme měli problémy. Nestalo se nám poprvé, že jsme přišli z šatny ne tak soustředění, jak bychom měli být. Nechali jsme soupeře střílet trojky a měli jsme mnohem víc ztrát než v prvních dvou čtvrtinách. Přesto ale v play off nezáleží na bodovém rozdílu. Máme první výhru a díváme se dopředu k dalšímu zápasu.

 
Petr Czudek

Chtěli jsme držet nízké skóre, aby nebyl tak velký rozdíl, ale bohužel nám nevyšla první čtvrtina. Dostali jsme 26 bodů, navíc jsme neproměnili otevřené střely. Soupeř se uklidnil a pak byl lepší. V druhém poločase jsme se trošku otřepali, zagresivnili jsme hru a už to bylo lepší. Myslím si, že výsledek je pro nás přijatelný. Hlavně je to pro naše hráče za prvé čest a za druhé posun v kariéře, hrát proti takovým hráčům, jací jsou v Nymburce.

 
Vojtěch Hruban

První semifinále jsme zvládli. Trochu nám pomohlo, že Opava nezačala zrovna nejlépe. Nedali tři, čtyři volné střely a my jsme rychle natáhli náskok a zápas jsme dostali pod kontrolu.

Dá se tedy říct, že nám Opava vítězství darovala?

Tak to není. Za každým vítězstvím, ať je dvacet nebo o pět, je spousta práce. My jsme si to museli poctivě odběhat a oni nám špatnou střelbou jen trochu pomohli.

Druhá polovina se už hrála v přátelském rytmu…

Motivace chyběla na obou stranách. Opava se nesnažila o žádnou velkou nátlakovou obranu, zkusili zónu, se kterou jsme si vcelku poradili.

Na čáře trestných hodů jsi dnes nebyl ve své kůži. Špatně jsi potrénoval?

Čtyřikrát to samé. Před prvním hodem jsem si říkal, že musím přitlačit a vždycky skončil míč na přední obroučce. Asi jsme dneska měli nějaký těžší balón nebo jsem si vzal větší boty a stál jsem dál (smích).  

Myslíš, že bude podobně jednoduchý i zápas na opavské palubovce?

Zápas v Opavě bude mnohem dramatičtější a mnohem vyrovnanější. Určitě už se budou lépe trefovat z dálky. Dneska se jim extrémně nedařilo, i když měli otevřenou střelu. Myslím, že to bude hodně rozdílný zápas.

 
Martin Kříž

Začali jsme dobře jak v útoku, tak v obraně a zápas se zlomil už poměrně brzy. Opava nám naši hru trochu ulehčila tím, že jim nepadly nějaké střely. Když se náskok dostal nad patnáct bodů, vedení jsme si už v pohodě kontrolovali. Druhý poločas byl vyrovnanější.

Jak jsi spokojený se svým výkonem?

Kdybych neudělal čtyři naprosto hloupé ztráty, byl bych ještě více spokojený. Myslím, že jsem čas na palubovce využil dobře. Musím být napříště více v klidu, abych takové ztráty nedělal.

 
Lukáš Palyza

Čekali jsme větší odpor. Asi se ukázalo, že rozdíl mezi týmy je opravdu velký. Zápasy, které hrála Opava s Děčínem, vypadaly opravdu slušně a zdálo se, že jsou hodně na koni.

Opava dnes vystřelila více trojek než dvojek, přesto jim to vyrovnaný zápas nepřineslo. Co bylo špatně?  

Opava je schopna dát hodně trojek, ale my bráníme lépe než ostatní týmy v Mattonce. Snažíme se, aby všechny střely byly přes naše ruce, snažíme se, aby před střelbou neviděli na koš. Dnes jim pár prvních pokusů nepadlo a ztráceli půdu pod nohama.

Přestože střely z dálky nebyly úspěšné, pod koš si netroufli. Proč nevyužívali více hru pivotů?

Myslím, že mají respekt z našich podkošových hráčů, kteří jsou hmotnostně zdatnější než Gniadek s Blažkem.

 
Matěj Svoboda
Jak se ti dnes hrálo?

Musím říct, že dneska jsem nebyl už tolik nervózní, jako při prvním startu. Pomohlo mi, že jsem se po skončení tréninků s juniory naplno zapojil do přípravy áčka.

Hned při první příležitosti jsi šel hodně tvrdě do koše. Vedla tě snaha zapsat si první body v play-off?

Byl jsem už hodně blízko koše a říkal jsem si, že už nebudu míč nikam vyhazovat a riskovat ztrátu a šel jsem do koše.

V čem jsme byli lepší než Opava?

Ve všem. Pomohlo, že Opavě vůbec nepadly střely, které obvykle dává, třeba Dokoupil dnes nebyl příliš úspěšný (9/2). My jsme ale byli na soupeře dobře připravení a dokázali jsme předzápasové plány realizovat na hřišti.

Měl jsi na hřišti nějaké konkrétní úkoly?

Neměl. Chtěl jsem odevzdat co nejlepší práci v obraně i útoku a soustředit se na každý svůj pohyb na hřišti.

 
Jiří Welsch

Bylo rozhodnuto po prvním poločase a ve druhém se už jen dohrávalo. Zápas jsme začali ve vysoké intenzitě, na kterou soupeř nebyl možná úplně připraven a nebyl schopen na ni zareagovat. Celý první poločas jsme měli opravdu navrch. Největší rozdíl byl v obranné agresivitě a lépe jsme proměňovali střelecké šance. I oni si dokázali vytvořit střelecké pozice, ale neproměňovali je. Ve druhé půli se jim povedlo pár střel a my jsme naopak trochu polevili v koncentraci.

Sledoval jsi nějaký markantní rozdíl mezi čtvrtfinálovými zápasy s Ostravou a semifinále s Opavou?
Žádný velký rozdíl jsem neviděl. Opava má trochu širší kádr, ale zatím se to nijak neprojevilo. Uvidíme, co nás bude čekat v Opavě.

Pociťoval jsi na sobě, že jste měli před tím deset dní bez zápasu?

Já jsem to na sobě nijak necítil. Trénovali jsme hodně intenzivně, měli jsme přípravný zápas. I když jsem s delším volnem neměl problém, myslím si, že by play-off  by mělo mít větší spád. Tak dlouhé čekání trochu zabíjí atmosféru vyřazovacích bojů.

 

Ladislav Sokolovský

Zápas se moc dobře nehodnotí. Máme na daleko lepší výkon, než jsme předvedli v Nymburce. My jsme do zápasu vstoupili až příliš uvolněně. Bylo to ovlivněno ještě euforií ze čtvrtfinále. Na začátku jsme měli snad pět otevřených střel, ale ani jednu jsme neproměnili. Pak ve druhé polovině jsme ukázali, že je dát umíme.

V první čtvrtině jsme se dostali hodně pod tlak a hlavu jsme zvedli až po poločasové přestávce. Chtěli jsme zahrát podobně jako v utkáních proti Děčínu. Sice se nám to úplně nepovedlo, že dokázali jsme si, že umíme hrát i lépe.

V první čtvrtině jste hořeli více v útoku nebo obraně?

Dvacet šest bodů, které dal Nymburk je, řekněme, jeho norma. Našich jedenáct je ale méně, než čeho jsem schopni. Chybělo nám proměňování otevřených střel.

Proč jste se na počátku nepouštěli tolik pod koš?

My jsme mužstvo střelců. Z jedenácti je sedm velmi dobrých střelců z dálky. Možná taková zajímavost. V utkání s Děčínem jsme se dostali za celý zápas k pěti šesti otevřeným trojkám. V Nymburce jsme z těch třiceti měli relativně volných dvacet, ale úspěšnost byla slabá. Doma dáme víc!! Když se vrátím k otázce. Je to náš styl a my nebudeme přecházet střelecké pozice na perimetru.

Dal jsi 15 bodů. Myslíš, že je to tím, že náš v Nymburce nastříleno?

To je jen náhoda (smích). Přiznávám, že pro mě motivace v zápase s Nymburkem je velká.

Jak moc tvou motivace zchladily dva rychlé fauly?

Vůbec. Mně nevadí, že jsme měli více faulů, protože Nymburk brání daleko líp a čistěji. Spíše mi vadí, že ve čtvrtfinále s Děčínem to bylo skoro ragby, malé fauly se pouštěly a najednou o pět dní později se píská každý kontakt. Chvíli nám trvalo, než jsme si zvykli.     

 
Martin Gniadek

Ze strany domácích to byl zvládnutý zápas. Podle průběhu zápasu je vidět, že nám nevyšel začátek. V první a druhé čtvrtině jsme „vytekli“ o dvacet bodů a zbytek se už dohrával. Pro Nymburk už to není žádná motivace, když je zápas o dvacet bodů, aby do toho dávali všechno.

Na úvod jste neúspěšně obstřelovali koš jen z dlouhé vzdálenosti. Měli jste velký strach z domácích podkošových hráčů?

Nemyslím si, že bychom se báli jít pod koš. Naše akce na začátku směřovaly na střelbu z perimetru, ale bohužel nám koše nepadaly.

Co v dnešním zápase rozhodlo?
Naše špatná střelba na začátku zápasu a problémy na doskoku. Možná se na nás podepsala dlouhá cesta. Domácí v průběhu zápasu trefovali i hodně těžké střely. 
 
vloženo: 01.05.2014 09:44 / přečteno: 9546x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.