BOJ O PRESTIŽ

BOJ O PRESTIŽ

V úterý se naši basketbalisté rozloučí pro letošní sezonu s domácími zápasy v Eurocupu. I když již nemůžeme postoupit, budeme hrát alespoň o vítězství nad španělským týmem. 

Nebude to žádný lehký úkol, tým Estudiantes Madrid je aktuálně na 11.místě a ztrácí pouhý bod za osmou příčku zajišťující postup do play-off letošního ročníku ACB ligy. Na svém kontě má deset vítězství a jedenáct porážek. Až na výjimky byly prohry poměrně těsné do deseti bodů. Aktuálně má Estudiantes dobrou formu, což potvrdil i vítězstvím nad Joventutem či vítězstvím nad úřadujícím mistrem Španělska Caja Laboral. 
V základní skupině Eurocupu prohrál Estudiantes třikrát. Lepší byl v obou případech Benetton Treviso a jednou našel svého přemožitele v PAOK Soluň. Právě na úkor tohoto řeckého týmu postoupil ze druhého místa do skupiny LAST 16. 
Ve čtvrtfinálové skupině začal poměrně šťastným vítězstvím nad našim týmem, když odolal našemu velkému tlaku na konci zápasu. Ve druhém kole přehrál v Istanbulu domácí Galatasaray a teprve potom klopýtl v Itálii s Casertou. Dvoubodovou prohru s Italy si madridští hráči vynahradili v minulém kole desetibodovou výhrou doma nad Casertou. Aktuálně výbornou formu naznačuje i celková užitečnost hráčů týmu. Mezi šestnácti týmy patří hráčům Estudiantes druhé místo v rankingu hned za bezkonkurenčním UNICS Kazaň. 
Soupiska Estudiantes je národnostně pestrá. Kromě Španělů v ní najdete tři Američany, Uruguayce, Itala, Angličana, Belgičana a pochopitelně také pardubického odchovance a druhého českého hráče v NBA Jiřího Welsche. O kvalitě celé soupisky vypovídá, že nejvytíženější hráč odehrál 25 minut a s průměrem nad dvacet minut je zde celkem pět hráčů. O body se stará především Niklas Caner-Medley (průměr 11,1), ale ještě nebezpečnějším hráčem se zdá být Asselin, který kromě vysoké úspěšnosti za dva body, střílí s 50% úspěšností i za tři body. Na doskoku je postrachem Caner-Medley (61, z toho 20 útočných) a také Gabriel (45/10 útočných). „Estudiantes je tým, který má hodně nebezpečných hráčů a každý může ohrozit náš koš,“ říká o soupeři trenér Ginzburg. Jediným nešvarem hráčů Estudiantes je vysoký počet ztracených míčů. V této činnosti jsou druhými nejhoršími. 
Vizitka týmu zde  

Ginzburg
Ronen Ginzburg
Co můžeme očekávat od utkání proti Estudiantes?
Ať už nastoupí kdokoliv z naší sestavy, musí udělat, co umí. I přesto, že už nemůžeme postoupit mezi posledních osm týmů, musíme si užít to, že hrajeme ve skupině LAST 16 Eurocupu. 
Jak se podle vás projeví, že hrajeme utkání bez nějakého tlaku na nutné vítězství?
Ano, nebudeme pod nějakým psychickým tlakem, že musíme vyhrát, ale to neznamená, že na druhé straně nebude žádný soupeř. Estudiantes je tým, který nemá malé cíle, který se bude rvát o vítězství nejen kvůli postupu do dalších bojů eurocupové sezony, ale také aby byli na vítězné vlně. 
V utkání proti Galatasaray nastoupil do základu místo Pavla Pumply Michal Křemen v minulém Pavel Slezák. Kdo to bude nyní?
Tuším, kdo to bude, ale ještě si to budu muset na trénincích ověřit. Nicméně v týmu, jako máme my, si nikdo nemůže být jistý, že nastoupí do základní pětky. 
Může být tento zápas příležitostí pro hráče, kteří zpravidla nedostávají tolik minut na hřišti?
Já se snažím ve všech zápasech dávat prostor co největšímu počtu hráčů a pokud si minuty zaslouží, pak je dostanou. 
Zápas jako tento může být příležitostí k vyzkoušení nějakých herních prvků...
Určitě. Blíží se Český pohár a náš start v české lize. Rád bych zápasy využil i k tomu, abych vyzkoušel možnosti našeho nového hráče Christmase. 
Které hráče byste označil jako nejnebezpečnější hráče soupeře?
Nejnebezpečnějším hráčem je obrana (úsměv). Estudiantes je tým, který má hodně nebezpečných hráčů a každý může ohrozit náš koš. Vidíte to na výsledcích. Jednou je to pivot, jednou rozehrávač. 

 
vloženo: 21.02.2011 18:45 / přečteno: 15530x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.