NYMBURK MÁ DALŠÍ ZLATO!

NYMBURK MÁ DALŠÍ ZLATO!

Nádhera! Nymburk se po 11. za sebou stal mistrem Mattoni NBL a nadále potvrzuje své vůdčí postavení v domácí soutěži. Navíc poprvé v historii prošel celým ročníkem bez jediné porážky. O všem rozhodlo třetí finále, ve kterém porazil Prostějov 97:63 a finálovou sérii vyhrál celkově 3:0 na zápasy. Mistrovské ovace jsou letos o to sladší, že k nim dochází po čtyřech letech opět před vlastními fanoušky.

Nymburk začal stejně jako předchozí dva zápasy s nedostatečně agresivní obranou. Navíc Prostějovu tam spadlo několik dlouhých a těžkých střel. V útoku se ale hlavně zásluhou Rašida Mahalbašiče prosazoval hned od začátku a tak nemusel dotahovat. Minimální manko smazala ani ne po třech minutách střela Jirky Welsche.


Brzy ale musel z palubovky Dylan Page, který si během několika vteřin udělal dva fauly, z nichž ten první byl opravdu jen těžko postřehnutelný. V dalším průběhu Nymburk zpevnil obranu, a i když mu občas utekl obranný doskok, agresivita a vzájemné vypomáhání hráčů už bylo na vyšší úrovni. Domácí vedli po první čtvrtině 25:18. První část uzavřel parádní trojkou Tre Simmons, který si ji odcouval až skoro na tribunu.


Po dvou minutách druhé periody znovu ukázal svou ruku Simmons a po jeho další trojce vedl Nymburk poprvé v zápase dvouciferným skórem. Ten samý hráč pak ukradnul Prostějovu míč a Petr Benda měl snadnou pozici. Hostující kouč sáhl k time outu, aby rozjíždějící se Nymburk zastavil.


Zásluhou Ondřeje Kohouta stáhl Prostějov znovu pod deset, jenže Tre tam poslal další dvě trojky za sebou (4/4). Nadšení haly ještě umocnil agresivní blok Tomáše Pomikálka na za tři body střílejícího Dušana Pandulu. Po lay upu s potrestaným faulem nezastavitelného Simmonse trenér Kemzura po delší době protočil sestavu. To už domácí vedli o 16 bodů.


Nymburská obrana nadále určovala ráz zápasu, naopak přechod do útoku byl o poznání rychlejší než v předchozích zápasech a tak rozdíl ve skóre rychle narůstal. Nymburk ve druhé části zatížil konto soupeře 35 body a v poločase byl stav 60:33. Už jen málokdo by si vsadil na to, že mistrovské oslavy může něco oddálit.


Ve třetí čtvrtině Nymburk bodoval až po třech a půl minutách, ale stále se držel precizní obrany, takže Prostějov z náskoku téměř nic neumazal. Naopak se mu po zbytečné technické chybě vyfauloval frustrovaný Pandula. Tuto pasáž hry vyhráli domácí o jeden bod.


Poslední čtvrtina byla pod dojmem dostatečného náskoku přípravou na vypuknutí mistrovských oslav. Užívali si ji jak hráči, tak především diváci v hledišti. Přesto až do konce nenabral zápas relaxační tempo. Bojovalo se až do konce a moc bodů už nepadlo. Prostějov se ze všech sil snažil, aby Nymburk neudělal ze závěru zápasu svou exhibici a to se mu podařilo. Nic to ale nemohlo změnit na tom, co mělo nastat po závěrečném klaksonu sezony. Mistrovské oslavy!

 
vloženo: 28.05.2014 21:46 / přečteno: 8858x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.