OPĚT POHODOVÉ VÍTĚZSTVÍ

OPĚT POHODOVÉ VÍTĚZSTVÍ

Pátek 13. nám nepřinesl žádnou smůlu. Naopak celý zápas jsme byli ve vedení a postupem času jsme rozdíl vytáhli až 46 bodů. Domácí hráči nebyli sto nám konkurovat. BC Geosan Kolín : ČEZ Basketball Nymburk 61:106

Počtvrté letos a podruhé ve čtvrtfinále jsme Kolínu nastříleli stovku. Při pohledu na statistiky zápasu bylo jasné proč. Ani v jednom ze sledovaných údajů jsme nebyli horší než náš soupeř. V úspěšnosti střelby za dva body nebyl rozdíl tak velký, ale počet našich střel byl o polovinu vyšší, než měl Kolín. Trojek vystřelily oba týmy skoro stejně, ale my jsme jich dali téměř dvakrát tolik. Trestné hody byly na obou stranách skvostné, Kolín i my jsme minuli jedinou šestku - Kolín z dvanácti, my z dvaceti. Na doskoku jsme měli opět téměř dvojnásobek získaných míčů a ztrát měl Kolín dokonce více než dvojnásobek.

 

Třetí čtvrtfinále bylo také zápasem obnovené premiéry našeho Dardana Berishy. Do utkání nastoupil po dvou měsících léčby a rekonvalescence z problémů se zadním stehenním svalem už v první čtvrtině při první rotaci hráčů. Do fyzické pohody se Dardan dostal, do střelecké mu ještě něco chybí. Vystřelil tři trojkové pokusy, proměnil jeden. Na čáře trestných hodů byl stoprocentní (3/3). Střeleckou formu hledá zatím také Kendrick Ray, který také v posledních zápasech nehrál. V Kolíně proměnil z devíti pokusů jen dva, oba hned po začátku druhé čtvrtiny.

 

Nicméně roli střeleckého lídra si vzal v Kolíně Jaromír Bohačík, vyhlášený na konci utkání jako MVP zápasu. Jako jediný ze všech střelců pronikl do třetí desítky nastřílených bodů. Na jeho kontě nakonec svítilo 24 bodů, které stihl za 19 minut na hřišti. Bočiho nejvíce živily trojky, dal jich šest a většinu z nich z nulového úhlu v rohu hřiště. Na straně Kolína byl nejlepším střelcem Lee Skinner se 14 body.

 

Skóre se poprvé změnilo z prvního útoku Kolína po vyhraném rozskoku. Skóroval Láďa Horák, který byl po celý zápas aktivní, ale na druhou stranu často pod košem zdvojovaný až ztrojovaný, a proto se ke střelbě prakticky nedostal. Po kolínském dvoubodovém vedení už byl stav jen dvakrát vyrovnaný. Z prvních deseti našich bodů za dvě a půl minuty si osm bodů připsal Boči, když proměnil dvě trojky. V čase 5:15 na tabuli skóre svítilo 5:15 a bylo jasné, kterými cestami se bude zápas ubírat. Za zmínku stojí v první čtvrtině smečovaný koš Alexe po asistenci Gena a také první vyběhnutí Dardana po zranění. Svůj první kontakt s míčem využil ke střelbě, ale protože byl faulován, zamířil na čáru trestných hodů, kde proměnil všechny tři hody. Už po prvních deseti minutách byly statistiky na naší straně. Nejmarkantnější rozdíl byl ve střelbě z perimetru 1/6 : 4/9 a také na doskoku 6:13 a v asistencích 3:7.

 

Na začátku druhé čtvrtiny jsme pustili Kolín ke dvěma úspěšným střelám a to byl důvod, aby si náš trenér vzal minutový čas na poradu. Po něm se dvakrát prosadil Kendrick a trojkou z rohu Boris a náskok byl rázem na dvaceti bodech. V načatém režimu jsme pokračovali ještě další tři minuty. Kolín útočil „do plných“ a celých sedm minut nedal ani bod. Naši hráči se prosazovali z rychlého protiútoku, výbornými nahrávkami na nabíhající hráče, a když proměnil Vojta Hruban trojku za clonou, vedli jsme o 31 bodů 48:17. Teprve potom se za tři body trefil Skinner, když ho nechal Alex jen chvilku volného. To byl poslední koš prvního poločasu.

 

Na začátku třetí čtvrtiny přibývaly body většinou po třech. Na naší straně se trefili Vojta a Geno, na straně Kolína Šafarčík, Vocetka a Číž. Martin Peterka přidal smečovaný koš a pak také koš s faulem, a když si Geno vycvičil Skinnera a z čáry trestných hodů proměnil obě šestky, byl rozdíl ve skóre zase třicet bodů. Pak se Kolín přestal z dlouhé vzdálenosti trefovat, nezabrala ani zóna a naši hráči pokračovali ve své krasojízdě. Boči přidal tři trojky, prosadil se za tři Dardan a Márty Kolář se uvedl pěkným košem po uvolnění v rohu hřiště. Náskok se minutu a půl před koncem čtvrtiny dostal na 46 bodů (35:81).

 

Poslední čtvrtina už podle očekávání nepřinesla nic překvapujícího. Domácím se povedlo vsítit nějaké trojky, díky kterým udržovali ztrátu kolem čtyřiceti bodů. Trojku zaznamenal také Márty a trojkou se posunulo skóre i za stobodovou hranici. Svou šestou trojkou to zařídil Boči ze svého oblíbeného rohu hřiště. Poslední body padly ze šestek a na 61:106 upravil Martin Kříž, když proměnil oba trestné hody.

 
Body: Skinner 14, Dokoupil 12, Číž a Vocetka po 8, Bakič a Pajovič po 6, Šafarčík 5, Horák 2 - Bohačík 24, Vyoral 13, Hruban 11, M. Peterka a Davis po 10, Kříž a Lawrence po 9, Berisha 6, Kolář a Barać po 5, Ray 4, střelba za 2 body: 26/13:39/21, trojky: 30/8:32/15, TH: 12/11:20/19, doskoky: 26:44, asistence : 17:27, ztráty: 19:9, zisky: 5:10, fauly: 21:14, čtvrtiny: 13:30, 7:18, 21:35, 20:23, body po útočném doskoku: 5:16, body z rychlého protiútoku: 4:24, body po ztrátách: 6:28

FOTO: Adam Hruška
 
vloženo: 14.04.2018 09:16 / přečteno: 6520x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.