UPRACOVANÉ VÍTĚZSTVÍ V KOLÍNĚ

UPRACOVANÉ VÍTĚZSTVÍ V KOLÍNĚ

Na dva body z Kolína za vítězství 83:79 jsme se pořádně zapotili. Nejvýraznější náskok deseti bodů jsme si vypracovali až v posledních minutách utkání, do té doby byli domácí více ve vedení než my.  

Když asistent trenéra varoval před těžkým utkáním v Kolíně, ukázalo se, že nemluvil do větru. Zápas se vyvíjel jinak, než se předpokládalo. Celkem desetkrát se měnil vedoucí tým a Kolín byl skoro dvaadvacet minut ve vedení, dvě minuty vládla plichta a jen 16 minut byl Nymburk před Kolínem. Už jen tato informace vypovídá o vyrovnanosti zápasu. Kolín vedl maximálně o osm bodů (43:35) a to při odchodu do šatny k poločasové přestávce, hosté vedli o deset bodů (79:69) dvě a půl minuty před koncem zápasu.

 

Během utkání nefungovala zcela dobře naše rozehrávka a především ve druhé čtvrtině jsme špatně bránili. Často jsme se pouštěli v útoku do beznadějných akcí, když byl prostor pod košem hodně zahuštěný, což často vedlo ke ztrátám. Naše agresivita v zakončení byla malá a díky tomu jsme nedávali některé otevřené střely z krátké vzdálenosti. Vytknout by se dala i malá aktivita na útočném doskoku. Všechno nebylo jen černé. Velkým pozitivem, daným určitě zkušenostmi z vypjatých koncovek mnoha zápasů, bylo, že jsme v průběhu zápasu neztráceli důvěru sami v sebe a ani při špatně se vyvíjecím se zápase jsme nepřestali věřit v konečný úspěch. Hráčem, který měl největší zásluhu na našem vítězství, byl Geno Lawrence. Ve druhé polovině utkání vzal na sebe zodpovědnost za vývoj zápasu a svými nájezdy a solidním proměňování trestných hodů pomohl ke zisku desetibodového vedení, které už Kolín nedohnal.

 

Úplný začátek zápasu nedával nic tušit, že by se mělo jednat o nějaké dramatické utkání. Na prvních sedm bodů v řadě jsme použili všechny svoje taktické zbraně jako útočný doskok, dva zisky míče, koš s faulem. S lehkostí jsme po minutě a kousek vedli 7:0 a pak ještě 12:6. Jenže je slovu se přihlásil Bojan Bakić, který si asi při včerejším tréninku nakreslil na palubovku na levé straně za trojkovým obloukem značku, že které pak dvakrát v těsném sledu zakončil. Druhá trojka už znamenala první kolínské vedení, které ještě Skinner potvrdil dvěma šestkami. Simpson tři minuty před koncem stáhl na bod a do vedení po první čtvrtině nás poslal trojkou Kříž. I když jsme vedli, naše úspěšnost střelby nebyla velká. Na osm dvoubodových košů jsme spotřebovali 21 pokusů, Kolín na 6 dvojek jen 12 pokusů.

 

Na úvod druhé čtvrtiny znamenala každá akce domácích koš. Pět bodů Skinnera a čtyři Kerra vedly k time outu našeho trenéra. Na ukazateli skóre svítilo už 27:20. Po koši Allena a Dixona jsme přihodili na své konto osm bodů v řadě. Po lay-upu Allena se za tři trefili Hruban a Peterka a předběhli jsme domácí o bod (29:30). Za Kolín trestal Bakič další trojkou. Díky trestným hodům se nám podařilo udržet s Kolínem kontakt, ale posledních 100 sekund patřilo domácím, který sedmi body v řadě stanovili poločasový rozdíl na osm bodů 43:35.

 

Snaha o větší aktivitu v obraně přinesla na úvod druhého poločasu svoje ovoce. K dotažení průběžného skóre pomohl Hruban další trojkou a dvěma koši v řadě Allen. Jenže domácí nás před sebe nepustili. Vždy našli vždy někoho, kdo poponesl jejich bodový účet dále. Po třetí trojce Hrubana byl stav 49:48 a pak jsme pěkně využili dvě chyby domácích. Nejprve při vyhazování zpoza koncové čáry nechali domácí obránci snadno seběhnout Kříže a pak po ztrátě na půlce vyslali Howieho k smečařské parádě. Už se zdálo, že jsme se definitivně nadechli a že se utkání začne vyvíjet kýženým směrem, ale domácí byli proti. Když se k tomu přidala hrubka v obraně, strhl Machač vedení opět na stranu Kolína. Pěkné uvolnění Lawrence a jeho první dva body v zápase znamenaly jednobodový rozdíl ve skóre v náš prospěch.

 

Bleskový úvod čtvrté čtvrtiny domácích znamenal za necelou minutu a půl obrat na 64:59. Po time outu trenéra Ginzburga přišla zase naše světlá chvilka. Nejprve si zasmečoval Howard, pak si nechal Bryon Allen v levém rohu proběhnout obránce a v klidu trojkou vyrovnal (64:64). Po další ztrátě Kolína na půlce a smeči Sant-Roose jsme vedli 68:66. Pak přišly velké chvíle Gena Lawrence. Nejprve vsítil tři body (trestný hod a koš), pak čistým způsobem obral o míč Bakiče, který ho za odměnu zalehl způsobem, který rozhodčí posoudili jako nesportovní faul. Nařízené trestné hody Geno proměnil obě. Z útoku přidal Benda další dva body a příjemnou šňůru ukončil 14.bodem Tony Meier (68:77). Po dalších dvou bodech Lawrence jsme poprvé vedli o deset. Dixon ještě pěti body během třiceti sekund zkusil průběh trochu zdramatizovat, ale v šestkařském závěru jsme dokázali vedení pohlídat až do posledního hvizdu.

 

Body: Bakić 19, Kerr 15, Skinner 15, Machač 13, Dixon 10, Hunt 4, Ličartovský 3 - Sant-Roos 17, Allen 14, Meier 14, Hruban 10, Lawrence 9, Benda 7, Kříž 5, Peterka 3, Simpson 2, Welsch 2, střelba za 2 body: 41/22:43/23, trojky: 19/5:27/8, TH: 25/20:18/13, doskoky: 38:36, fauly: 18:24, ztráty: 18:17, zisky: 6:9, čtvrtiny: 18:20, 25:15, 15:24, 21:24

 
vloženo: 27.11.2016 00:00 / přečteno: 8761x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.