HISTORICKY PRVNÍ ZÁPAS

HISTORICKY PRVNÍ ZÁPAS

Napočítali jsme celkem čtyři důvody, proč přijít v sobotu 21.října v 17:00 hodin do Sportovního centra na utkání nymburských Lvů a klubu s všeobjímajícím názvem Olomoucko.

Těžko říct, kterým začít. Začněme od toho největšího, alespoň co se týče velikosti postavy. Trenérem nově vzniklého klubu je Predrag Benáček, pravděpodobně nejmohutnější postava trenérské ekipy jednotlivých týmů KNBL. Predrag vyslyšel lákání hanáckého klubu a po dlouhých devíti letech strávených v Kolíně se přesunul do Olomouckého kraje. V této destinaci to nebude jeho první štace. Už v sezoně 2004/05 dovedl prostějovské Orly na stupně vítězů. Po konci v Prostějově byl trenérem na Kypru a před Prostějovem vedl i náš klub. V roce 2001 vystřídal u kormidla našeho A-týmu Michala Fraňka, vytíženého povinnostmi v soukromém sektoru. Náš tým dovedl také k první medaili v sezoně 2001/02. V dalším období odešel uprostřed sezony po prohře na USK.
 

Druhou postavou ve vztahu k Nymburku je Michal OBA Křemen. Snad se na nás Michal nebude zlobit, veterán českého basketbalu, rodák z Mariánských Lázní, který začínal v Brně (BVV nebo A Plus trenéra Pospíšila), nejdelší část své kariéry však strávil v našem klubu – šest let mezi roky 2006 a 2012. Je tedy šestinásobným mistrem ČR. Po dvou letech na Kypru a roce v Rumunsku odehrál dva roky v mmcité Brno a nyní je členem nové vzniklého klubu.  „Lákalo být u zrodu něčeho nového,“ poznamenal k přestupu Michal Křemen.

 

Dalšími dvěma lákadly by měly být nové postavy v dresu Nymburka. Na lavičce prožije první zápas slovinský asistent trenéra Aleksandar Sekulić, jak jsme již uvedli v tiskové zprávě, asistent reprezentace Slovinska – čerstvého mistra Evropy 2017. Trenérské praxi se Sekulić věnuje už více než dvacet let. Ve Slovinsku kromě mládežnických a žákovských týmů v Geoplinu Slovan Ljubljana vedl také mužský A-tým téhož klubu. Tři roky působil v Krka Novo Mesto.

 

Možná ještě zajímavější bude zjistit, jakou velikost dresu skutečně používá Waverly Austin. Tento stodvacetikilový chlap nahradil, alespoň na dobu svého try outu, Huntera Mickelsona. Podle své postavy by mohl být pod košem důraznější než jeho předchůdce. Ovšem po třech trénincích nemůžeme čekat žádné velké zázraky, zvlášť když ještě v této sezoně neodehrál žádný zápas.

 

Do vzájemného utkání, které je pochopitelně prvním měřením sil, jdou oba týmy z rozdílných poloh v tabulce. Zatímco náš tým je bez porážky na druhém místě (protože Opava má o zápas více), BK Olomoucko je na devátém místě s jednou výhrou a třemi prohrami. S takovým umístěním na konci základní a nadstavbové části by v klubu soupeře nebyli spokojeni. Před sezonou vyhlásili umístění do osmého místa. Ve své přípravě možná trochu v klubu BK Olomoucko doplatili na nejasnosti kolem získání licence po zaniknuvším klubu Orli Prostějov. Volní hráči pomalu mizeli, když se konečně rozhodlo, že dluhy Orlů budou uhrazeny a licence přejde na Olomoucku, už mnozí byli pod smlouvami.

 
 V prvním kole Olomoucko možná trochu nečekaně prohrálo vysoko na USK 67:83 a ve druhém kole je zaskočil o Kolín 77:83 na domácí palubovce. Třetí kolo v Děčíně bylo vyrovnanější, zápas byl hodně útočně laděný (84:96). Teprve v minulém kole Olomoucko rozprášilo Ústí 104:83. Naše zápasy byly vždy pro nás vítězné, porazili jsme Ostravu 106:77, Svitavy 90:80 a Děčín 99:64. Utkání s USK bylo odloženo z října na prosinec kvůli kolizi s termínem BCL. 
 
vloženo: 20.10.2017 13:37 / přečteno: 7847x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.