V ÚTERÝ POPRVÉ NA KRÁLOVKU

V ÚTERÝ POPRVÉ NA KRÁLOVKU

První zápas Nymburka v nové hale na Královce v Praze se přiblížil. Již v úterý v 18.30 si zde odbude svou premiéru proti USK Praha. Lístky jsou již v předprodeji v distribuční síti Ticketportal. K dostání budou také na místě před zápasem.

Veškeré informace o vstupenkách, permanentkách, dopravě apod. naleznete zde: http://basket-nymburk.cz/clanky/01-nbl/3005/s-usk-poprve-na-kralovce/


ČEZ Basketball Nymburk také pořádá na zápas zájezd pro fanoušky. Autobus odjíždí 30. prosince z náměstí v Nymburce v 16:30. Přihlásit se je možné v prodejně Exico, Palackého náměstí 49, Nymburk. Cesta do Prahy a zpět je zdarma. Na Královce se můžete během zápasu s USK také vybavit sortimentem z našeho Fanshopu.


Nymburk pojme nově zrekonstruovanou halu na Královce jako svou domácí arénu pro vybrané mezinárodní zápasy. Utkání s USK tak bere jako svou generálku v novém prostředí. Původně měl český mistr v této hale hostit i zápasy Eurocupu ve fázi LAST 32, ale vedení soutěže však halu zatím neschválilo. V letošní sezoně v ní tak náš tým mužů odehraje několik zápasů VTB ligy a ligové utkání s Děčínem 13.3.


Úterním zápasem se na místo činu vrátí i sportovní ředitel Nymburka Michal Ježdík, který v někdejší hale Sparty strávil podstatnou část své hráčské kariéry. Dvě sezony před svým odchodem do zahraničí zde za Spartu hrál i Jiří Welsch. Z týmu USK si ještě na starou Královku jako hráč pamatuje asistent kouče Mirsata Aliloviče Pavel Miloš.


Už v letech 1985 až 1990 prošla hala rekonstrukcí, jejíž součástí byla i přístavba. Další rekonstrukce se uskutečnila v roce 2004. Po nynější rekonstrukci měla být hala provizorně otevřena loni v květnu, aby mohla hostit mistrovství světa basketbalistů do 19 let. Jenže se objevily technické nedostatky po odkrytí hlavní tribuny, která se tvářila v lepším stavu, než ve skutečnosti byla. Majitelem haly je občanské sdružení Sportovní areál Praha, jehož členy jsou USK Praha a náš klub. Královka kromě hlavní haly nabízí i tréninkovou tělocvičnu, prostorné šatny, posilovnu a regenerační linku.


Tým USK (Universitní sportovní klub) Praha je už dlouhou dobu pověstný svým zařazováním mladých hráčů do sestavy. Před letošní sezonou však udělal řez ještě radikálnější. Odešli tři „veteráni“: Votroubek, Chán a Vocetka, čímž se věkový průměr ještě snížil, a kdyby pražským Sovám v soupisce „nekazily“ roky narození Slavíka a Krušiće, mohl tým mít všechny hráče narozené po roce 1990. I tak je věkový průměr necelých 21 let.


Po sedmi letech odešel také trenér Ken Scalabroni, který zamířil za jižní hranice do rakouského WBC Wels. Dlouho bylo místo kouče neobsazené. V srpnu pak vedení přivedlo do klubu Slovince Mirsata Aliloviče. V duchu nastoupené filosofie, ani hlavní trenér není žádný stařešina. Ve svých 37 letech však má za sebou 16 let trenérské práce, mimo jiné v lublaňských klubech Slovan a Olimpija. Jeho specializací je mládežnický basketbal, i proto je USK vhodná volba. Alilović byl také osobním trenérem Jana Veselého, jeho rukami prošli i hráči jako Goran a Zoran Dragičové, Jaka Lakovič nebo Mirza Begič. „Moje trenérská metoda je jednoduchá: dřina, dřina, dřina,“ nechal se slyšet kouč při nástupu a jak pak probleskovaly zprávy z Folimanky, nezůstalo jen u slov.


V jinak českém týmu jsou dva Slovinci Nikolić a Krušić. Nikolić má nejvyšší průměr odehraných minut na zápas (32,9 min/z) a je také nejlepším střelcem (16,3 b/z). Nejvíce však natočil na palubovce Feštr (671 minut celkově) o necelé dva zápasy za ním je Michal Mareš (597 min celkově) a přes 500 odehraných minut má Krušić. Dvoucifernými střelci jsou kromě Nikoliće, Feštr (13,1) a Krušić (12,3). Dres USK obléká také Martin Peterka, který se na začátku sezony nechytl v euroligovém Armani Milan, kam odešel po sezoně z Pardubic.

 
vloženo: 28.12.2014 16:07 / přečteno: 10454x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.