VH: HRÁT V TEMPU VTB, JE NAŠE ZBRAŇ

VH: HRÁT V TEMPU VTB, JE NAŠE ZBRAŇ

Před zahajovacím zápasem Nymburka v nejvyšší české soutěži oba oslovení hráči Prostějova (Lukáš Palyza) i Nymburka (Vojtěch Hruban) věří v úspěch svého týmu. Přečtěte si, o čem před zápasem přemýšleli.

LUKÁŠ PALYZA

Po ročním angažmá v Německu se rád do české kotliny vrací ex-nymburský Lukáš Palyza. U našich západních soupeřů okusil basketbalový chlebíček v Bayreuthu, se kterým s deseti výhrami v Bundes lize obsadil nakonec 16.místo. „Byla to výborná zkušenost. Zabezpečení a provoz v klubu byl výborný, to si nemohu stěžovat. Bohužel v týmu bylo hodně Američanů, a tak basketbalově to nebylo ono,“ řekl k minulé sezoně Lukáš. Po odchodu Radka Nečase do Pardubic tak u Orlů doplnil kvótu bývalých nymburských hráčů opět na dva.     

 

Lukáši, jak se těšíš na zápas proti Nymburku?

Těším se hodně, to je bez debat. My jsme sezonu zahájili nepříliš povedeným zápasem v Ostravě a z toho jsme rozladěni a nespokojeni. Teď jsme ale pár dní dobře potrénovali a chceme tu ztrátu nahradit nejlépe hned ve středu.


Není to příliš vysoký cíl?

Kdo nestaví vysoké cíle, ničeho nedosáhne… Slyšel jsem, že Nymburk není v plné sestavě, má pár lidí na marodce, navíc mají nové hráče a tým se bude určitou dobu sehrávat. Hodně lidí říká: „Každý zápas začíná od stavu 0:0 a míč je kulatý…“ Proč bychom měli být bez šancí?

 

Je Nymburk favoritem?

Kdybych to měl brát podle posledních výsledků, když my prohráli po velice špatné výkonu v Ostravě a Nymburk má tři velmi úspěšné zápasy ve VTB lize, je papírovým favoritem Nymburk. Ale Prostějov je ten tým, který by měl jít do každého zápasu s tím, že ho jde vyhrát a ne si jen zahrát.

 

V čem je letošní Nymburk jiný?

Zkušenosti borců jako byl Simmons nebo Rančík, kteří v důležitých a vyrovnaných zápasech byli schopní vzít odpovědnost na sebe a rozhodnout během pěti minut zápas, tam už nejsou. Ovšem Nymburk bude mít něco, co už Rančík se Simmonsem dělat nemohli. Tým bude silný v dravosti, rychlosti hry, rychlém přechodu do útoku a nátlakové hře. Bude mít všechny atributy týmu, který se rozhodl vsadit na mladé Američany i na mladší české hráče.

 
VOJTĚCH HRUBAN 

Vojta při pravděpodobné absenci třicátníků Welsche, Bendy a Houšky bude čtvrtým nejstarším (rozuměj nejzkušenějším) hráčem nymburské soupisky. Jak on vidí utkání proti soupeři, se kterým má Nymburk za poslední léta odehráno hodně zápasů.

 

Jak těžký je Prostějov soupeř?

Na úvod je to jeden z těch nejtěžších a nejnebezpečnějších soupeřů. Vždyť je to jediný tým, se kterým jsme vloni prohráli. K takovému zápasu musíme přistoupit s respektem. Na jeho soupisce je spousta dobrých hráčů, dva z nich hráli také v Nymburce. V Kooperativa NBL tolik zápasů hrát nebudeme, a proto je každý zápas z tohoto pohledu pro nás hodně důležitý.

 

Uvědomujete si, že jedno klopýtnutí se rovná čtyřem klopýtnutím ostatních týmů?

Uvědomujeme. Pokud by se nám někde nedařilo a dvakrát bychom prohráli, můžeme být klidně druzí. Na jednu stranu je fajn, že bude méně zápasů, ale na druhou stranu to na nás vytváří určitý tlak. Letošní tým je ale jiný svým projevem a herní styl je také jiný než vloni. Myslím, že na českou ligu nám bude více vyhovovat.

 

V čem se oproti loňsku zvýšila nebezpečnost Prostějova?

Přišel Lukáš Palyza a Petr Dokoupil. Oba jsou vynikající střelci. K tomu přidejme tradiční vlastnosti Hanáků. Prostějov umí doma hrát mnohem lépe než venku. Mají typy hráčů, kteří si nesednou na zadek, když hrají proti Nymburku a naopak hrají ještě lépe. To v české lize není zase tak běžné.

 

Kteří hráči patří do posledně jmenované kategorie?

Pavel Slezák, který proti Nymburku snad vždycky sehrál dobrý zápas. Často dával hodně bodů. Motivaci bude mít také navrátilec Lukáš Palyza.

 

Čeká vás tedy zápas srovnatelný s VTB utkáním?

Při veškeré úctě k Prostějovu se ve VTB lize hraje v jiném tempu a s jiným obranným nasazením. Pokud však chceme vyhrát způsobem, aby to nebylo žádné drama, musíme hrát, jako by to byl zápas VTB ligy. Hrát v tempu VTB, to je naše největší zbraň, kterou můžeme vytáhnout v české lize.

 
vloženo: 14.10.2015 00:21 / přečteno: 8770x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.