OPAVA UKÁZALA BOJOVNÉHO DUCHA

OPAVA UKÁZALA BOJOVNÉHO DUCHA

Semifinále pro Nymburk skončilo. Vraťme se ještě k poslednímu utkání ve výpovědích samotných aktérů. (článek byl doplněn)

Kestutis Kemzura

Opět to nebyl lehký zápas, i když to mnoho lidí očekávalo. Museli jsme pro vítězství hodně pracovat. Na druhou stranu jsme měli v zápase pasáže, kdy jsme se tolik nesoustředili. Přesto jsme ukázali hodně energie a většinou i kvalitní obranu. V útoku jsme občas měli problémy se zakončením, zbytečně jsme spěchali a stříleli z nepřipravených pozic, místo toho abychom atakovali koš z vymezeného území a byli více agresivní. Opavská obrana na nás často platila a společně s našimi ztrátami způsobila, že jsme nevyhráli vyšším rozdílem.


Petr Czudek

Měli jsme výborný vstup do zápasu. Bohužel jsme měli krátká hluchá místa a soupeř toho využil a první čtvrtinu vyhrál. Ve druhé jsme měli opět výborné momenty a myslím, že celý první poločas byl z naší strany velice slušný. Akorát škoda těch ztrát, které Nymburk trestal. Bohužel se nám zranil pivot Radim Kramný, takže i když byly doskoky do poločasu dobré, touto ztrátou nám po přestávce začaly unikat. Soupeř toho plně využil, co netrefil, to doskočil. Pořád je to ale pro nás škola a byly tam momenty, od kterých se můžeme odrazit. Gratulujeme Nymburku, který zcela očekávaně postoupil do finále a my si jdeme vylízat zdravotní rány a soustředit se na boj o třetí místo.


Jiří Welsch

Byl to podobný zápas jako ten v Opavě, i když skončil výraznějším rozdílem. S výjimkou úvodních pár minut jsme měli zápas pod kontrolou a Opava nenechala, aby utkání skončilo jiným rozdílem než dvacet bodů. Za prvé je to kvalitní tým a mají bojovného ducha. Do poslední minuty nás drželi v pozornosti a nutili nás hrát až do konce.

 
Vojtěch Hruban

Dneska se role obrátili. Poté, co v prvním semifinále měla Opava bídnou úspěšnost střelby, teď jsme si to vybrali my. Díky tomu se s námi hosté drželi celý první poločas. My jsme si hlavně na začátku vypracovali hodně dobrých pozic, a co jsme dokázali zahodit, bylo až neuvěřitelné. Ke konci první čtvrtiny nám něco padlo, udělali jsme rychlou šňůru dvanácti bodů a díky tomu jsme trochu více odskočili.


Myslíš, že to byla ta „smrtící“ pasáž?

Byla hodně důležitá. Kromě bodového efektu nás takový povedený úsek nakopl do dalšího průběhu zápasu a soupeře poslal naopak trochu do kolen.  Tou druhou rozhodující pasáží byl vstup do druhého poločasu.

 
Tomáš Pomikálek

Dneska jsme završili semifinále a postoupili opět do finále. Jak jsme slibovali, bylo to v nejrychlejším možném čase. Kromě utkání v Opavě, kdy nám trochu dělali problémy, byly všechny zápasy vcelku jednoznačné. Jinak klobouk dolů před Opavou. Oproti loňské sezoně se jim povedl obrovský skok a neposuzuji jen umístění v tabulce. Petr Czudek odvedl dobrou práci v týmu.


Byl dnešní zápas podobný jinému semifinálovému?

Byla to taková klasika. V první čtvrtině se natáhne nějaký náskok a ten se pak po zbytek utkání udržuje nebo mírně navyšuje. Jakmile se rozdíl dostal nad dvacet bodů, už se na té metě udržuje do konce.    

 
Jakub Šiřina

Předpokládali jsme, že Nymburk bude trochu nervóznější, protože poslední krok bývá nejtěžší. Stačí se podívat na jejich poslední utkání s Ostravou. Kdybychom neudělali v prvním poločase X zbytečných ztrát v rychlém protiútoku, rozdíl v poločase mohl být těsnější než osm bodů. Domácí si asi o poločasové přestávce v šatně něco vyříkali a přitvrdili. My jsme hráli trochu bojácně.


Po výborném úvodu 13:7 jste se během chvíle propadli na 13:19. Co se stalo?

To byly právě ty zbytečné ztráty z přemíry snahy v rychlém protiútoku. Nymburk pak chodil dva na jedna a trestal to.


Přemíra snahy už vás zradila v domácím zápase. Není to nějaká systémová chyba?

My se play-off učíme. Každá chyba je k něčemu dobrá. Věřím, že s každým takovým zápasem přibývají zkušenosti, abychom byli příští rok lepší.

 
vloženo: 08.05.2014 07:34 / aktualizováno: 08.05.2014 20:06 / přečteno: 8181x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.