ZÁPAS JAKO BŘITVA

ZÁPAS JAKO BŘITVA

Zítra nás čeká v Děčíně velice těžký zápas proti aktuálně třetímu týmu tabulky a dvojnásobnému vicemistru ČR v posledních dvou letech, který si na náš určitě brousí zuby.

Děčín v letošní sezoně na domácí palubovce ještě v normální hrací době neprohrál. Dva zápasy však po 40 minutách skončily remízou. Jeden z nich se odehrál v sobotu a Opava padla až ve druhém prodloužení 109:112. Druhý se hrál před Vánoci a soupeřem jsme byli my. V prvním prodloužení jsme nakonec Děčín udolali 83:81, když bodovými lídry byli hráči na perimetru Vojta Hruban (29 bodů za 40,5 minuty) a Tomáš Vyoral (22 bodů za 39,5 minuty). Na naší straně nehrál Howie Sant-Roos. „Howard Sant-Roos je dle mého názoru nejdůležitějším hráčem soupeře,“ řekl pro webové stránky Děčína trenér Pavel Budínský a dodal i své přesvědčení: „Já pevně věřím, že donutíme naším výkonem hrát Nymburk basketbal nejvyšší kvality.“

 

Nám by se pochopitelně více líbilo, kdy oba trenéři rozdali noty z prvního letošního souboje v Nymburce. Tehdy jsme svého soupeře rozebrali už v první čtvrtině, kterou jsme vyhráli 31:5. V dalším průběhu se naše útočná aktivita snížila, mimo jiné i větším zapojením lavičky a také se Děčín trochu více prosazoval v útoku. Přesto ani v jedné čtvrtině nedal více než 13 bodů. Konečných 39 nastřílených bodů bylo druhou nejhorší vizitkou děčínského útoku ze sedmdesáti šesti doposud odehraných vzájemných zápasů. Jak je Děčín na domácí palubovce silný, dokazuje i fakt, že z osmi prohraných duelů jsme venku prohráli sedm. Naposledy 29.prosince 2012 v poměru 78:80.  

 
Ronen Ginzburg

Před každým zápasem s tímto soupeřem říkám, že nás na jejich palubovce čeká opravdu těžké utkání. To není žádné alibi, ale skutečnost. Všechny týmy ligy vědí, jak těžké je hrát na válečnické palubovce. Děčín je doma a venku hodně odlišný tým. Družstvo soupeře má silný týmový duch, podporovaný vždy plnou halou, hráči hrají hodně agresivně v obraně. Pokud budeme hrát rychle dopředu, budeme schopni trochu jejich nejsilnější zbraň eliminovat.

Pro nás bude úterní zápas náročnější ještě v tom, že nás čeká na konci týdne Final Four Českého poháru a také tím, že tři čtyři hráči nejsou stoprocentně zdraví a nad jejich startem ještě visí otazník. 

 
vloženo: 13.02.2017 19:00 / přečteno: 8208x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.