SOKOL MÁ BOTY V POŘÁDKU

SOKOL MÁ BOTY V POŘÁDKU

Ladislav Sokolovský strávil na palubovce 43 a půl minuty, dal třicet bodů, byl vyhlášen nejlepším hráče a byl jediným, komu se dařilo ve střelbě z dálky. Všechny tyto klady však vykoupil potem a krví a to do slova a do písmene. Přestože byl po zápase určitě unaven, udělal si v neděli večer čas, aby se s vámi podělil o pár zážitků sobotního večera. 

Sokol

Ještě se vrátím k zápasu. Z kolínské lavičky se ozývalo „braňte Sokola, ten jediný je ve střelbě nebezpečný“. Cítil jsi nějaký větší tlak od hráčů soupeře?

Jo, taky jsem to slyšel z lavičky. Vím, že to říkal asistent trenéra Jirka Šebek, můj dlouholetý protihráč. Často jsme se navzájem bránili. My jsme se ve druhém poločasu skutečně potýkali se špatným útokem. Měli jsem volné střelecké pozice, ale nedávali jsme. Dlouho jsem neviděl, že bychom za druhý poločas dali jenom 25 bodů. Samozřejmě Kolín hrál svou obranu velice dobře. Málokdo si uvědomuje, že stačilo, kdyby každý náš hráč dal jen jednu trojku z volných pozic, které mel k dispozici a zápas mohl mít úplně jiný průběh.

Pamatuješ si, že bys ve své kariéře strávil na hřišti tak dlouhou dobu?

To jsi mě zaskočil, já se do statistik tak často nekoukám. (krátká pauza) Spíš si myslím, že ne. Hrál jsem sice čtyři prodloužení, ale to jsem na palubovce nestrávil tolik času. Vím jistě, že za poslední tři roky to byl nejdelší čas na hřišti.

Jak náročné je hrát tak těžký zápas co se týče fyzické schránky?

Určité následky to zanechá zvlášť na mně, když nejsem ještě zcela zdravotně v pořádku. V utkání s Kolínem jsem hrál na pozici menšího pivota (čtyřka) a to je přeci jen o trochu lepší než na pozici křídla (trojka). Na pozici křídla musí člověk více běhat. Prostě je to křídlo, tak lítá. Ještě bych chtěl podotknout, že v jednom zápase se to dá zvládnout, ve více po sobě by to už bylo daleko horší.

Jaké svalové partie jsi po zápase nejvíce cítil?

Svaly jsem ani necítil, horší byl puchýř na palci, který jsem si rozdrásal do krve.

Sokol
A jak se svaly probudily do dnešního dne?

Ani neprotestovaly. Myslím, že jsem po fyzické stránce připraven dobře. Každý den se nám kondiční trenér věnuje, a tak se do zvládnout.

Jak jsi k tomu puchýři přišel? Máš malé boty?

Boty jsou v pořádku, ty mi dal Vrták správné. Spíše se mi shrnula ponožka.

Limitovala tě bolest palce při zápase?

Něco mě štípalo v botě. Během time outu, a že jich bylo na konci dost, jsem se snažil vytáhnout ponožku. Při utkání to člověk moc nevnímá, horší to bylo po utkání. Blbě si mi šlo domů.

Myslíš, že bys únavu jako mladší hráč zvládal lépe nebo na věku nezáleží?

Kdyby někdo řekl, že na věku nezáleží, tak by lhal. Faktem je, že s přibývajícím věkem je to horší, ale já se ještě tak starý necítím!

Za jak dlouho zapomeneš na únavu ze zápasu?

V únavou se člověk popere daleko lépe, když vyhraje. Dobrá psychika pomáhá regeneraci a ovlivňuje jí. Zítra už nebudu mít žádný problém a aktivně se budu moct zapojit do tréninku. Negativní nálada by se určitě přenesla i na tělo.

Měl jsi v neděli nějakou zvláštní regeneraci?

Byl jsem se projít, ale nic speciálního jsem neabsolvoval. Jen jsem možná trochu déle vstával.

Trochu déle je v deset, v poledne, na čaj o páté?
Vstával jsem v deset. Jasně, že to není tak dlouho. Ale já poslední dobou vstávám dřív – kolem osmé. V neděli mě to potěšilo, že jsem si po dlouhé době pospal. 
 
vloženo: 19.10.2009 02:37 / přečteno: 14123x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.