BUDOU TO ATRAKTIVNÍ ZÁPASY, VĚŘÍ VOJTA

BUDOU TO ATRAKTIVNÍ ZÁPASY, VĚŘÍ VOJTA

Osmého a devátého května nám startuje semifinále play off Kooperativa NBL, ve kterém změříme síly s Olomouckem. Střetnou se tak dva nejlepší útoky letošní sezony. A Vojtěch Hruban očekává, že to pro nás bude nejnáročnější série. Povede se nám udržet 51 zápasů trvající neporazitelnost a vykročíme doma za postupem do sedmnáctého finále za sebou?

"Olomoucko je pro nás asi největší soupeř a výzva. Má nejvíce talentu a toho, co se nám nejhůř zastavuje. Bylo by ale divné, kdybychom nebyli favority,” říká Vojta Hruban.

Zatímco my jsme ve čtvrtfinále vyřadili USK Praha nejrychlejším možným způsobem 4:0 na zápasy a nejméně jsme vyhráli o 15 bodů, tak Olomoucko postoupilo stejně hladce přes Pardubice po výsledcích 86:81, 102:91, 93:87 a 100:91. I v play off tak tým z Prostějova ukazuje svou velkou ofenzivní sílu, která z něj dělá po Nymburku druhý nejofenzivnější tým soutěže. Semifinálová bitva tak slibuje hodně atraktivní podívanou plnou pohledných akcí. 

"Třeba se pletu, ale bude to pro nás ta nejtěžší série. A mohly by to být hodně zajímavé a atraktivní zápasy,” souhlasí Hruban.

Olomoucko patří k týmům, které nás v této sezoně v lize nejvíce potrápily a málem ukončily naší 51 zápasů trvající ligovou neporazitelnost. Na začátku března jsme na jeho hřišti vyhráli 98:94 až po obratu v úplném závěru. Další čtyři vzájemné duely ale skončily naší přesvědčivou výhrou 89:77, 96:76, v semifinále poháru 99:81 a nedávno v Kutné Hoře 105:83. 

"Ale Olomoucku v našich zápasech pokaždé někdo chyběl, takže jsme se s nimi ještě pořádně nepotkali v jejich nejsilnější sestavě. Mají útočný talent hodně vysoký. Hodně mi připomínají tým Prostějova z roku 2011, který tu proháněl Nymburk ve finále. Tehdy za ně hráli Geno (Lawrence), Landry, Veikalas a ukázali, že mají na to hrát v kvalitních soutěžích. Současní cizinci Olomoucka jsou na tom podobně," míní Hruban.

Klíčovými postavami Olomoucka jsou nejužitečnější hráč sezony Javonte Douglas a reprezentační střelec Lukáš Palyza, který v minulosti oblékal dres Nymburka. Oba dávají přes 20 bodů na zápas. Výrazně je podporují i Thomas Dunans, Jure Pelko, Josip Mikulič, František Váňa a také nová posila Petr Bohačík, který Olomoucko posílil na play off. Navíc jde o bratra našeho Jaromíra Bohačíka a atraktivitu série tak zvyšuje i bratrský souboj. 

Naši hráči ladili formu na semifinále přátelským zápasem s Hradcem Králové, který vyhráli 107:82. "Je fajn, že jsme si mohli zahrát přátelák a něco si vyzkoušet, protože tréninků teď bylo hodně. Takže snad nebudeme v semifinále rezaví. Já navíc dal 33 bodů, což mi rozhodně pomůže, protože poslední dobou to ode mě nebylo takové. Jsem rád, že jsem konečně něco trefil. Je to pro mě povzbuzení před semifinále," dodal Hruban.

Středeční utkání začíná v 18:00. Prvních 200 diváků, kteří dorazí do haly ve Sportovním centru, dostanou jako dárek tričko ČEZ nebo energetický nápoj. Při čtvrtečním utkání bude pro prvních 100 diváků dárek od skláren Bohemia. Připraveni budou Cheerleaders Easydance 2000 a také maskot.

 
vloženo: 06.05.2019 10:50 / přečteno: 5239x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.