UMÍME UVAŘIT I SILNĚJŠÍ PIVO

UMÍME UVAŘIT I SILNĚJŠÍ PIVO

U příležitosti letošní kampaně na play off „Nejsme pověrčiví, jdeme si pro třináctku“ jsme si popovídali s ředitelem Postřižinského pivovaru ing. Pavlem Benákem, který je velkým fanouškem nymburského basketbalu. O jeho vztahu ke klubu svědčí snad nejvíce to, že o něm mluví v první osobě množného čísla.

Vzpomenete si, jak spojení klubu a pivovaru vzniklo?
S basketbalovým klubem jsme od počátku jeho novodobé a nejslavnější historie. Asi to bylo tak, že klub oslovil nás, protože pivovar je ve městě mecenáš řady aktivit nejen sportovních, ale i kulturních a společenských. Toto spojení muselo vyplynout, protože jsme tady na Nymbursku partnerem většiny sportovních klubů. Rozsah naší podpory je velmi široký.

Dá se říct, že co se týče úspěchů a věhlasu doma i v zahraničí, je pro vás basketbal nejviditelnější?
Úroveň basketbalu v Nymburce je neoddiskutovatelná. Dvanáct titulů mistra ČR a úspěchy na mezinárodním poli mají věhlas. Stává se, že nám přijede nějaký obchodní partner a řekne: „Vy teď s námi hrajete zápas.“ Stalo se to teď naposledy, když jsme hráli FIBA Europe Cup se Sofií.

Považujete se za fanouška klubu?
Určitě ano. Tím, že jsme dlouhodobí partneři, tak tím více jsem začal basketbal sledovat. Přiznám se, že času přijít na zápas mám čím dál méně, v minulosti jsem chodil častěji. Na druhou stranu permanentky, které máme, jako pivovar využíváme.

Vzpomenete si, kdy vám klub udělal největší radost?
Nejlepší adrenalin pro mě byl, když Adam Hess poslední trojkou vyhrál zápas Eurocupu, ale to už je dlouho. Celou dobu jsme zápas prohrávali snad až o 25 bodů a v poslední sekundě se to takhle zlomilo. Euforie zafungovala.

Co říkáte na to, že klub útočí na 13. titul v řadě? To je velká rarita na české sportovní poměry. O čem to podle vás vypovídá?
Určitě to vypovídá o tom, že majitel klubu Mirek Jansta nechtěl klub vytáhnout penězi k jednomu dvěma titulům a pak to nechat být. Je vidět, že jeho koncepce nejen s nymburským basketbalem, ale i s českým sportem, kterému předsedá, je dlouhodobá. Jsem rád, že se s ním několik let znám.

Jste pověrčivý?
Někdy ano, ale že bych měl obavy, jestli získáme 13. titul, nebo jestli bude poslední, tak to rozhodně nemám.

Jak se vám zamlouvá letošní společná kampaň klubu a pivovaru „Pojďte s námi pro třináctku“?
Pro nás je to něco nového, co jsme ještě nedělali. Vůbec už ta technologie stáčení našeho piva do plechovek není stará. Děláme to teprve tři měsíce. A ten projekt takové omezené série je pro nás úplně nový. Takhle silné pivo jsme do plechovek ještě nestáčeli. Plechovka vypadá výborně a mám z toho radost. Je to určitě výborný nápad. Pomůže to propagaci jak basketbalu, tak i pivovaru a povědomí o naši spolupráci bude mezi lidmi ještě silnější.

Patří Bogan mezi vaše nejoblíbenější pivo z vaší produkce?
Určitě ano. Pro každou chvíli si můžete z našeho portfolia vybrat nějaké. Když víte, že budete řídit, dáte si našeho Střizlíka. Když řídíte ráno, dáte si jedenáctku, a když víte, že nechcete vypít hodně piva, jenom si ho vychutnat, dáte si silnější.

Přijdete se podívat na třetí finále, kdy náš společný produkt, finálovou třináctku, dostanou i fanoušci?
Mám to v plánu. Nehledě na to, že jeden z našich obchodních partnerů vyslovil přání jít na finále, což jsem slíbil, takže se tam uvidíme.

Co byste popřál nymburskému basketbalu nejen k tomu očekávanému třináctému titulu, ale i do budoucna?

Tak dokážeme uvařit samozřejmě i silnější pivo, takže sbírání titulů může pokračovat. Přál bych mu, aby měl co nejvíce fanouškům a přinesl nejen jim, ale i dalším lidem, kteří se okolo klubu pohybují, ještě minimálně dvakrát tolik titulů, dalších úspěchů, dobré nálady a euforie z velkých výsledků. A také doufám, že naše Postřižinské pivo bude nadále u toho.
 
vloženo: 13.05.2016 06:57 / přečteno: 8731x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.