NYMBURK SE UJAL VEDENÍ 1:0

NYMBURK SE UJAL VEDENÍ 1:0

Stačila jedna dominantní čtvrtina, aby se basketbalisté Nymburka ujali vedení 1:0 v semifinálové sérii play off KNBL s BK JIP Pardubice. Ve zbytku zápasu bylo skóre vyrovnané, ale druhá část, jež skončila výhrou domácích o 31 bodů, rozhodla o osudu zápasu.

Nymburku v den zápasu vypadli ze soupisky marodi Vojtěch Hruban a Matěj Svoboda. Úvod zápasu pak vyzníval pro Pardubice. Od začátku se potvrzovalo, kdo má o motivaci postaráno. Radek Nečas se v první čtvrtině blýskl 7 body a 4 doskoky a v obraně zkušeně lepil díry. Hostující obrana byla na začátku i jeho zásluhou pro domácí hodně nepříjemná a Pardubice si mohly libovat, jak dobře začaly.


Pak přišel na palubovku poprvé point guard Michael Dixon, který si hned vzal míč pro sebe a skóroval delší střelou za dva body. Po něm se hned prosadil nájezdem Chasson Randle. Nymburku se ale do konce první čtvrtiny vyrovnat a převzít vedení nepodařilo. Slabinou byl především doskok. Tam byla Beksa hodně nepříjemná, zvláště na útočné polovině. Nymburk prohrál úvod 19:20.


Pak se ale domácí obrana zatáhla a začala hrát s mnohem větší agresivitou. Za téměř osm minut nedovolila Pardubicím ani koš. Nymburk mnohem lépe doskakoval pod vlastním košem a to byl základ pro rychlé brejky. Skóre na jeho straně rychle narůstalo. Dvacet bodů v řadě zakulatil alley oop Made in USA od Michaela Dixona a Juliana Vaughna.


Krutý vývoj pro hosty pokračoval dál. Bodová šňůra narostla až na 28 bodů a pardubičtí míjeli i některé jasné pozice z pod koše. Až po osmi minutách druhé čtvrtiny se trefil Lamb Autrey, ale to už náskok Nymburka atakoval třicetibodovou hranici. Činili se hlavně nymburští Američané, Kubánec Howard Sant-Roos, a také Martin Kříž a Max de Zeeuw. Nymburk vyhrál druhou čtvrtinu 38:7 a v poločase vedl 57:27. Tím rozhodl o své výhře.


Druhý poločas domácí prostřídali a hlavně si hlídali pohodlný třicetibodový polštář, což se jim přesně na bod podařilo. Nymburk si tak připsal úvodní vítězství v sérii, která bude pokračovat až po kompletním čtvrtfinále play off VTB ligy s CSKA Moskva. Druhý zápas v Pardubicích se hraje v sobotu 7. května. MVP toho prvního byl vyhlášen opět univerzální Howard Sant Roos. Double double si připsal Michael Dixon.


Body: Sant-Roos 18 (8d, 4a, 4st, 2b, za 3b 3/5), Dixon 14 (11a), De Zeeuw 12 (5d), Randle 11 (4d, 5a), Kříž 9 (5d), Jagodič-Kuridža 9, Houška 7, Welsch 5 (4d), Peterka 9 (4d), Benda 4, Vaughn 4.

 
vloženo: 27.04.2016 21:08 / přečteno: 8794x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.