S PROSTĚJOVEM JE TO RUTINA

S PROSTĚJOVEM JE TO RUTINA

Pro Vojtěcha Hrubana to mohl být patnáctý zápas proti Prostějovu v dresu Nymburka, ale vzhledem k tomu, že jedno utkání skončilo kontumačně, musíme jeden odečíst a pak Vojta ještě ve dvou nenastoupil.

I tak byl Vojta ve všech zápasech, které odehrál na vítězné straně. Prostějov totiž Nymburk za poslední dva roky neporazil. Poslední vítězství si Orli připsali v play-off roku 2012. Z celkových jedenasedmdesáti utkání vyhrál Prostějov osmkrát. Sedmkrát na domácí palubovce a jednou v Ústí nad Labem v rámci Českého poháru. Celkové skóre je 6069 : 5080. Sám Vojta Hruban přispěl 147 body. Nejproduktivnější byl v letošním utkání Českého poháru v Jindřichově Hradci, kde nasázel Prostějovu 25 bodů při trojkové střelbě 8/7!!

 
Vojto, jaký zápas nás čeká?

Prostějov je tým, se kterým se Nymburk potkává standardně už pět let za sebou ve finále. Bude to trochu rutina (úsměv). V každém případě nás čeká jeden z nejtěžších zápasů v české lize. Na druhou stranu máme teď relativně volno. Máme čas se na Prostějov dobře připravit a příležitost jet v kompletním složení. Pokud přijedeme se správnou koncentrací, tak utkání zvládneme úplně v pohodě.

 

Co by mělo hrát významnou roli kromě koncentrace?

Od správné koncentrace se všechno odvíjí. Pokud budeme pečlivě hrát svůj basket, budeme hrát to, co umíme, tak nebudeme mít velké problémy.

 

Říkal jsi, že pojedeme v kompletním složení. Tedy nebude to jako zápas ve Svitavách?

Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by neměla jet „evropská sestava“. Je otázkou, jak se rozdělí minuty v závislosti na vývoji zápasu.  

 

Snížil Prostějov výměnou kádru svou kvalitu, případně o kolik?
Na papíře to vypadá, že svou kvalitu snížil, když pustil své stěžejní hráče do světa. Za každého získali kvalitní náhradu a v zápase papírové předpoklady platit nemusí.

 

Trenér v Prostějově zůstal, hráči se vyměnili. Dokážeš odhadnout, zda se výrazně změní projev týmu?

Každý hráč přinese do týmu svoje vlastnosti a schopnosti a tím se pochopitelně změní i projev týmu jako celku. Neřekl bych, že bude horší, bude prostě jiný.  

 

Na jakém místě v tabulce je budeme v lize vídávat?

Na druhé nebo třetí příčce.
 
Bude mít Prostějov zase finálové ambice?

Určitě to je možné, ale jsme na začátku sezony. Aktuálně to sice vypadá, že lepší formu mají Pardubice, ale do dubna se odehraje ještě hodně zápasů. Já si myslím, že Pardubice a Prostějov budou týmy na druhém a třetím místě tabulky po základní části a v semifinále se poperou o postup do finále právě oni. A tam už je to záležitost třeba jednoho koše. 

 
vloženo: 26.10.2014 06:31 / přečteno: 8737x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.