POHODOVÁ VÝHRA NA ÚVOD A1

POHODOVÁ VÝHRA NA ÚVOD A1

Ani v jedné čtvrtině jsme nedovolili hostům nastřílet více než 15 bodů a každou jsme vyhráli v průměru o 8 bodů, což v konečném součtu přineslo vítězství 90:57.

Na hře našeho týmu se projevily všechny obvyklé atributy našich zápasů. Přehráli jsme své soupeře na body z rychlých protiútoků 29:6 a v počtech bodů po ztrátě soupeře 18:9. Díky dobré aktivitě Garreta Kerra jsme prohráli na útočném doskoku, a proto také hosté více vytěžili z druhých šancí (6:13) a měli celkově více pokusů o ve střelbě z pole (61:69). Jenže úspěšnost střelby byla u Kolína jen lehce nad 30% a také si kolínští více vypomáhali nedovolenými zákroky a poslali nás dvakrát častěji na čáru trestných hodů.

 

Zápas začal nebývale dlouhým obdobím sucha. Dvě a půl minuty se nepodařilo vsítit žádné body. Na vině byla nejen nepřesná střelba, ale také několik našich ztrát po riskantních přihrávkách. První minutu seděl náš trenér Giunzburg na lavičce, ale nahození na alley-oop, které nevyšlo, se zlověstně šel opřít o LED-panely reklam. Na první koš hostů a celého zápasu jsme odpověděli rychlým protiútokem a košem s faulem Sant-Roose, který měl v hledišti nebývalou podporu rodiny. V polovině první čtvrtiny po dalším koši Číže vedl Kolín o 3 body 8:5. Vyrovnal Martin Kříž, kterému se v zápase dařilo střelecky z dlouhé vzdálenosti. Pak se ještě naposledy ujali hosté vedení, když jsme dvakrát v řadě neubránili Davida Machače. Velice nepříjemná situace pro Kolín nastala v 8.minutě první čtvrtiny, když po nárazu malíčkem na míč musel odstoupit Adam Číž. Druhý poločas už musel, letos zraněními sužovaný, Číž sledovat v civilu. Hra Kolína se bez ústředního rozehrávače, navíc bez zraněného Ličartovského, začala rozpadat. Druhou trojkou v zápase poslal Martin Kříž náš tým do vedení 15:14. Do konce čtvrtiny přidal Kolín jen jeden bod, my deset a hostům začal ujíždět vlak.

 

Druhou čtvrtinu jsme začínali jednou šestkou za technickou chybu lavičky po skončení první čtvrtiny. Nedali jsme ani šestku, ani následný útok, ale dokázali jsme zblokovat střelu Dixona a první body druhé čtvrtiny nakonec patřily Holtově trojce. Dvě rychlé trojky Hunta a Harčára připomněly, že soupeř žije. Nicméně smečovaný koš Sant-Roose a alley-oop dvojice Holt-Simpson rozparádily jak diváky, tak samotné hráče. Rozdíl ve skóre se v 18.minutě dostal na dvacet bodů. Bodově hodně pomohly tři trojky, které jsme proměňovaly po vydařených akcích postupného útoku.

 

Začátek druhého poločasu obstaraly tři trojky v řadě. Dvě byly naše, jedna Kolína. Pak proměnil Simpson a Allen dva rychlé protiútoky a po třech minutách třetí čtvrtiny jsme vedli 60:30. V dalším průběhu se na straně Kolína trefoval jen Kerr a my jsme kontrovali díky většímu počtu hráčů. Po třetí trojce Kříže už byl náskok 35 bodů (69:34) - tři a půl minuty před konec čtvrtiny. Pak nás ale střelecká potence opustila a do konce čtvrtiny jsme nedali ani bod. Kolín osmi body v řadě zkorigoval rozdíl na 27.

 

V poslední čtvrtině se rozdíl ve skóre dlouho pohyboval mezi 25 a 30 body a zápas se v poklidu dohrával. Pozitivní vzrušení přinesl smečovaný koš Petra Bendy, kterému předcházel zisk Stephena Holta a přihrávka Vojty Hrubana. Předposledním košem zápasu se mezi dvouciferné střelce dostal Petr Benda, který zaokrouhlil počet bodů na deset. Celkem jsme měli 6 dvouciferných střelců, Kolín jen jednoho.

 

Body: Allen 15, Holt 14, Sant-Roos 13, Hruban 12, Kříž 11 (trojky 3/4, 8 doskoků), Benda 10, Simpson 6, Peterka 5, Welsch 2 (7 doskoků), Lawrence 2 - Kerr 14 (13 doskoků), Machač 9, Bakič a Horák 6, Dixon, Vocetka, Harčár po 5, Číž 4, Hunt 3, střelba za 2 body: 39/22:47/18, trojky: 22/10:22/4, TH: 20/16:10/9, doskoky: 39:37, asistence: 21:9, ztráty: 12:14, bloky: 11:1, fauly: 17:17 (+1 TCH), čtvrtiny: 24:15, 26:12, 19:15, 21:15

 
vloženo: 12.02.2017 08:27 / aktualizováno: 12.02.2017 11:27 / přečteno: 8487x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.