VELKÉ FINÁLE JE TADY

VELKÉ FINÁLE JE TADY

Je tady další finále Kooperativa NBL a má stejné složení jako vloni. O titul se utkají ČEZ Basketball Nymburk a BK Armex Děčín. Pro nymburské je to již čtrnácté finále v řadě a útok na třináctý titul za sebou. Úvodní zápas finálové série začíná v Nymburce ve středu 18. května v 18.30. Záštitu nad domácími zápasy finálové série převzal hejtman středočeského kraje Ing. Miloš Petera.

Tým izraelského kouče Ronena Ginzburga je jasným favoritem a Děčín se mu bude snažit tuto roli maximálně znepříjemnit. Zvlášť v domácím zápase, kdy si na pomoc zve fanoušky stejně jako před rokem na zimní stadion. Tím se však trenér Nymburka zatím nezabývá a plně se soustředí na úspěšný vstup do série ve Sportovním centru. Ostatně v prvním zápase měl loni Nymburk s Děčínem největší problémy, když nakonec vyhrál úvod finále těsně o pět bodů.


„Čeká nás série s kvalitním týmem. My se ale chceme soustředit hlavně na sebe a hrát svůj styl hry s agresivní obranou, jako jsme praktikovali po většinu sezony. Známe silné i slabší stránky Děčína, ale připravujeme se hlavně na to, jak maximálně vyladit vlastní hru,“ uvedl před úvodním finále Ronen Ginzburg.


Fanoušci od Nymburka očekávají, že finále ovládne v nejkratším možném čase, tedy po třech zápasech, tím se ale kouč nechce nechat svazovat. „Samozřejmě víme, že je to v našich silách, ale na celkové skóre zápasů nemyslíme. Budeme se soustředit pouze na každé následující utkání. Věřím však tomu, že hráči mají silnou motivaci ukončit náročnou sezonu co nejdříve,“ podotkl kouč a pozval fanoušky. „Věřím, že přijdou ve velkém počtu a zaplní halu. Je to finále a vrchol sezony.“


Oba soupeři spolu v této sezoně odehráli jediné utkání. Nymburk v něm měl jasně navrch. V březnu vyhrál v Děčíně 100:62. Někteří hráči ale letos odehráli s finálovým soupeřem zápasy dva. Armex měl velké problémy i proti nymburskému béčku v poháru, když si postup do Final 4 vybojoval až v poslední minutě po velké bitvě.


Finálová utkání budou mít bohatý doprovodný program, o kterém vás budeme podrobně informovat. Již nyní ale můžeme prozradit, že ve Sportovním centru bude poprvé velkoplošná obrazovka. Točit se bude zdarma postřižinská třináctka Bogan z Nymburského pivovaru a úvodní slavnostní rozskok vhodí někdejší hvězda Nymburka Ashante Johnson. Nebudou chybět ani cheerleaders z týmu Easy Dance 2000.

 
vloženo: 16.05.2016 17:34 / přečteno: 8942x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.