NIKDO NENÍ PŘEDURČEN BÝT LÍDREM TÝMU

NIKDO NENÍ PŘEDURČEN BÝT LÍDREM TÝMU

Mattoni NBL je ve čtvrtině a na postřehy z prvních jedenácti kol letošního ročníku jsme se zeptali asistenta našeho trenéra Ronena Ginzburga. 

Jak byste zhodnotil první čtvrtinu soutěže?

Myslím, že se v současné době nacházíme tam, kde bychom se nacházet měli. Náš herní projev se zlepšuje, což je důležité. V první "polovině čtvrtiny" soutěže nás provázela zranění důležitých hráčů jako Petra Bendy, Michala Křemena, Arthura Leeho a naši hru ovlivnila i hráčská výměna, která mimochodem přišla poměrně včas, takže Philip Ricci má dostatek času na sehrání. V současné chvíli je na týmu vidět, že se začíná sehrávat a je to vidět nejen na trénincích, ale hlavně i při zápasech.

Který zápas z těch jedenácti byl nejlepší?

Když se mě někdo zeptá na nejlepší zápas, tak mi automaticky vyvstane na paměť přátelský předsezónní zápas s Ljubljanou. Pokud se ale ptáte pouze na ligu, tak tam jsme odehráli solidní první polovinu zápasu s Prostějovem. A když jsme u porovnávání, tak kdybyste se mě zeptali na nejhorší výkon v lize, tak by to byla paradoxně druhá polovina zápasu s Prostějovem. A pochopitelně se mi nelíbil zápas v Kolíně. Jinak bych řekl, že máme poměrně dost výkyvů ve výkonnosti, například ve středu jsme v Pardubicích odehráli špatnou první polovinu, druhou jsme odehráli naopak dobře a dva dny na to jsme proti Novému Jičínu odevzdali dle mého pouze průměrný výkon. Nicméně to stačilo na výhru.

Je v současné chvíli lepší naše obrana nebo náš útok?

To se těžko rozděluje, jedno vychází z druhého... Všeobecně bych ale řekl, že nově příchozí hráči si postupně zvykají na naše systémy a herní projev se tudíž na obou stranách hřiště zlepšuje.

Kdo je v našem týmu v současné chvíli tou nejdůležitější postavou?

V tom je právě síla našeho týmu. Máme 8-9 hráčů, kteří jsou vyrovnaní a tudíž se nemusíme spoléhat na jednoho, dva. Každý z našeho týmu může být lídrem na hřišti, nikdo k tomu není předurčen.

Co se musí v následující druhé čtvrtině Mattoni NBL zlepšit?

Neprozradím - nechci to zlehčovat ostatním týmům (smích). Pochopitelně je toho více a intenzivně na tom pracujeme. Už jenom proto, že se nám blíží začátek Eurocupu.

Překvapil Vás některý z našich soupeřů v lize?

Všechny týmy mají před sebou ještě kus práce, nicméně řekl bych, že první čtyři pět týmů ligy jsou silnější než loni, druhá polovina ligy je bohužel slabší. Ale jak říkám, všichni před sebou máme ještě dlouhou sezónu a cokoliv se může změnit... 
 
vloženo: 10.11.2009 22:32 / přečteno: 13258x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.