DNES PŮJDEME NA TURKA

DNES PŮJDEME NA TURKA

Nymburští hráči jsou v Belgii a v pátek vstoupí do kvalifikace o Euroligu s tureckým Banvitem.


Naši hráči jsou už od čtvrtka dopoledne v belgickém Charleroi, kde se uskuteční náš kvalifikační turnaj o Euroligu. Z osmi týmů postoupí pavoukem vyřazovacích bojů jen jeden tým, který doplní druhý z druhé kvalifikační sezony. Prvním týmem, který stojí v cestě je loňský semifinalista domácí ligy Banvit BK.

Na pár postřehů jsme se zeptali hlavního trenéra Ronena Ginzburga. 
V pátek hrajete svůj první kvalifikační zápas proti Banvitu. Jaká jsou vaše očekávání?
Především musím říct, že je to pro nás velká pocta, že máme možnost se utkat s takovými týmy, které se jí společně s námi zúčastní. Jsou to týmy, které chtějí patřit mezi evropskou basketbalovou smetánku. Přál bych si, abychom hráli tak, jako v některých přípravných zápasech, abychom co nejvíce omezili špatné věci, které jsme v přípravě zažili také. Je to nám může pomoci k výhře a tím pádem k postupu do dalšího kola turnaje.
Kvalifikace se hraje na samém začátku sezony. Není to trochu zvláštní, když jeden z vrcholů sezony přijde ještě dříve, než se týmy rozkoukají?
Ano, taková utkání by měla být jedním z vrcholů sezony, ovšem to je fakt, se kterým nic neuděláme. Taková je realita, takové je rozlosování, takový je systém celého evropského basketbalu. Tedy bez ohledu na termín kvalifikace, je pro nás velkým oceněním, že jsme byli pozvání do zápasů, ze kterých vzejdou noví účastníci Euroligy. Je to ocenění několikaleté práce celého klubu – hráčů, trenérů, managementu klubu a všech, kteří se kolem basketbalu v Nymburce  pohybují. Našim cílem je, kromě výsledků, i reprezentace klubu.
Jak probíhala příprava na prvního soupeře z Turecka? Proslýchalo se, že Banvit měl velké problémy. Odehráli málo zápasů, potýkali se s mnoha zraněními.
Možná měli nějaké problémy, které jim dovolily sehrát jen málo zápasů, ale na druhou stranu malým počtem zápasů zase neodhalili tolik svou aktuální kvalitu. My jsme se snažili získat co nejvíce materiálů pro přípravu a nebyla to právě jednoduchá práce. Podle videí, která jsme získali, Banvit jen potvrzuje je to, že je dobrým týmem a že v loňské sezoně skončil na druhém místě turecké ligy právem.
Systém kvalifikačního turnaje je jiný než vloni, probíhá turnajově. Jak těžké bylo připravit tým na tento systém tří zápasů ve třech dnech i z pohledu nabitého programu přípravy?
Přes nabitý program jsme se připravili dobře. Pro nás rychlý sled zápasů bude denním chlebem celé sezony. V sezoně, kde hrajete osm desítek utkání, musíte umět rozložit síly mezi jednotlivé hráče, musíme umět dobře regenerovat.


 
vloženo: 30.09.2011 02:21 / přečteno: 11952x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.