DLOUHÝ ODPOČINEK

DLOUHÝ ODPOČINEK

Nymburští basketbalisté budou mít v pátek v osm večer za sebou přesnou polovinu budgetu svých volných hodin. Ano, od konce třetího finálového zápasu do začátku nedělního tréninku je to přesně 92 hodin.

Tak dlouhé volno by pro nymburské Lvi bylo během sezony evropských pohárů nemyslitelné. Až nyní, kdy hrají pouze jednu ligu, to možné je. Původní rozpis volných dní měl být ještě o půl dne delší a hráči se měli na tréninku sejít až v pondělí ráno. „Trenér usoudil, že čtyři dny jsou až příliš moc a posunul první trénink už na nedělní podvečer,“ vysvětlil vedoucí týmu Vratislav Šístek.

 

Co dělají nymburští hráči při tak dlouhém volnu? „Budu odpočívat a přemýšlet, kdo plánoval termíny play-off, že máme čtrnáctidenní pauzu mezi semifinále a finále,“ řekl trochu kriticky Jiří Welsch, který tak dlouhý čas volna během play-off ve své bohaté kariéře nezažil a to ani minulou sezonu.

 

Všichni hráči budou odpočívat, forma však bude trochu jiná pro každého z nich. „Mně už stačí to, že nepřijdu do haly a nedotknu se míče – to je pro mě duševní očista,“ prozradil Jirka Welsch. Jiné starosti má studující Lukáš Palyza: „V pátek pojedu do Ostravy, protože musím odevzdat bakalářskou práci.“ Vojta Hruban míří do Kladna a Chomutova, Tomáš Pomikálek do Liberce a Pavel Houška na chatu svých rodičů kamsi na sever Čech. „Procházky a gaučing,“ smál se od ucha k uchu pivot Houška a od ostatních spoluhráčů mu hned přiběhla hláška „Sedm schodů pro pivo, to je taky sport!“

 

I přes vyloženě odpočinkové formy plánují mnozí alespoň krátký výběh v přírodě. „Myslím, že v sobotu se lehce proběhnu, abych měl žízeň,“ potvrdil s nadsázkou Vojta Hruban. Na péči o svalovou hmotu myslí Tomáš Pomikálek: „V Liberci mám domluvenou posilovnu,“ a dojde i na jiné sporty. „Půjdu si zahrát golf,“ spřádá plány Jiří Welsch.

 

Podle výpovědí všech oslovených, míč zůstane ve skříni. „Možná přijdu o chvíli dřív na trénink, abych si zastřílel,“ uvažoval Lukáš Palyza. „Míč do ruky?,“ zopakoval si otázku naoko vyděšený Pavel Houška. „Ne,… i když,… možná si s Oskárkem (syn – pozn.) s míčem hrát budeme. Spíše to bude fotbálek a oranžový míč to nebude,“ upravil úvodní odmítnutí Pavel.

 

S míčem se nebude kamarádit ani Vojta Hruban. „Míč nehodlám brát do ruky. Já ho spíše potřebuji pustit. Nějak jsem chytnul inverzní play-off formu, že nejsem schopen trefit koš z jakékoliv pozice. Zkusím restartovat ruku, snad to pomůže,“ řekl famózní trojkař finále Českého poháru.

 

Čtyři dny volna jsou opravdu hodně. „V této fázi sezony je to nebezpečné. Pro mě osobně bude těžké v neděli naskočit do plného tréninku,“ domnívá se Jiří Welsch. „Trenér v nás vkládá důvěru, že taky uděláme něco sami,“ uvažuje Lukáš Palyza. „Myslím, že i kdyby člověk seděl čtyři dny na zadku, tak se nic nestane. Do začátku finále budeme mít ještě deset dní,“ nevidí problém v dlouhém volnu Vojta Hruban. Úlevy na nedělním tréninku se asi čekat nedají. „Asi se nepřijdeme v neděli jen proběhnout a zaházet si na koš. Bude to trénink jako každý jiný s běháním nahoru, dolů,“ zná svého trenéra Tomáš Pomikálek.

 
   
 
 
 
vloženo: 09.05.2014 16:04 / přečteno: 8653x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.