PO ZLATÉM POHÁRU TO FRČÍ V LIZE

PO ZLATÉM POHÁRU TO FRČÍ V LIZE

Do nadstavby letošního ročníku Kooperativa NBL vstupujeme od druhého kola utkáním proti DEKSTONE Tuři Svitavy a to ve středu od 18:30 v naší hale na Tyršáku.

První kolo jsme měli hrát s Opavou ve středu šestého února. V tento den jsme však bojovali o naději v Lize mistrů a Opava den před tím ve svém posledním zápase také v Lize mistrů. Proto jsme si utkání odložili na poslední únorový den, těsně po reprezentační přestávce.


V historii vzájemných zápasů se Svitavami zatím dominujeme náš tým. Z dosavadních dvaadvaceti ligových zápasů jsme v každém vyhráli, stejně skončil úplně první zápas v přípravy v září 2011 a také jediné pohárové utkání během svitavského FINAL 4 sedmnáctého února 2018. Ovšem srovnávat Svitavy v době jejich začátků a v posledních dvou sezonách je stejné jako srovnávat třešně s melouny. Zatímco v době jejich ligových začátků se drželi u dna tabulky, dnes jsou našimi pronásledovateli na druhém místě KNBL a jen více zkušeností jich chybí k tomu, aby odstup nebyl šestibodový.


Nejen kvůli markantním pokroku Svitav v posledních dvou sezonách se můžeme v utkání proti Turům těšit na vyrovnaný souboj. Svitavy jsou totiž jediným týmem, který s námi odehrál v letošní sezoně oba zápasy s rozdílem menším než deset bodů.


Nás pochopitelně hodně těší, že ve svitavském dresu hrají důležitou roli bývalí hráči naší Akademie – Luboš Kovář (25,3 minuty na zápas), Eda Kotásek (12,1) a také Matěj Svoboda (17,8). A to je další důvod, proč na zápas přijít.


Bodovým lídrem Turů ze Svitav je O‘Brian se 13,3 body na zápas, a více než desetibodových střelců najdeme ve Svitavách další tři – Slezák, Puršl a Marko. Šimon Puršl je také nejlepším mužem na doskoku. Hned za ním je Luboš Kovář, který k tomu přidává v každém zápase průměrně 8,7 bodů. Nelze zapomenout ani na Aikena, který umí být soupeři hodně nepříjemný. Své by o tom mohli vyprávět hráči Olomoucka. Aiken se v posledním kole základní části v Prostějově rozvášnil 31 body při střelbě za dva body 14/14 a 14 doskocích, avšak v zápase proti nám dal pouze 2 body.


Přijďte se podívat na staronové držitele Českého poháru v jejich prvním zápase po zisku třináctého Českého poháru. Prvních sto diváků získá zdarma kalendář Basketbalové akademie Nymburk     .   

 
vloženo: 10.02.2019 23:59 / aktualizováno: 12.02.2019 22:00 / přečteno: 5711x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.