HVĚZDA OLOMOUCKA

HVĚZDA OLOMOUCKA

Náš semifinálový soupeř Olomoucko se může pyšnit hned dvěma nejlepšími střelci letošní sezony Kooperativa NBL. Vedle Lukáše Palyzy, který v minulosti oblékal i nymburský dres, je to americký pivot Javonte Douglas. Ten se dokonce stal třetím nejužitečnějším hráčem v historii soutěže a poprávu tak získal cenu MVP sezony.

Šestadvacetiletý rodák z Charlotte je celou sezonu výraznou oporou Olomoucka. V průměru sbírá 21,3 bodů na utkání, což z něj dělá nejlepšího střelce. Nejlepší je i v doskocích, když má 10,28 doskoků za zápas. K tomu přidává 3,3 asistence, pět získaných faulů. Vše dohromady dělá průměrnou užitečnost 28,42, což je třetí nejvyšší číslo v historii soutěže. Lepší byli jen v sezoně 2004/05 Pavel Miloš (28,47) a v sezoně 2001/02 v dresu Ústí nad Labem Roberto Gittens (28,81).

Douglas tak při hlasování kapitánů, manažérů, trenérů a novinářů o nejužitečnějšího hráče sezony dostal nejvíce hlasů ze všech hráčů. “Vím, že jsem měl dobrou sezonu, ale tu měli i další výborní hráči. Já sám bych vybral na MVP spoluhráče Lukáše Palyzu,” řekl Douglas, který je i třetí v Kooperativa faktoru hodnotícím atraktivitu hry hned za spoluhráčem Thomasem Dunensem a Charlesem Aikenem ze Svitav. 

Původně byl přitom Douglas hráčem amerického fotbalu, podobně jako náš pivot Michael Myers. Pak ale po zranění lokte přesedlal na basketbal. “Jo, tuším, že začít dřív, mohl bych být teď ještě dál,” připouští Douglas, v jehož širší rodině to zatím v profi sportu dotáhl nejdál jeden z bratranců, který působí v baseballové MLB. 

Douglas po univerzitě zahájil profi kariéru v Paraguayi, minulou sezonu si pak rozdělil mezi Severokyperskou ligu a v rychlém tempu hranou soutěž na Novém Zélandu. Svými výkony v dresu Olomoucka zaujal i v západní Evropě, ale z vábení do italské, francouzské, řecké či belgické ligy nakonec nic nebylo. “Chtěl jsem nejdřív dokončit co nejlíp práci tady. A co se stane v létě, to teprve uvidím,” dodal Dougles, který se osobně zná s hvězdami NBA DeMarcusem Cousinsem a Ericem Bledsoem. 

Nyní bude na našich hráčích Alexovi Davisovi, Martinu Křížovi a Pavlovi Pumprlovi, aby Douglase zastavili, což bude jeden z hlavních klíčů k úspěchu v semifinále. Vždyť před dvěma měsíci jsme si od něj nechali dát 30 bodů a málem jsme na to doplatili, když jsme v Olomouci vyhráli až po obratu 98:94. 

Tak doražte 8. a 9. května od 18:00 do Sportovního centra se podívat, jak si povedeme v souboji dvou nejofenzivnějších týmů soutěže.
 
vloženo: 05.05.2019 11:32 / přečteno: 4968x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.