PŘÍPRAVA V NĚMECKU

PŘÍPRAVA V NĚMECKU

Po zvládnuté čtvrtfinálové sérii proti USK by naši basketbalisté zůstali delší dobu bez zápasů. Proto se vedení klubu rozhodo odehrát dva přípravné zápasy v Německu. Krátce o našich soupeřích a krátký rozhovor s Muli Katzurinem najdete dále.  

Nymburští basketbalisté se v neděli vypráví odehrát dva přípravné zápasy do německého Frankfurtu. Soupeřem jim bude v pondělí večer místní SkyLiners a v úterý odpoledne odehrají naši hráči druhý zápas s Euroligovým Efes Pilsen z Turecka. 
Do Frankfurtu míří naši basketbalisté podruhé. Letos je v německé lize kvůli berlínskému Final Four Euroligy volno od 26.dubna do 9.května, a tak i místí přivítali možnost si zahrát přípravný zápas. „Jinde v Evropě to nejde, všude probíhají boje v základních skupinách nebo play-off,“ doplnil Jiří Zídek. Svou roli také sehrálo to, že ve frankfurtském týmu působí ve funkci sportovního ředitele Čech  Kamil Novák. 
Kamil Novák (na obrázku z webu SkyLiners), rodák Ostravy, ročník 1967 patří do generace hráčů jako Okáč nebo Krejčí, je to bývalý spoluhráč Marka Stuchlého nebo Jana Sitaře. Po svém angažmá v Ostravě odešel do Německa, kde chvíli hrál a od roku 2005 pracuje v klubu SkyLiners jako sportovní ředitel. 

Náš soupeř z Frankfurtu je aktuálně na 4.místě německé BBL s bilancí 21-12 a ve 33.kole porazil doma Albu Berlín 73:66. Trenérem je Turek Murat Didin, který dva roky  před tím trénoval Besiktas Istanbul.

Turecký Efes Pilsen hraje od sezony 2003/04 pravidelně Euroligu, je čerstvým držitelem tetického poháru a aktuálně dvě kola před koncem základní části turecké lgy je na prvním místě s náskokem šesti bodů a pouhými dvěma porážkami. 

Muli Katzurin:
Proč jste se rozhodliodjet k přípravným zápasům do Frankfurtu? 
Už jsme to uskutečnili minulý rok. V této části sezóny, kdy máme delší pauzu mezi zápasy a navíc hráči jsou lehce unavení, dát týmu nějakou speciální motivaci. V loňské sezóně se zápasy v Německu vydařily a osvědčily, takže to rádi letos zopakujeme.
Soupeře neznáte tak, jako ty v české lize…
Je důležité se na to podívat z našeho pohledu. Chceme udržet zápasový rytmus a pracovat na některých věcech, které pokládáme za důležité. Soupeře sice neznáme tak, jako ty české, ale máme dostatek času na to, abychom je před zápasy poznali.
Je to těžší pro Vás, trenéry nebo pro hráče?
To není problém ani pro nás, ani pro hráče, protože naši oponenti na tom jsou stejně jako my.
Co bude důležitější? Výhry nebo náš předvedený výkon?
Výsledek je vždy na prvním místě, protože ten určuje úspěch týmu. Pochopitelně ale v těchto zápasech jsou důležité i další věci.

 
vloženo: 30.04.2009 00:00 / přečteno: 15229x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.