NYMBURK MÁ FINÁLOVÝ MEČBOL

NYMBURK MÁ FINÁLOVÝ MEČBOL

Favorizovaný Nymburk získal v Opavě druhý bod a v semifinále play off KNBL bude mít v úterý na domácí palubovce postupový mečbol. V nejspíš klíčovém zápase série udržel koncentraci po celých 40 minut a především zásluhou obrany vyhrál 87:70.

Kestutis Kemzura poslal do začátku základní pětku Jiří Welsch, Vojta Hruban, Tre Simmons, Pavel Houška a Petr Benda. A ta začala zápas výborně. Na úvodní koš domácích odpověděl třemi trefami Vojta Hruban. Všechny čelem ke koši po důrazných zakončeních z vymezeného území. Odpíchl se tak k výbornému výkonu v utkání, které s 18 body zakončil jako top scorer. Z pod koše ho svými prvními body v zápase následoval i Pavel Houška a Nymburk tak úvodní pasáž vyhrál 8:2.


To přimělo opavského kouče Petra Czudka k prvnímu time outu, po kterém následovaly minuty pro změnu patřící domácím. Když se poprvé v zápase trefil i Ladislav Sokolovský, šla Opava do vedení. To si sice vzal Nymburk rychle zpět, ale Láďa Sokolovský trojkou srovnal. A nejen to, za pár desítek vteřin úplně ze stejného místa další trefou z perimetru poslal Opavu do vedení. To sice hosté srovnali, ale poslední slovo v první čtvrtině měli domácí. Po úvodní desetiminutovce vedla Opava 20:18.


Druhou čtvrtinu začal Nymburk lépe, než skončil tu první. Po krásném nalezení volného Luboše Bartoně na perimetru dali hosté druhou trojku v zápase. Pak se na palubovce pořádně přiostřilo. Jiří Welsch se parádně uvolnil přes Dokoupila, ale ten ho nekompromisně srazil k zemi. Do role mstitele se pak vložil Garrett Stutz a Jiřímu s Dariusem Washingtonem dalo velkou práci ho zklidnit.


Později se Nymburk dostal až do 10 bodového vedení po trojce Tre Simmonse, ale do konce čtvrtiny o něj přišel především zásluhou ztrát a rychlých protiútoků Opavy. Nymburské ztráty ale většinou nebyly lehkovážné, domácí obrana hrála s maximální agresivitou a každý hráč s míčem byl pod velkým tlakem. Do šaten tak šel Nymburk už jen s čtyřbodovým náskokem (45:41).


Po přestávce si hosté rychle získali dvouciferný náskok, ale zase o něj přišli. Během tří minut stáhla Opava osm bodů a ztrácela jen koš. Nymburk ale nepanikařil, dělal sice občas pod tlakem chyby, soustředění si ale po celý zápas držel na vysoké úrovni. Kouč začal opět míchat obranou a mělo to svůj účinek. Nymburk to v defenzívě zatáhl a od té doby už jen navyšoval skóre.


Opavě se navíc nešťastně zranil do té doby nejlepší hráč Ladislav Sokolovský, který šel tvrdě za míčem, ale jeho koleno pohyb nevydrželo. Podle slov trenéra Petra Czudka se s kariérou, jejíž podstatnou část strávil v Nymburce, bohužel loučí tímto smolným způsobem.


Nymburk pak nasměroval k vítězství Luboš Bartoň, který měl v Opavě horkou ruku. Jeho tři trojky v krátkém časovém úseku byly jako hřebíky do rakve opavských nadějí v druhém semifinále. Luboš svůj výkon navíc ozdobil 11 doskoky. Celkově deset trojek hostů byly jedním z klíčů k jejich vítězství stejně jako převaha na doskoku (41/29). Na tiskové konferenci pak kouč Kestutis Kemzura ocenil komplexní výkon Jirky Welsche, kterého vyhlásil za MVP zápasu.


Velké poděkování patří nymburským fanouškům, kteří na zápas dorazili. Ve žlutém pekle se neztratili a i proti výrazné přesile domácích příznivců povzbuzovali hlasitě svůj tým a přispěli k výjimečné kulise zápasu.

 
vloženo: 24.04.2015 19:04 / přečteno: 8522x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.