V KLIDU A S PŘEHLEDEM

V KLIDU A S PŘEHLEDEM

Nymburští hráči proti USK po celý zápas kontrolovali jeho průběh a konečný výsledek 83:67 tak byl úspěchem pro oba týmy.

Soupeř z Prahy v Nymburce minimálně ztrácel míče a nedával nám tak možnost zakončovat často z rychlého protiútoku. Navíc vzhledem ke svému mládí, fyzickým předpokladům a filozofii trenéra se dokázali hosté rychle vracet do obrany. V souboji jedna na jedna jim možná chybělo více zkušeností, například při pivotmanských soubojích domácího Simpsona a hostujícího Grunta. Na druhé straně se v útoku do hry dobře zapojil křídelník Štěrba, který si svými 14 body vytvořil střelecké maximum tohoto ročníku. Několikrát se totiž ve druhém poločase prosmýkl po zadní lajně, aby pak z bezprostřední blízkosti koše skóroval. Výkon tohoto jednadvacetiletého mladíka jen dokazuje, že hráči USK mají odvahu se postavit i mnohem silnějšímu a zkušenějšímu protivníkovi bez nějakého zbytečného respektu.

 

USK mělo velice dobrou střelbu z pole, dokonce bylo úspěšnější o pár procent než náš tým. Jenže měli o 18 pokusů méně. Ruku v ruce s tím můžeme sledovat statistiku útočných doskoků, kde domácí tým jich měl čtrnáct a hostující jen tři. A také díky ztrátám nedokončilo USK 16 útoků, my jen devět a to jsou další potenciální střely pro náš tým.

 

Trenér Ginzburg dal v zápase opět příležitost celé lavičce. Střídající hráči nakonec byli i bodově úspěšnější, dali 47 bodů. Ze střídajících hráčů byl nejúspěšnější Diamon Simpson, který za dvaadvacet minut nastřílel 19 bodů, při úspěšnosti 82% (11/9). K tomu přihodil 5 doskoků, 4 bloky, 2 asistence a jednu ztrátu si vynahradil jedním ziskem. Není proto divu, že do rankingu nakonec nastřádal 30 bodů a byl vyhlášen MVP utkání. Z hráčů základní pětky se nejvíce dařilo Bryonu Allenovi, který nastřílel všech pět trojek našeho týmu. Potřeboval na to 6 pokusů! Dalších 10 střeleckých pokusů využil pro střelu z kratší vzdálenosti, tak však byl podstatně méně úspěšný. I tak mu jeho aktivita v zápase vynesla 20 valorizačních bodů. Na straně hostů byl nejlepším hráčem již zmiňovaný Šterba, který k 14 bodům přidal ještě 7 doskoků.

 

Zápas byl v prvních osmi minutých vyrovnaný (16:16 na konci 8.minuty). Pak přišly dva koše s faulem Simpsona a Hrubana, dunk Simpsona a do konce první čtvrtiny jsme vedli o 8 bodů. Hosté se s tím srovnali na začátku druhé čtvrtiny, ale jen na krátko. Střelecky disponovaný Simpson společně s Lawrencem se postarali, aby náskok ve 13.minutě poprvé prorazil dvoucifernou hodnotu (33:20). Po chvíli se šlo až na rozdíl 15 bodů, ale Michal Mareš pěti body v řadě zastavil naši snahu o vytvoření výrazného náskoku. Zásluhou Mareše se i ve druhé čtvrtině drželo naše vedení jen lehce nad deseti body.

 

Úvod třetí desetiminutovky vzal bodově na sebe Bryon Allen. Během minuty dal dvě trojky a jeden dvoubodový koš. Když se z jednoho z mála rychlých protiútoků trefil Sant-Roos, který tentokrát nepotěšil diváky a nezasmečoval, byl stav 53:37. V průběhu třetí čtvrtiny se teprve podruhé do koše trefil ostrostřelec Madsen. Jeho úkoly v této části přebral Štěrba, který svými deseti body ve třetí čtvrtině naplnil z poloviny bodový příděl hostů za deset minut. Náš náskok se v poslední čtvrtině pohyboval většinou mezi 12 a 18 body. Jen nakrátko po Allenově trojce vyskočil na dvacet jedna a po koši Madsena, který se na konci přeci jen dostal přes deset nastřílených bodů, se vrátil pod dvacítku.   

 

Body: Allen 21, Simpson 19, Hruban 10, Kříž 7, Sant-Roos a Peterka 6, Meier 5, Lawrence 3, Benda, Welsch, Svoboda po 2 - Štěrba 14, Madsen a Bohačík 13, Mareš Michal 10, Mareš Marek 8, Šafarčík 4, Grunt 3, Feštr 2, střelba za 2 body: 53/27:33/20, trojky: 16/5:18/5, TH: 17/14:13/12, doskoky: 36:27, asistence: 15:15, ztráty: 9:16, zisky: 9:4, fauly: 19:18, čtvrtiny: 24:16, 19:15, 22:20, 18:16

 
 
vloženo: 04.12.2016 08:22 / přečteno: 8145x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.