DNES JSEM ČEKAL VĚTŠÍ MINUTÁŽ

DNES JSEM ČEKAL VĚTŠÍ MINUTÁŽ

Pro Matěje Svobodu, i když se to možná nezdá, to byl už šestnáctý zápas v nejvyšší lize dospělých. Ve čtvrtečním utkání proti Kolínu si Mates zlepšil jeden osobní rekord. Ještě nikdy nedal čtyři trojky v zápase.

Ligovou premiéru mezi muži si Matěj odbyl v dresu Ostravy 14.3.2012, tedy skoro před třemi roky. Už v tomto zápase proti Svitavám za dvě minuty skóroval, když proměnil jediný střelecký pokus z perimetru. Téměř na pět minut nastoupil ještě v zápase proti Chomutovu, také v březnu 2012.
 

Nymburskou premiéru obstaral Matějovi zápas proti Jindřichovu Hradci 26.ledna 2014. Za šest minut se dostal dvakrát ke střele, ale ani jednu neproměnil a v zápase si připsal jen jeden doskok. V minulé sezoně zasáhl do ligy ještě třikrát proti Opavě. Jednou v základní části a dvakrát v play-off. Za sezonu 2013/14 nastřílel 7 bodů a doskočil 4 míče.

 

V letošním roce však Matěj dostal podstatně více příležitostí. V deseti zápasech odehrál celkem 138,6  minut, což je solidní průměr skoro 14 minut na zápas. Letos už to nebylo jen paběrkování jednotlivých minutek v závěru zápasů. Proti Opavě v prosinci dostal přiděleno skoro 18 minut, proti Brnu 15 minut a v posledních dvou zápasech proti Svitavám a Kolínu to byla více než půlka zápasu. Matěj svoje minuty jaksepatří využil. Celkem nastřílel 49 bodů! průměr 4,9 bodů na zápas. Rekordním zápasem byl zatím jeho předposlední proti Svitavám. Ze 14 pokusů dal 7 košů – čtyři dvojky a tři trojky, dál doskočil tři míče, dva míče získal a to všechno mu vyneslo solidní valorizaci 14 bodů. V zápase proti Kolínu Matěj odehrál 23:36 minut a nastřílel 14 bodů.     

 Matěj Svoboda v zápase proti Kolínu

Po utkání s Kolínem jsme Matěje před odchodem domů ještě na chvíli (nechtěli jsme nechat přítelkyni dlouho čekat) zastavili a položili několik otázek.

 

Matěji, jak bys stručně zhodnotil zápas?

Ze začátku jsme dostávali velice laciné koše, hodně košů bylo s faulem i po útočném doskoku. Postupem času jsme si tyhle situace začali hlídat, začali jsme kontrolovat hru a na konci už to docela šlo.

 

Věřil sis při střelbě z dálky?

Poslední dobou si z trojky věřím víc a víc. Na trénincích hodně střílíme a já se snažím zlepšovat procento každou sezonu, protože vím, že střelba z perimetru je velice silná zbraň každého hráče, pokud ji dobře umí.

 

Hraje se ti líp, když jste na palubovce samí mladší hráči nebo když jsi součástí zkušené pětice?

Obě varianty mají něco do sebe. Když nás je více mladých, přebíráme na sebe více zodpovědnosti. Když to hrají zkušenější hráči, tak jsou trochu naše role jiné.

 

Který způsob vyhovuje Tobě více?

Když jsme tam samí mladí a je na nás větší zodpovědnost.
 

Cítil jsi na sebe nějaký větší tlak, protože se dalo hodně předpokládat, že Tvé minuty nebudou zanedbatelné?

Čekal jsem, že dostanu větší minutáž, ale nebyl jsem pod tlakem a svoje minuty jsem se snažil co nejlépe využít.

 
Cítíš se unavený? 

Mám ze zápasu dobrý pocit a to pak člověk únavu ani necítí. 

 
vloženo: 14.02.2015 02:14 / přečteno: 9313x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.