I POTŘETÍ VÍTĚZNĚ

I POTŘETÍ VÍTĚZNĚ

I ve třetím zápase tohoto týdne jsme slavili vítězství. Tentokrát jsme porazili Opavu 96:67, když jsme o své výhře rozhodli především ve druhé čtvrtině.

Opava přijela do Nymburka bez Jakuba Šiřiny, Filipa Zbranka a Rostislava Dragouna, zatímco my jsme měli k dispozici sice trochu unavený, ale zato kompletní kádr hráčů. „První poločas jsem hrál asi patnáct minut vcelku a cítil jsem, že toho mám dost. Pak jsem se ještě rozběhl, ale na nedělní volno se těším,“ přiznal Vojta Hruban, který pomohl ve druhé čtvrtině akcelerovat náš náskok. Trenér Ginzburg si mohl dovolit rozdělit zatížení na všechny své hráče. Nakonec nejvíce času strávil na palubovce Vojta Hruban, ale bylo to jen necelých 22 minut. Dokonce už v první čtvrtině se na palubovce objevilo 10 hráčů a ani jeden z nich neodehrál celých deset minut. Ovšem i trenér Czudek s vidinou náročného zápasu v první čtvrtině dost střídal. Desítku absolvoval „náhradní“ rozehrávač Radovan Kouřil, ale ostatní jeho spoluhráči střídali. Na konci zápasu také on jediný měl odehráno více než 30 minut, ostatní se drželi kolem dvaceti.

 

Úvod zápasu a celou první čtvrtinu si hostující tým ohlídal. Měli velice dobrou úspěšnost střelby hlavně za tři body, což ale v případě Opavy není zase tak velkým překvapením. O čtyři trojky se ale podělili čtyři hráči, tedy nebylo možné najít klíčového střelce a na toho se zaměřit. „Byli jsme od střelců daleko,“ pojmenoval problém Petr Benda a přidal i důvod: „V první čtvrtině jsme nechtěli přebírat, ale jak se ukázalo v dalším průběhu zápasu, bylo to nutné.“ Za celou první čtvrtinu jsme byli ve vedení jen minutu a půl ve třech krátkých úsecích. Poprvé, když jsme se ze stavu 6:11, natáhli šňůru 7:0. Hosté však trojkami Klečky a Cveka vytáhli svoje vedení na 21:16. Vyrovnat se nám podařilo až posledním košem čtvrtiny. „V první čtvrtině jsme trochu nechali strhnout pomalejším tempem Opavy,“ poznamenal k úvodní desetiminutovce Vojta Hruban, jehož chvíle přišly na začátku dalšího hracího období.

 

Ještě na začátku druhé čtvrtiny se hosté dostali o koš do vedení. První čtyři body zařídil Kouřil, ale na každý koš jsme dokázali zareagovat stejným způsobem. Na druhý to byla trojka Vojty Hrubana, která spustila lavinu našich bodů. Za 45 sekund dal Vojta 8 bodů! Nejprve již zmiňovanou trojku, pak získal míč a zasmečoval a jen krátce potom po Welschově asistenci přidal druhou trojku. „Snad nějakou zásluhu na tom mám,“ smál se Vojta Hruban po utkání při odpovědi na otázku, zda se cítí zodpovědný za první odskočení ve skóre zápasu. Příkladu se chytli další hráči, především pod košem operující Simpson a ještě před polovinou druhé čtvrtiny byl náskok dvouciferný. Úsek od Vojtovy první trojky do Diamonova koše v 15.minutě jsme vyhráli 14:0. Pak sice ještě Opava zahrozila trojkou Cveka, ale to už naši střelci byli „on fire“ a jakoukoliv snahu o přiblížení pod deset bodů odrazili. „Horší obrana v prvním poločase a horší pokrytí střelců z dálky mělo za následek nižší poločasový rozdíl, než mohl být,“ poznamenal Petr Benda k prvnímu poločasu.

 

Po pomalejším rozjezdu ve třetí čtvrtině přišla v její střední části druhá bodová šňůra. Začal ji Lawrence po zisku Meiera z rychlého protiútoku (57:46) a končil ji Hass na začátku 28.minuty, když po zisku Lawrence přiběhl k trojkovému oblouku a nekompromisně vystřelil (68:46). Jedenáctibodová řada pak už definitivně odsoudila zápas k očekávanému průběhu. Sice ještě Václav Bujnoch, který v Nymburce odehrál svůj nejlepší zápas letošní sezony, přidal pět bodů, ale definitivní tečku za třetí čtvrtinou, kterou jsme vyhráli 23:12, udělal trojkou Vojta Hruban. Tím skončila nejen třetí čtvrtina, ale také Vojtovo vystoupení v zápase. Posledních deset minut už strávil jako divák na střídačce.

 

Do poslední čtvrtiny nastoupil Matěj Svoboda, kterému jako jedinému hráči chyběla číslice v kolonce bodů. Dočkal se tři minuty před koncem, když po Hassově asistenci proměnil trojkový pokus. Poslední desetiminutovka se nehrála v žádném strhujícím tempu. Oba týmy a všichni v hale věděli, jak utkání skončí a jen se čekalo, jestli padne nebo nepadne stovka. Tentokrát nikdo platit nechtěl, a tak utkání skončilo 96:67.

 

Body: Hruban 13 (5 zisků), D. Simpson 12 (7 doskoků), Meier 10 (9 doskoků), Haas 10, Benda 10, Allen 10, Lawrence 9 (6 asistencí + 3 zisky), Welsch 6, Kříž 6, M. Peterka 4, Sant-Roos 3, M. Svoboda 3 – Bujnoch 18 (7 doskoků), Kouřil 12 (5 asistencí), Cvek 12, Klečka 8, Gniadek 8, Vlček, Blažek a Kvapil po 3, střelba za 2 body: 48/33:41/14, trojky: 24/8:28/11, TH: 8/6:9/6, fauly: 12:17, doskoky: 46:27, asistence: 30:14, ztráty: 18:19, zisky: 16:7, čtvrtiny: 24:24, 29:15, 23:12, 20:16

 
vloženo: 08.01.2017 07:43 / přečteno: 8348x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.