ÚTERNÍ CÍL: POSTUP DO FINÁLE

ÚTERNÍ CÍL: POSTUP DO FINÁLE

Jen dva dny po vítězném konci sezony ve VTB lize nastoupí Nymburk ke třetímu zápasu semifinále play off domácí soutěže. V sérii s Opavou má v zádech vedení 2:0 a i přes těžký nedělní zápas s Novgorodem v nohách ji bude chtít před vlastními fanoušky ukončit v nejkratším možném čase.

Nymburk v pátek ustál druhý zápas semifinále na horké opavské půdě, před kterým domácí tým sliboval favoritovi maximální možný odpor. Svému slovu dostál, přesto se z vítězství radoval jedenáctinásobný šampion a udělal tak důležitý krok směrem k finále. Přestože atmosféra v Opavě byla mimořádná, tým Kestutise Kemzury by se tam už nerad vracel.


„Věřím, že boj s Novgorodem na nás nezanechal velké stopy. Horší by to bylo v případě porážky, ale vítězství má blahodárné účinky. Hráči budou chtít určitě sérii ukončit, protože vědí, že je to nejrychlejší cesta, jak si odpočinout. Na konci sezony už není sil na zbyt, ale poslední zápasy hrajeme v široké rotaci. Máme dost kvalitní kádr na to, abychom to zvládli,“ uvedl nymburský trenér, jemuž by se již mohl do sestavy vrátit uzdravený forward Christian Burns.


Opavě bude naopak zřejmě chybět lídr Ladislav Sokolovský, který si v pátek ve třetí čtvrtině poranil koleno a musel odstoupit. Bez něj jeho tým vypadl z konceptu a nedokázal si poradit s rostoucím nymburským tlakem.


I tak se ale Slezané ještě pokusí Nymburku postup znepříjemnit. „Pozvu hráče na zahradu na grilování, odpočineme si a zase na to půjdeme. A uvidíme, možná tu ještě Nymburk uvidíme,“ řekl na tiskové konferenci po druhém zápase opavský kouč Petr Czudek, čímž chtěl přátelsky popíchnout vedle sedícího Kestutise Kemzuru.


„Ještě ale nic nevzdáváme a i ve třetím zápase od nás Nymburk může očekávat, že ho to bude bolet. Nejsme tu od toho, abychom někomu umetali cestičku. Když nemáme takové zbraně jako Nymburk, musíme hrát tvrdě a agresivně a tím to nahradit,“ předeslal Petr Czudek, s jakým záměrem Opava do Nymburka přijede.


Jak už ale bylo řečeno, Nymburští sérii protahovat nechtějí. „Chceme to doma uzavřít, abychom se nemuseli vracet do Opavy, i když atmosféra tam byla výborná,“ uvedl Luboš Bartoň, jehož trojky v pátek výrazně pomohly zlomit houževnatý odpor soupeře.

 
vloženo: 27.04.2015 15:33 / přečteno: 8701x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.