P. CZUDEK: BUDE VÁS TO JEŠTĚ BOLET

P. CZUDEK: BUDE VÁS TO JEŠTĚ BOLET

Na tiskové konferenci po zápase v Opavě panovala přátelská atmosféra. Hostující kouč Kestutis Kemzura hodně chválil opavské fanoušky a atmosféru. Domácí Kouč Petr Czudek ho zase žertovně popichoval, ať se připraví na to, že ji v této sérii ještě jednou zažije.

„Opava má fanoušky jako u nás v Litvě. Když se mají rozhodnout, jestli jít do práce nebo na zápas, vyberou si basketbal,“ smál se po druhém semifinále trenér Kemzura a narážel přitom na to, že kvůli televiznímu přenosu se hrálo již od 15.25.


„Pozvu hráče na zahradu na grilování, odpočineme si a v pondělí na to zase půjdeme. A uvidíme, možná tu ještě Nymburk uvidíme,“ řekl Petr Czudek a mrknul na svůj nymburský protějšek. „Ale kamaráde…,“ usmál se trenér Kemzura. Tady jsou další páteční pozápasové ohlasy.


Kestutis Kemzura (kouč Nymburka)

Opava bojovala v prvním zápase a věděli jsme, že doma před vlastními fanoušky bude bojovat s dvojnásobnou, trojnásobnou energií. Chtěli jsme se soustředit pouze na zápas. Celkově jsme tu odvedli dobrou práci, nepanikařili jsme a drželi jsme nad zápasem po celou dobu kontrolu. Dělali jsme chyby, ale hráli jsme dál a zůstali jsme pořád soustředění na náš výkon.


Během celého zápasu Opava trestala naše ztráty. Opět jsme je dělali. V prvním zápase sedmnáct, ve druhém šestnáct, to je hodně. Některé ztráty byli již na půlce, kdy o míč přišel náš guard. To pak není šance zahrát transition defence. Často jsme neproměňovali dobré příležitosti a Opava z toho chodila do rychlých protiútoků tažených Šiřinou a Klečkou, z čehož jsme dostávali lehké koše.


Ve druhé čtvrtině jsme začali míchat obranou a to nám dalo až desetibodový náskok, který nás uklidnil. Opava však hrála stále intenzivně, my jsme nedokázali často zakončovat naše akce a být patřičně agresivní. Tím se soupeř dostával zpět do hry. Když Opava začala hrát zónu, nedokázali jsme na to hned reagovat. Několik minut jsme nebyli vůbec organizovaní v útoku. Pomohlo nám ale střídání a několik správných řešení situací. Luboš Baroň trefil několik trojek, v obraně jsme soupeře zastavovali a to byl nakonec klíč.


Série ještě není u konce. Nemůžeme, relaxovat, dokud ji neukončíme. Za dnešní zápas bych chtěl ale poděkovat našim fanouškům, kteří přijeli takovou dálku. I když jich nebylo mnoho, cítili jsme jejich podporu a to nás velmi těší. Celkově oceňuji atmosféru, kterou vytvořili opavští fanoušci v této krásné aréně.


Petr Czudek (kouč Opavy)

Před zápasem jsme chtěli donutit Nymburk hrát v nejsilnějším složení a bojovat až do konce. To se nám celkem povedlo. Nymburk hrál v rotaci zhruba těch samých osmi lidí, kteří hrají evropské soutěže. Bohužel když už nám dovolil nějakou volnou střelu, nedali jsme jí. Naše trojky, to byla dnes katastrofa. To je pak bez šance. Ještě ale nic nevzdáváme a i ve třetím zápase od nás Nymburk může očekávat, že ho to bude bolet. Nejsme tu od toho, abychom někomu umetali cestičku. Když nemáme takové zbraně jako Nymburk, musíme hrát tvrdě a agresivně a tím to nahradit. Bohužel se zranil Láďa Sokolovský. Když odstoupil, chyběla nám ve hře jeho zkušenost. Kluci pak bez něj panikařili. Určitě jsme si všichni představovali, že se bude loučit v posledním zápase na hřišti, ale to teď moc nevypadá.


Vojtěch Hruban (Nymburk)

Myslím, že to byl zápas, který se musel fanouškům líbit. Měl náboj i tempo. Padlo spousty hezkých košů a smečí. Na druhou stranu jsme to měli pod kontrolou a díky několika scoring runům jsme od Opavy měli odstup, který jsme si udržovali. Takhle přesně jsme to chtěli zvládnout, Samozřejmě nebylo to nic lehkého, ale bod se počítá.


Luboš Bartoň (Nymburk)

Neodehráli jsme špatný zápas. Jme rádi, že jsme vyhráli. Chceme to příště doma uzavřít, abychom se sem nemuseli vracet, i když atmosféra tu byla výborná. Rozhodně Opavě gratuluju k výborné sezoně a k tomu, jakou kulisu tady vytvořili. Je to opravdu dobrý. Rozhodlo to, že jsme si dali konečně míč, trefili nějaké trojky a zamkli jsme obranu. Jenom škoda Ládi Sokolovského, který jako srdcař skočil za míčem a nevypadalo to dobře. Uvidíme, jestli bude pokračovat.


Petr Benda (Nymburk)

Očekávali jsme obtížný zápas, což se potvrdilo. Hlavně na obranné polovině hrál soupeř s daleko větším sebevědomím, než u nás. Ze začátku mu tam padaly všechny střely. My jsme po dobrém začátku byli v prvním poločase trochu v útlumu. Postupem času jsme ale nad zápasem získávali daleko větší kontrolu jak v útoku, tak i v obraně. Druhý poločas jsme zvládli dobře, i když máme ještě nějaké rezervy. Bránili jsme perfektně, nepouštěli jsme jejich nejlepší střelce do volných střel. Pokryli jsme jejich nejlepšího rozehrávače, takže si myslím, že jsme odvedli dobrou práci.
 
vloženo: 25.04.2015 14:00 / přečteno: 8528x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.