ČEKÁ NÁS V KOLÍNĚ NEJTĚŽŠÍ ZÁPAS?

ČEKÁ NÁS V KOLÍNĚ NEJTĚŽŠÍ ZÁPAS?

Dnes v tradiční kolínský čas čtvrt hodiny před šestou začíná druhý blok čtvrtfinálové série. Po šesti výborně odehraných čtvrtinách doma a dvou průměrně nás čekají v Kolíně dva zápasy, které by měly sérii ukončit.

„Nechtěl bych, aby tou sérií ze dvou hraných ve stejný den, byla naše ta, která se protahuje,“ naráží Pavel Pumprla na překvapivý průběh čtvrtfinále Děčína a Svitav. „Předpokládám, že třetí zápas bude nejtěžším z celé série. Kolín se možná nasazením zóny v posledním utkání snažil nejen otupit naše útočné aktivity, ale také šetřit síly na páteční utkání. Kolín bude chtít dokázat, že v sérii nechce být jen otloukánkem,“ očekává určitý odpor náš kapitán Pavel Pumprla a doplnil ještě jeden rozměr třetího utkání čtvrtfinále: „Pokud třetí utkání série vyhrajeme, bude se Kolínu za stavu 0:3 už těžko hledat motivace.“
 

„Oba dva zápasy budou hlavně o soustředění. Přestože jsme zvítězili v prvních dvou zápasech vysokým rozdílem, jsme stále přesvědčeni, že můžeme hrát lépe na obou stranách hřiště v obraně i útoku. Nechceme připustit žádné překvapení, těch už bylo v dosavadním průběhu ligy dost, a my se chceme od ostatních sérií odlišovat. To ale znamená jediné, do utkání musíme vstoupit s velkou energií, odrazit počáteční snahu soupeře a ve tvrdé hře pokračovat až do poslední minuty utkání,“ řekl trenér Oren Amiel.    

 

„V domácích utkáních čtvrtfinálové série chceme navázat na zlepšený výkon z druhého poločasu druhého utkání, kdy jsme byli Nymburku vyrovnaným soupeřem. Nymburk je obrovský favorit celé soutěže a my mu v každém případě chceme cestu do semifinále co nejvíce znepříjemnit,“ napsal na kolínský web Pavel Beneš, trenér Medvědů.

 

Připomeňme, že stav série po dvou jednoznačných vítězstvích je 2:0 na zápasy a že jsme jako jediný tým ve čtvrtfinále splnil roli favorita. V prvním zápase, který jsme vyhráli 122:68, když nás živila především trojková střelba. Čtyřiapadesát bodů padlo zpoza oblouku ve vzdálenosti 6,75 metrů od středu koncové čáry. I ve druhém zápase bylo rozhodnuto ještě před změnou stran. „Kolín si po prvním zápase ve druhém nevěřil,“ poznamenal Pavel Pumprla k úvodu utkání a stavu 23:4 v náš prospěch. Nižší úspěšnost i četnost střelby z dálky a nasazení zónové obrany soupeřem pak zapříčinila, že se zápas nedostal až nad stobodovou hranici.

 
vloženo: 13.04.2018 07:44 / přečteno: 6969x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.