ŽLUTÉMU PEKLU VSTŘÍC

ŽLUTÉMU PEKLU VSTŘÍC

Nymburk má před sebou druhé semifinále play off KNBL a zároveň velkou zatěžkávací zkoušku. V Opavě bude čelit maximálně odhodlanému a bojujícímu soupeři, který si v sérii vytyčil jako cíl aspoň jednou favorita porazit. A v plánu to má právě doma před bouřlivou kulisou vyprodaných ochozů.

Že budou skutečně vyprodané, v to doufají obě strany. Návštěvě nesvědčí nezvykle brzký „televizní“ čas, rozhodčí vhodí míč do hry už v 15.25. „Kdyby to bylo později, tak se vsadím, že bude plno. V půl čtvrté nevím. Uvidíme, jak si lidé vezmou volno. Sám se nechám překvapit, ale Nymburk v plné sestavě, to se vidí jen jednou za čas,“ vyzýval své fanoušky k návštěvě zápasu opavský kouč Petr Czudek.


Na očekávanou skvělou kulisu se těší i Nymburk. Mnozí jeho hráči si ji pamatují z minulého roku, kdy hostující tým ve žlutém pekle bojoval o vítězství až do konce a nakonec vyhrál „jen“ o osm bodů. „Těším se moc. Je jen škoda, že začátek je dán pro diváky takto nepříjemně. I tak ale doufám, že přijde spousta lidí a že to bude pořádná play off bitva,“ řekl jeden z loňských pamětníků Vojta Hruban. Podle zpráv z opavského klubového webu však lístky z pokladen rychle mizí a vyprodáno nejspíš bude.


Polabané vědí, že v Opavě budou muset oproti prvnímu zápasu přidat. Očekávají, že zápas se svou intenzitou hodně přiblíží bojům, které svádí v mezinárodních soutěžích. „ Chceme, aby si nás Nymburk všimnul a ukázal nám VTB nebo eurocupový výkon,“ hecoval soupeře Petr Czudek.


Však si také forward Luboš Bartoň po prvním semifinále lehce povzdechnul, že Nymburk hrál pouze na vítězství a nepřidal nic navíc. „Už po dvaceti minutách mohlo být rozhodnuto. Ve druhé půlce jsme si to zbytečně komplikovali. Vítězství se bere všemi deseti, ale vyrovnaným průběhem jako bychom do Opavy posílali vzkaz, že jsme hratelní.“


Úterní výkon moc neuspokojil trenéra Kestutise Kemzuru. „Opava asi moc nevěřila, že by tu mohla vyhrát. Jinak by naši ztrátu koncentrace ve druhém poločase lépe využila. Na její palubovce už by se nám to ale mohlo vymstít. Musíme udržet koncentraci po celých 40 minut a lépe využívat našich předností. Například převahy pod košem. Soupeř dá do zápasu všechno, s tím musíme počítat. Máme však kvalitu na to se s tím vypořádat. Záleží jen na nás,“ řekl před druhým zápasem série nymburský kouč, který zároveň doufá, že několikahodinová cesta autobusem napříč republikou jeho tým moc "nepoláme".

 
vloženo: 23.04.2015 18:09 / přečteno: 9480x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.