PRVNÍ PROHRA SEZONY

PRVNÍ PROHRA SEZONY

V utkání s Pardubicemi jsme si hráli celý zápas s ohněm a nakonec jsme se popálili. BK JIP Pardubice vs. ČEZ Basketball Nymburk 81:77.

V utkání 15.kola byly Pardubice o trochu lepším týmem než my. V podstatě po celý zápas vedly a hlavně dokázaly vždy v ten správný čas dát minimálně dva koše v řadě a tím odrazit naši snahu o zvrat v zápase. Až neskutečně se podobal průběh druhé, třetí a konečně čtvrté čtvrtiny. V každé z nich jsme dokázali dotáhnout před tím nabytou ztrátu, abychom o ni v dalším průběhu zase přišli. Při většině vyrovnaných statických údajů rozhodla ve prospěch domácích hráčů lepší úspěšnost trojkových střel.

 

Už úvodní čtvrtina naznačovala, že se utkání může odklonit směrem, který si zrovna nepřejeme. Ještě neuplynulo ani 7 minut a už jsme měli ve svém koši tři trojky od domácích hráčů. Domácím se občas povedly i koše, které by se daly označit jako náhodné. Například průnik Radka Nečase, kdy odhozením míče v pádu při průniku do koše přidal dva body. Pardubice byly lepší ve hře jedna na jedna, měly odvahu zakončovat. My jsme se dopustili celkem pěti ztrát míče, Meier se třeba dvakrát dopustil porušení pravidel o krocích, měli jsme na svém kontě 7 osobních chyb. Všechny drobnosti se posčítaly a domácí vedli 15:8 nebo 17:11. Nejvíce energie přinesl na palubovku Geno Lawrence, dal trojku, výborně nahrál Simpsonovi na body zpod koše, ale na vyrovnání průběžného stavu to nestačilo.

 

Ve druhé čtvrtině se bodový rozdíl vytáhl na devět bodů (27:18), ale pak jsme přeci jen trochu přitáhli v obraně, domácí se dopustili za čtyři minuty čtyř ztrát míče, ale nikdy to nebyly ztráty, které by nás poslaly do rychlého protiútoku. Stíhačku začal dvěma body Martin Kříž, dva body přidal Lawrence a pak se dvěma trojkami prezentoval Chris Hass, který nastoupil na palubovku už v první čtvrtině v 5.minutě. Dotáhli jsme skóre zápasu na bod a mohli jsme jít do vedení, ale nedokázali jsme za 24 sekund najít střelce. Naopak Pardubice z protiútoku střelce našly a Kotas zvyšoval na 32:28. Přesto se nám podařilo vyrovnat na 34:34. Jenže pak přišla Kotasova třetí trojka a zisk Autreyho rezultoval ve smeč, které nedokázal Allen ani mohutným výskokem zabránit. První poločas zakončil dvěma body Nečas (41:34).

 

Úvod druhého poločasu ovlivnil především Petr Benda. Nejprve trestuhodně zahodil šoupák, pak ale odebral míč Půlpánovi, přidal po útočném doskoku dva body a nakonec po mazácké fintě upravil na 42:40. Ve 24.minutě jsme po dlouhé době vyrovnali skóre, ale jako bychom tím dali pokyn Pardubickým, aby se dvakrát v řadě prosadily. Autrey z jedné a Burnett z druhé strany dvěma trojkami opět poslali domácí do vedení. Stále dobře hrající Lawrence jednu trojku anuloval, jenže Škranc napodobil své spoluhráče, a když dal Autrey další trojku a Burnett zakončil útok dalším košem, vedly Pardubice o deset. Do konce čtvrtiny ještě bod v náskoku přidaly.

 

Žolíkem čtvrté čtvrtiny se stal Martin Peterka, který přinesl nový vítr do našich řad. Dal nějaké body, dokázal se uvolnit a přihrát například Meierovi na koš, kterým jsme snižovali na tříbodový rozdíl 72:69. Zásluhu měl také Vojta Hruban, který se konečně trefil za tři body. Dvě minuty před koncem jsme se dostali dokonce do vedení 75:74. Drama mohlo začít. Hlavní roli v něm hrály trestné hody. Nejprve Půlpán proměnil jen jeden, pak si oba týmy vyměnily úspěšné nájezdy a stav byl 77:77. Burnett opět zpod koše poslal domácí do vedení a do konce zápasu zbývalo méně než 10 sekund. Trenér Ginzburg si vzal poslední oddechový čas a posunul hru na naši útočnou polovinu. Domácí faulovali Lawrence, kterému se v sobotu šestky prostě nedařily. První neproměnil, druhou už také ne, ale obranný doskok patřil Wallovi. Rychlý faul poslal na čáru trestných hodů Walla a ten se ani jednou nemýlil.

 

Body: Burnett 21, Autrey 17, Škranc 11, Kotas 9, Půlpán 8, Wall 6, Nečas 4, Kohout 4, Švrdlík 1 - Lawrence 18, Meier 10, Benda 8, Welsch 8, Hruban 7, Allen 6, Haas 6, Simpson 4, Peterka 4, střelba za 2b: 39/16 : 51/27, trojky: 18/10 : 23/5, TH: 27/19 : 14/8, doskoky: 33 : 37 (z toho útočné 8 : 15), ztráty: 17:14, zisky: 7:7, čtvrtiny: 23:18, 18:16, 25:21, 15:22.

 

Ronen Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk):

"Gratuluji Pardubicím, byla tu skvělá atmosféra. Myslím si, že dnes vyhrál tým, který byl víc připravený a víc chtěl. Pardubice byly agresivní jak v obraně, tak i v útoku. Na konci zápasu se stává, že jsou chyby na obou stranách, dotáhli jsme a nakonec jsme málem šli přes ně. Nemůžeme vyhrávat pořád, přeci jen je to dlouhá sezóna, máme před sebou další důležité zápasy, jako třeba příští úterý."

 
 

Tomáš Bartošek (trenér BK JIP Pardubice):

"V první řadě bych chtěl poděkovat všem hráčům a divákům, protože tu dnes byla skvělá atmosféra. Jsme moc rádi za výhru. V průběhu prvního poločasu jsme získali mírný náskok, dařila se nám střelba za tři body a udrželi jsme se v plusu. V druhém poločase Nymburk utahoval šrouby, začal hrát agresivněji, bod po bodu se přibližoval. Hrozně důležité bylo, že když se dostal do vedení o 1 bod, tak jsme hned dokázali odpovědět. Co se týče koncovky, dá se říct, že se k nám možná přiklonilo štěstí, že jsme to chtěli a šli jsme tomu naproti v průběhu celého zápasu."

 
 
vloženo: 10.12.2016 23:16 / přečteno: 9069x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.