RUDUPIS BOJOVAL O NADĚJI A USPĚL

RUDUPIS BOJOVAL O NADĚJI A USPĚL

Naši hráči bohužel nezopakovali nedělní výkon ve VTB lize a podlehli Rudupisu, k jejich obrovské radosti, o tři body 80:83.

Soupeř přijel s uzdraveným rozehrávačem Viskontasem, který jejich hru oproti prvním zápasu o hodně povznesl. Rudupis velice dobře a rychle přecházel do protiútoku a my jsme se nestačili vracet. Rekrutovali se z toho poměrně jednoduché koše. Naše střelba byla četnější než u hostů, celkem jsme stříleli na koš 69krát, ale neujala se ani polovina pokusů. Navíc Rudupis zabránil, aby se do zápasu dostala naše křídla a oba pivoti Benda a Naymick se snažili seč mohli, ale na zisk vítězství to nestačilo. Když se navíc Benda vyfauloval, byly těžkosti se skórováním ještě větší. Ve druhém poločase se přeci jen prosadil Abrams, ale stále jeho body posloužily jen ke korekci ztráty. Rudupis také solidně doskakoval a díky našemu špatnému box outu jsme nechali hosty několikrát skórovat ze druhé šance. Především v prvním poločase jsme měli hodně pokažených přihrávek. Nebýt jich, nebyl by náskok v první čtvrtině jen kolem pěti bodů. Chybovali ovšem i hosté, bylo jim odpískáno několikrát porušení pravidla o krocích. Rudupis také výborně hrál pick and roll, ze kterého snadno skóroval.

Přitom úvod zápasu jsme měli velice dobrý. Lehce jsme získali první dva koše a až do 15. minuty jsme si udržovali mírně vedení. V polovině druhé čtvrtiny se Rudupis dostal poprvé do vedení 29:30 a v 18.minutě už vedl 36:31. Na naší straně měl 13 bodů Benda, osm Naymick a další hráči jen paběrkovali. Soupeř však dokázal do skórování zapojit více hráčů. Poločas hosté vyhráli 41:35 a také ve třetí čtvrtině byli stále o krok lepší. Ve 24.minutě se naše ztráta propadla do dvouciferné pasti, když Tre Simmons, kterému se zápas příliš nevydařil, po vyhazování zpoza zadní čáry po koši nahrál přímo do rukou Šalengy. Ten udělal dva krok zpátky a trojkou upravil na 43:53. Po chvíli hosté skórovali ještě jednou za tři body a jejich náskok se dostal až na 13 bodů. Situace se stávala kritickou. Pak se přeci jen osmělil AJ Abrams a dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny upravil trojkou na 55:61, po chvíli z čáry trestných bodů ubral ještě další dva body z náskoku hostů. Minutu před koncem čtvrtiny se prosadil opět Abrams, když skóroval z téměř nemožné pozice, když už byl za deskou jen pár milimetrů od koncové čáry (59:61). Bohužel do konce třetí čtvrtiny dávali body už jen hosté a do poslední části zápasy si přenesli vedení 66:61. Šest minut před koncem zápasu jsme se znovu přiblížili na dva body (67:69), ale bohužel se nám vyfauloval Petr Benda, když při obraně nedobrzdil před střílejícím hráčem. Střídal ho Naymick, ovšem i on už měl tři osobní chyby. Za další tři minuty se skóre posunulo jen na 71:74 a my jsme za tohoto stavu dvakrát minuli z přeplněného prostoru pod košem. Bohužel soupeř na konci postupného útoku s klaksonem označujícím konec času pro postupný útok skóroval dva body. Za stavu 71:78 necelé dvě minuty před koncem se odvážně trefil za tři body Michal Křemen, ale na druhé straně se hosté až příliš snadno dostali ke dvě bodům. Šestibodová ztráta minutu před koncem se bez vyfaulovaných Bendy a Naymicka nepovedla zlikvidovat. 
 
vloženo: 07.12.2011 05:19 / přečteno: 10694x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.